Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.03.2016 16:50 - Инициатива за учредяването на Комитет за спасение на Безистена,и на Българите!–абсолютно актуален и жизнено важен ремикс по повод 3 години от начинанието.
Автор: bezistena Категория: История   
Прочетен: 2039 Коментари: 3 Гласове:
10

Последна промяна: 01.04.2016 22:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Една съботна сутрин в средата на месец март 2013 година разгръщах рутинно електронната преса,когато скромно заглавие спря вниманието ми и когато го проумях сякаш ме трясна като с бухалка нещо по главата: 

Главно мюфтийство предявило иск за собственост върху БЕЗИСТЕНА – емблематична култова постройка в центъра на града ни и символ на Българщината и на града ни!Веднага в съзнанието ми изплуваха постоянните опасения на Бат Ванко – Иван Джурелов,поет и писател,певец на Тунджанския край,неуморен родолюбец,журналист и всепризнат културолог и историк – краевед,мой Гуру в тази свещена любородна материя.
Това бяха негови опасения,изказвани със загриженост пред мен преди години когато сме обсъждали съдбата на Безистена,че Турция можела някой ден да предяви претенции за сградата,и то без никакви правни основания за това...
Тези претенции сега бяха станали факт и аз веднага му се обадих да се срещнем в кафето на Геша на Безистена. 

Липсваше ни всякаква информация за този брутален разбойнически акт в тази толкова деликатна духовна сфера,и затова почнахме да си припомняме факти и подробности около ремонтите и реконтрукциите на Безистена от 70–те години,в които той като председател на Съвета по просвета и култура и  главен културолог в Окръжен съвет–Ямбол по онова време,е вземал активно участие.
Говорихме за нишите и входовете за подземни проходи на второ и трето ниво под Безистена,които той лично е виждал,но не е бил допускан в тях,както и за моите впечатления от подземни комуникации,когато ме бяха извикали като водещ специалист по вентилационна и климатична техника за проблемите по аспирацията в единственото и централно култово през 70–те и 80 – те години на 20 век подземно заведение,бар,дискотека и средище на Ямболския хайлайф. 
Джурелов пое ангажимента да поиска информация от окръжния съд за предстоящото дело в статута и качеството си на международен журналист и неговите правомощия, въпреки,че аз изказах съмнения дали ще му дадат достъп до нея.
Въпреки,че обеща да ми се обади до няколко дни,не стори това.
И тогава отново в Ямбол свят видях тревожна статия,в която адвокат Панчо Панчев информираше Ямболци за даване на ход на дело с наглите претенции на Главно мюфтийство и че имало вече и назначен съдия по делото! 
Пламнах целия и след половин час вече разговарях с Панчо,вдъхновявайки го да инициираме общоградско събрание за учредяване на Комитет за спасяване на Безистена!
И той запали като мен от раз и така се почна...

Нахвърлихме набързо идеите и задачите,които бяха в главата ми вече от няколко дни-повече от 15 години преминах през активната и бурна школа на партийни и синдикални учредявания,организационно строителство,управление и славни епични битки на национално ниво след 10 ноември 1989,Панчо остана да си гледа работата на адвокат с целия комплекс отношения с и към съдебната система,а аз тръгнах трескав по учреждения и институции и по хората по улиците да ги будя и събирам за учредяване на Комитета. 
Така дойдоха и пламнаха огнените послания и призиви в Интернет пространството, чиято хронология поместваме по-нататък във повече от 500 документални и екранизирани постинга в блог.бг.

Ето автентичният текст на посланическата прокламация,която разнасях по местни тв кабеларки,радиостанции и раздавах на хората по улиците и заведенията,лепях по стълбове и афиши,и внасях в деловодствата на общинските и държавни институции.



Съобщение до обществеността на град Ямбол за
свикване на общоградско събрание за учредяване на
Комитет за спасение на Безистена


Инициативен комитет с председател адвокат Панчо Панчев,кани ямболци на общоградско събрание за учредяване на Комитет за спасяване на Безистена.

Каним всички политически партии,техните лидери и членове–без партийните ви пристрастия и противопоставяния,от които Българите са омерзнени–викаме ви като граждани и родолюбци!

Каним бивши депутати и кандидат–депутати от всички партии за патриотично легитимиране и атестиране пред и от пробудилите се Българи.
 
Каним синдикатите и обществените независими организации,с нас са гордите и несломими Тракийци от Тракийското дружество и читалище Тракийска лира 2012, запасното Ямболско офицерство и войнство,съхранило достойнството,честа и патриотизма си през годините на геноцидната псевдодемокрация!

Каним Ямболското църковно настоятелство и общество,със същото уважение каним и мюсюлманското настоятелство в Ямбол да изразят мнението си като наши съграждани.


