Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.12.2015 04:34 - След 642 години на запустение Централният космодрум Безистена в Ямбол заработи отново в подготовка по посрещането на Извънземните!
Автор: bezistena Категория: История   
Прочетен: 5467 Коментари: 2 Гласове:
7

Последна промяна: 28.05.2020 01:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
През пролетта на 1373 година пълчищата на дивите азиатски османски орди, наети от юдео – византийците и вкарани от тях на Балканите за да унищожат Българското царство, обсаждат Ямболската крепост.
След три месечна !!! геройска защита на Ямболската крепост, (една от най – дълго продължилите обсади на Балканите въпреки липсата на естествени фортификационни условия примерно като Търново), в разгара на жестоките боеве и на свирепите летни горещини, нападателите откриват и прекъсват подземния водопровод, снабдяващ защитниците и скоро крепостта пада.

Разсекретяването на постъпващата с повествованието ни информация извършваме както винаги с помощта на инструментариумът на

Свещения шифър, който ви разкриваме чрез Тайната на Свещения Български език 

http://bezistena.blog.bg/history/2013/05/24/tainata-na-sveshteniiat-bylgarski-ezik-chast-1.1113546

ОБСАДА на града на=на града на Богиня Диана и Иса 

КРЕПОСТ=Бог Иса от Тракия 
 
Бог Иса и Богиня Диана са Българските Богове Творци и Демиурзи на световете и Автори и Постановчици на трансепохалната експериментална екстремална риалити драматизация "Българите и човешката цивилизация" – Господ Бог Отец Исус и Великата Богиня Майка Диана, познати от последните им аватарни проявления преди 2000 години в Тракия пред Българите като Христос и Мария Магдалена (манипулирана като Богородица), Родоначалниците на новоепохалната генерация на Българския жречески род Дуло, от който род са всички духовни водачи и лидери и интелектуалният творчески и прогресивен елит на всички народи и племена, както и изродените им реакционни управленчески и богаташки елити, от този род сме и всички тия феноменни Българи, които се познаем с помощта на Свещения шифър.

ДИВИ ОСМАНСКИ ОРДИ=Драки (Траки) на Исус и Богиня Мад

ДИВИ ОСМАНСКИ ОРДИ от=Народ от Богиня Майка Диана и Исус 

ДИВИ ОСМАНСКИ ОРДИ от=Андроиди от Богиня Майка Диана и Исус 

бивше тракийско племе, изкуствен генно – инженерен синтетичен алхимичен продукт на Българските Богове – Демиурзи и техните феноменни асистенти – Българските жреци, произведено по технологията на глава 2 от Битие, информация за което ви даваме в 

Нашествието на извънземните и роботите на залез Слънце по парковете и покривите в София,Пловдив и Варна! От кои сте вие? Част 1.
bezistena.blog.bg/history/2015/07/07/nashestvieto-na-izvynzemnite-i-robotite-na-zalez-slynce-po-p.1374518

Нашествието на извънземните и роботите на залез Слънце по могилите и светилищата на Тракия!Къде отнесоха пръстта за Адам и Ева от могилата в Кабиле? Част 2
bezistena.blog.bg/regionalni/2015/07/09/nashestvieto-na-izvynzemnite-i-robotite-na-zalez-slynce-po-m.1374965 ,

което тракийско племе е обезпаметено и изродено след началото на 9 век сл.Хр. и до сега поради лишаване от познание за Исус и Богородица и благодатта на Святият Божи Дух, и използвано от Сценаристите и Режисьорите – Демиурзи, за основен фактор и Божи инструментариум за създаване на дълговековни естествени екстремални условия за закалка и подготовка на Българите при ръба на крайната издръжливост за духовен, интелектуален и управленчески елит на проектираното скорошно Божие царство на Любовта, Братството и Мира  

ЖЕСТОКИ БОЕВЕ срещу=срещу Кан (Жреци) на Бог Исуж и Богиня Диана 

КРЕПОСТА ПАДНА без=без Богиня Диана и Бог Иса от Тракия
 

КРЕПОСТА ПАДНА=Тракия на Бог Иса и Богиня Диана

Първата високотехнологична инженерно – строителна "културно – цивилизационна" операция на османците след превземането на Ямболската крепост, е да разрушат нейните каменни стени.
Преди да предприеме тази разрушителна строителна дейност с робския труд на поробените Ямболци, предводителят на османците Тимурташ бей организира събарянето и сриването със земята на Централното храмово светилище на Българите –Безистена, който е Първосвещеното светилище – храм на Първопрестолния Божи град, за да бъдат лишени Ямболии и Българите от техния енергиен и духовен пси – генератор и нарушена феноменната окултна телепатична връзка помежду им.