Ние – Българите от свещения Ямбол,най-древната столица на най–древното царство и най-великата и могъща държава на човечеството и света–Одриската държава на Траките,цивилизовали с Любов човешките племена и изградили цивилизациите по света(справка : Международна академия по Българознание,иновации и култура–МАБИК,и всички независими изследователи–патриоти) като осъзнали се духовни,кръвни и генетични законни извечни автохтонни(местни) техни потомци ,

                                                    ДЕКЛАРИРАМЕ

Въпреки,че Безистенът е най-древното първосвещено Тракийско слънчево светилище и впоследствие от средата на първи век сл.Хр.е надстроено като раннохристиянски храм–базилика с баптистерий (басейн за водно кръщение и феноменални древно-тракийски орфически лечебни практики),захранван с лечебна вода от Бакаджика по керамичен тръбопровод от древнотракийско време на повече от 8 хил.години, снабдявал града ни с лечебна жива вода до трийсетте години на 20 в.и очакващ да го възстановим,ние няма да възстановяваме и обсебваме храма за християнска църква,но няма да го дадем и на никоя друга религиозна институция,разделяща етнически или духовно Ямболии! 

БЕЗИСТЕНЪТ е бил и ще бъде винаги сакрално место за единение и побратимяване на всички ямболии,независимо от тяхната етническа,религиозна,партийна и социална принадлежност – какъвто беше до псевдодемократичния геноциден преврат от 1989г.–место за срещи,запознанства и влюбвания,началото и краят на вълшебното и мистично безкрайно човешко хоро,уникално само за свещеният ни Ямбол,което наричахме с благоговение Стъргалото и Движението и което се виеше безспирно от Безистена до Златен рог за единение на Ямболци!

                                               ДЕКЛАРИРАМЕ ,

че както предците ни на всички Ямболии през 1510 г.– бедните Българи,турци и евреи,със собствени средства и труд възстановиха заедно Безистена (затова чак през 17 век се появяват официални имперски документи за него) с камъните от разрушената Ямболска крепост след превземането и от нашествениците през 14 век,напоени с кръвта и на защитници и на завоеватели,

(завръщащи се след многовековни скитания из Азия тракийски тюркски племена, обезпаметени и лишени от висшата тракийска култура и цивилизация и енергия ,и лишени от истинското учение на Исус,и търсещи на Балканите някогашните земи на предците си,но не с Божиите закони на Любовта и Братството,а с оръжие,кръв и братоубийство,подтиквани и насъсквани от византийските управници – изродени и нечисти български издънки и разклонения на свещения династичен Божи род Дуло)

и изградиха от източната страна на Първосвещения общ храм едно до друго три сакрални места за поклонение,опрощение и помирение между трите вероизповедания:
християнски параклис на Богородица,мюсюлмански месджид и еврейска синагога–така по техния пример сега ние ще възстановим едно до друго трите святи места,а кръстокуполния храм ще предоставим на всички ямболии и гости за общи културни изяви и мероприятия – за помирение,Любов и братско съжителство между етносите, религиите и културите!

Защото и трите религии са категорични,че Бог е един и същ,и всички човеци са Негови творения и деца,и че е дошло времето да заживеят вече като братя!

Каним интелектуалния художествено–творчески и технически елит на Ямбол,архитекти, юристи,учители,лекари,историци,ученици,журналисти и местни медии,църковното настоятелство на Ямбол и духовниците,бизнесмени,ротарианци, бивши и настоящи кметове и областни управници,и най-вече множеството онеправдани и отчаяни Ямболии – безработни,работещи ангария срещу унизителни възнаграждения и отношения от новите чорбаджии,прокудилите децата си немили–недраги да слугуват по чужди земи, пенсионери със сто и двадесет лева месечна пенсия – сринати в социалната ерархия, но запазили Духът Български,който ще възродим заедно!

Българи,арменци,евреи,турци – елате всички заедно да защитим общата ни светиня БЕЗИСТЕНА !

С Ямбол почна поробването на България преди седем века,продължаващо и до сега,в месеца на християнското и човешкото покаяние и опрощение и в подстъпите на Исусовото и Българското Възкресение,пак в Ямбол започва Възраждането и Освобождението на Българите и България!

Господ Бог Исус и Богородица бдят и закрилят нашето свещено дело,Ямбол и България!

АМИН!


Събранието ще се състои на 29 март 2013 година – петък,от 17:30 часа в големия салон на НТС - Ямбол.
Носете само Българското знаме, градински цветя и клонки и църковна свещичка за песенно бдение на Безистена.

Честит празник,Тракийци - 26 март 2013,Денят на Тракия!

Съпредседател и организационен секретар на Инициативния комитет - инж.Иван Дунчев
 
 

Лазаре,стани и ходи! 
 
Програмата и съставът на Комитета за спасение на Безистена са в динамична процедура на продължителен период на съставяне и допълнение и попълване с генетични потомци на Българските Богове Исус и Мария Магдалена!