Третата важна "инженерна съзидателна" стъпка на изроденият българо – селджушки династ от Дуло Тимурташ бей, (след малко ще разберета защо е такъв) е да разруши църквата Света София, която е в рамките на крепостта.

Според запазена легенда, "когато турците нахлули за пръв път, те ограбили църковните неща, подиграли се с иконите и ги изгорили на огън сред църквата. 
В туй време, когато се разположили около огъня, вратите се затворили с голяма сила, някои турци останали вътре и измрели от глад. Всички усилия да отворят вратата били напусто. Господ ги наказал за светотатството." 
Дълги години след това жените палили свещи на мястото на църквата.
На 28.7.1481 г. върху църквата била построена Софуларскта джамия от сектата на суфиите. 

Вижте сега и поредното ярко и категорично автентично документално доказателство и демонстрация, че всички управници и владетели на всички племена и народи по света, които всички са все тракийски племена от глава 2 на Битие, са всички задължително от Българския Божи потомствен род Дуло: 

Вижте го урода османски чии гени носи и унищожава!

ТИМУРТАШ от=от Ешуа и Матара Диана 
потомък и ашладиска на Българските жреци на Исус и Мария Магдалена сред тия разселени из Азия тракийски племена.

След падането на Ямболската крепост и демонстративния Божи акт и страховито чудо в църквата Света София, потресеният от случилото се Тимурташ бей е посветен за Българския му династичен Божи произход от пленен Ямболски старейшина, който преди да го посекат си разкъсва ризата на гърдите и показва на бея татуирания изконен Български символ IYI на жреческо – царския род Дуло като му казва, че и той има същия знак по рождение.
Поразен беят си разтваря дрехата и на същото място на гърдите му се показва същият знак.

Тимурташ бей спира избиването на Българите, подбира от оцелелите Ямболци девойки и момчета за султанския двор и за роби, а останалите хора заселва в блатистата ниска местност на десния южен бряг на река Тунджа, като им дава бракувани волове и коне от войската за поминък.
От тези спасени ямболци възниква борческият чисто Български квартал Каргуна, сред жителите на който е концентриран и съхранен Божият жречески ген.

Тимурташ бей веднага издейства от върховния османски Български династ – султан Мурад I, султански ферман за гарантиране на неприкосновеност и даване на извънредни специални превилегии на Ямболските Българи – каргунлиите, с които ги институционизират със защитения статут на войнуци – езотерична каста и гилдия на лечители, гадатели и прорицатели и феноменни универсални специалисти под закрилата и прякото подчинението на самия султан, когото лично обслужват постоянно изпращани с мисии в Цариград елитни жречески екипи – войнуци от Каргуна.

КАСТА=Кан (Жреци) на Иса и Диана

МУРАД=Мария Диана=Мадара 
български династ от Божия род Дуло.

Българският жречески произход на Мурад се потвърждава от още много документи и необясними постъпки в живота му, като например прозвището му Худавендигяр –

МУРАД ХУДАВЕНДИГЯР=Хан (Кан, Жрец) на Турки (Траки) от Богиня Мадара Диана,

защо се жени за сестрата на Българския цар – Тамара, първа красавица и просветена жрица в Европа,

ТАМАРА=Матара=Диана Мария,

и защо сакралният акт на предаването и приемането на Тамара се извършва на Еньова могила на Еньов ден до село Кабиле, за който акт ви просветихме в поста ни 

Какво ни каза на Рождения си ден Петър Дънов,единственият син на Апостола на Свободата Васил Левски
bezistena.blog.bg/history/2015/07/11/kakvo-ni-kaza-na-rojdeniia-si-den-petyr-dynov-edinstveniiat-.1375404

СУЛТАН=Дуло от Иса

ФЕРМАН=Богиня Мария

СУЛТАНСКИ ФЕРМАН от=от Кан (Жрец) от Дуло на Бог Исус и Мария

Херметичен жречески атрибутен опознавателен елемент на войнуците и кодиран секретен документ за потомците им, е каргън – лопата с къса дръжка, чийто печат на документа разчупваме сега:

ЛОПАТА С КЪСА ДРЪЖКА=
Кан (Жрец) от Дуло Син (потомък) на Бог Кристож=
Кан (Жрец) от Дуло Син (потомък) на Бог Исуж от Тракия

ВОЙНУЦИ=ВОЙНУТСИ=Богиня Диана и Иса

ВОЙНУЦИ КАРГУНЛИИ=ВОЙНУТСИ КАРГУНЛИИ=Кан (Жреци) на Диана и Иса Булгарина

ПЕЧАТ на=на Бог Ешуа и Диана=на Богиня Диана и Ешуа 

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Възстановяването на първосвещения Божи храм Безистена в Ямбол е постоянна грижа на всички турски султани – всички в различна степен изродени Български династи от Дуло, след нашествието на османците на Балканите и Европа.  
Това успява да осъществи султан Баязид II – Вели Хан.
 