Нечистоплътните нагли притенции на главно мюфтийство към Безистена и войната срещу Българската Божия Първосветиня продължават с нова атака–преди няколко дена на връх Първа пролет–2016 година,делото бе продължено в Апелационен съд–Бургас



екип на bezistena и вече с нас Постоянното присъствие на Вси Светии  
 

ИСД с Любов !



Гласувай:
10


Вълнообразно


1. bezistena - МАРИЯ МАГДАЛЕНА И ИСУС ВИ ОБИЧАТ !
29.03.2016 16:51
Няма да публикуваме и отговаряме на анонимни и скверни автори-
каузата ни е свещена и не търпи анонимност или оскверняване!
Блогът и статиите ни са под егидата и закрилата на Святият Дух
и затова Неговата протекция и сакралната духовна материя носят
непредвидими автомоторни енергийни последици за злоумишлени
и неразумни безБожни и бездуховни хулители и сквернители!

Даряваме ви с Любов и Жива Вода в изобилие–пийте,жадни Души,от
безкрайния и неизчерпаем животодаряващ извор и елате с Любов!

Бъдете благословени!
Исус и Мария ви обичат!
цитирай
2. leonleonovpom2 - Да, спомням си, Адаш!
30.03.2016 07:08
Каква дейност разви за спасението на култовата сграда на Ямбол и не само на Ямбол!
Тази сграда беше една от малкото към които изпитвах респект в далечната 1976 г. Друга такава беше къщата на прадядо ми в града , в който израснах Въпреки усилията на родителите ми, не успяхме да я съхраним, за съжаление...
Ти положи усилия за запазването на тази сграда далече повече от която и да е реститутка, даже повече от всичките вкупом, чиято цел е обаче да задоволят единствено собствените си физиологически нужди, нищо друго

Бъди благословен в делото си, Адаш!
цитирай
3. bezistena - Благодаря ти за добрите и топли д...
30.03.2016 14:26
Благодаря ти за добрите и топли думи,Адаш!
Те се отнасят и за целия ни екип,както и за членовете на Комитета за спасение на Безистена,който още оттогава прерастна в Комитет за спасение на Безистена и на България благодарение на истински Българи като тебе,и чийто активен член си и ти от мига,от който се намерихме!
И не само активен член,но по свещена Божия жреческа родствена принадлежност и непримерим Дух и Българородолюбие,си и действащ високопоставен старейшина от Съвета на старейшините на Комитета!
Благословен си,Приятелю,любимите ти хора,дома ти и святото ти дело на нивата и фронта на Българщината и за спасението на Българския род!
Исус и Мария те обичат!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bezistena
Категория: История
Прочетен: 7715997
Постинги: 1791
Коментари: 3513
Гласове: 44328
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 1
2. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 2
3. СВЕТИ И ОБИЧАЙ
4. ВЪЛШЕБНИКЪТ
5. Кои ме спасиха от мъртвото вълнение на ХАРМАНИТЕ!
6. БОГИНЯТА МАЙКА
7. ДРЕВНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК
8. - НЕПОЗНАТИТЕ БЪЛГАРСКИ ПЛАНИНИ - 3
9. ИЗМАМАТА,НАРЕЧЕНА ВИЗАНТИЯ
10. ЦАРЯТ НА СЛАВАТА
11. БУРОВ:Не изоставяйте Родината си!
12. Сайта на Роден Край™
13. ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ - ЕДНА СМАЙВАЩА КАРТА, КОЯТО ЩЕ РАЗСЪРДИ МНОЗИНА! СПАРОТОК,
14. ИДВАЙТЕ СИ...
15. БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ!
16. Езотеричен сайт.Инженер открива БГ топоними по цял свят
17. Българин с Боговдъхновено слово и перо!
18. Пада лъжата за дивашкия ориенталски вид на Българите
19. Епохалната фалшификация ДРЕВНОГРЪЦКА КУЛТУРА И ЦИВИЛИЗАЦИЯ е 100%открадната Трако-Българска
20. Писмо от бъдещето към Българите !
21. Декларация за геноцид над Българите
22. Земя свещена, Българска, богата - ти Райско кътче .
23. БЪЛГАРИТЕ СА НАЙ-ИНТЕЛИГЕНТНИ
24. Хитринки за стартиране на клиповете vbox7 и You Tube
25. Обръщение към администраторите на блога
26. Малко полезност за блогърите по отношение на вграждането на графични обекти в блог.бг В МОМЕНТА!
27. Любовно Писмо от Бог
28. Неизвестната цивилизация и мистериозните строители на мистичните великански мегалити в Далечния Изток на Русия, плашещи заговорниците срещу Българите
29. Историята на мартеничката за измислената лястовичка и скритите мегалитни светилища на "извънземните" Българи от мошениците братя Златарски.част 2
30. За всички феноменни Български лингва археолози:излезте от тресавището на официалната първосигнална десакрализирана опростачена етимология!