БАЯЗИД=Бог Иза и Диана=Богиня Диана и Иза

БАЯЗИД ВЕЛИ ХАН=Хан (Кан, Жрец) от Бог Иза Ел (Змей) и Богиня Диана

БАЯЗИД ВЕЛИ ХАН=Балх (Българин) от Богиня Диана и Иза

Посветеният от жреците от Ямболските войнуци в Българския си династичен произход султан Баязид предприема построяването и възстановяването на Безистена, като ги натоварва да издирят най – добрите и посветени енергетици – проектанти и строители на тия сакрални енергитични храмови светилищни съоръжения от разтурената жреческа гилдия.
Посветените Ямболски Каргунски старейшини откриват наследственият приносител на тия феноменни строителни дарби.
Той е съхранен в един от първостепенните центрове на разселените Ямболски жреци – родопското село Широка лъка.
Когато го откриват той е само на 20 години, но от малък чиракува при майстори –строители и е единствен приносител на наследствената феноменна жреческа дарба за построяване на този висш тип енергийни съоръжения – светилище и храм.
Ямболските Посветени го регистрират в жреческите регистри под кодовия индекс "Син на", указващ че е Божи син, потомък от Исус, който индекс леко анаграмиран дава познатото култово име Синан.
Около него е сформиран екип от опитни Български майстори от езотеричната строителна гилдия на храмови съоръжения и през 1510 година Безистена е построен –възстановен на местото на разрушения през 1373 година Първосвещен Божи храм.
В строителството му участват с доброволен труд ентусиазираните жители на Ямбол – Българи, евреи и турци.
 
Възстановената сграда на храма Безистен в Ямбол е построена по категоричните технологични и технически изисквания, характеристики и параметри на ранно –християнски храм, кръстокуполна църква ориентирана абсолютно по нормативите на тия съоръжения по астрономическата ос изток – запад при пролетното равноденствие – един от категоричните белези и доказателствени документи, че постройката е ранно –християнски храм.
Друг характерен момент на ранно – християнското, сиреч на истинското Българско Исусово – Богородично (Мария Магдалена) феноменно познание, което е святото Божие езичество, познато под името на мистичната и свръххерметична Българска жреческа феноменна практика Митраизъм, Митраизмус,

МИТРАИЗМУС=Мат мария и Исуз

е изграждането на баптистерий за водни лечебни и кръстителни процедури в подземието на източния край на храма, захранван по древния на повече от 6000 години тръбопровод, (изследван по органичните натрупвания в тръбите в специализирана лаборатория по поръчка на директора на Тракийския техническия институт в Ямбол) построен от Бакаджика до Ямбол и дълъг повече от 18 км, който до 1930 година снабдява с лечебна жизнетворяща вода града по 8 – струйната чешма на площада пред югоизточния край на Безистена, всички обществени градски чешми и много домове из центъра, и е бил основно средство на отчет и поддържане от тогавашното градско ВиК, и който тръбопровод функционира и досега, колкото и да се мъчат да го крият, прекъсват и унищожават!

ОСЕМСТРУЙНА ЧЕШМА=ЧЕШМА на Исус и Матара

БАКАДЖИК=Кая (скали, но само мегалитни скални светилища) на Ежуа и Бокиня Диана

БАКАДЖИК=Кан (Жреци) на Ежуа и Богиня Диана 

огромен светилищен комплекс от изкуствени енергийни мегалитни съоръжения за творене на феноменни технологии от жреците – оператори на Исус и Мария Магдалена 
за задоволяване на здравните, духовните и материални потребности на Българите.

Удивителната акустика на храма Безистен, характерна и образец – еталон и за най –добрите катедрални храмове на света, е друг категоричен документ за характера на храмовия светилищен комплекс!

В последствие Българският феноменен майстор става най – известният просветен строител – архитект в Османската империя – Синан.
Негово дело са над 400 религиозни светилищни постройки, построени от него на стари езически Български светилищни места – джамии, медресета, текета, завиета, месджити, имарета, както и мостове, акведукти, кервансараи и други строителни съоръжения, които построява по свещените Български места и ги натъпква и зарежда със сакралната Българска информация, като съставя и налага имената им и терминологията на всички архитектурно – строителни елементи и на религиозните канонични понятия в ислямските храмове чрез Свещения шифър!

МОСТОВЕ=Богиня Мат и Иса

АКВЕДУКТИ=Кан (Жрец) на Бокиня Диана

–––––––––––

ДЖАМИЯ=Ежуа и Ма (Майка) Диана 

ТЕКЕ=Кая (скално светилище) на Диана=Кан (Жреци) на Диана – 
религиозен мюсюлмански комплекс и гробница на светец

ИМАРЕТА=Матара – част от джамията и теке

ЗАВИЕТ=Иза и Богиня Диана – религиозен комплекс, теке  

МЕСДЖИД=Исуж и Мад Диана – малък мюсюлмански храм   

КУТАБ=Бокиня Диана – начално училище за ислямски науки

МАКТАБ=Богиня Майка Диана – начално училище за ислямски науки

МЕДРЕСЕ=МЕДР ЕСЕ=Мадара и Иса –  мюсюлманско духовно училище 

МАДРАСА ДЖАМИЯ=Диана Мад Мария и Исуж
 ислямски университет

Заедно да се възхитим на имената на основните свещени елементи на джамията:

ДЖАМИЯ=Ежуа и Ма (Майка) Диана 

МИНАРЕ=Мария

МИХРАБ=Бохиня Мария – нишата, където се моли имама  

ИМАМ=МаМа=Майка Мария=Мария Магдалена

МИМБАР=Богиня Ма (Майка) Мария  – 
Мимбарът е издигнатото място в джамията, катедра, откъдето имамът чете хутбата. 

ХУТБА=Бохиня Диана – мюсюлманска петъчна проповед 

МАКСУРА=Кан (Жрец) на Иса и Мария – заграждение в джамията за високопоставени лица 

КИБЛА=Балки (Българи) – стената обърната към Мека

ДИКА=Кан (Жрец) на Диана – 
платформа, издигнато място в джамията откъдето муедзинът или азанчи направлява вярващите в задължителната молитва намаз  

МУЕДЗИН=Мад и Иза 

АЗАНЧИ=АЗАНТШИ=Диана и Изуш=Дионизиуш 

НАМАЗ=Ма (Богиня Майка) и Иза 

АНАЗА=Иза  стена с резба и орнаментни фигури, ориентирана към Мека 
 
Какво ще кажете, а? 
    
Тотална окупация от векове на ислямската религия от Българските Богове с висшият творчески кодировъчен гений и неизтриваемият печат на Българските жреци, създали културата и езика на тия тракийски племена, с които документи свидетелстват, че Българските Богове са в основата, надстройката и цялото построение и на учението Ислям, фалшифицирано и извратено до сегашния му екстремистки вид след началото на 9 век.

ИСЛЯМ=ИС ЛЯМ=Иса Ламя

Според историографските данни, истинският създател на Султан Селим джамия – Коджа Мимар Синан, е християнин. 
Самият Синан ибн Абдуллах в своята биография, която пише в стихове, признава, че е бил взет за еничарин по зловещия анти – Български геноциден закон Девширме.
За това говори и името на архитекта Абдуллах или Син на Аллах. Така са наричани ислямизираните християни – еничари, това име са им давали като бащино, за да забравят напълно истинските си Български бащи и фамилии, но с което са белязани неизтриваемо като феноменни жречески потомци от рода Дуло, бивайки подбирани от елита и цвета на Българския народ! 

АБДУЛЛАХ=Балх (Българин) от Диана 

ЕЛИТА И ЦВЕТА на=на Дуло на Иса и Богиня Диана

ДЕВШИРМЕ=Ешуа и Богиня Мадара

Официално се счита, че Синан е роден на 15 април 1489 година в село Аърнас край град Кайсери в югоизточната част на Мала Азия.  
В Българската енциклопедия на братя Данчови обаче е отбелязано, че Синан произхожда от родопското село Широка лъка, като наверно родителите му са изселени в Мала Азия, както много други Българи. 
Установено е, че бащата на Синан се е казва Христо, родителите и братята му останали християни до края на живота си. 
 
СИНАН=НА ИС=на Иса=Иса

СИНАН ИБН АБДУЛЛАХ=Балх от Дуло от Бог Иса

КОДЖА МИМАР СИНАН=Кан (Жрец) на Ежус и Мад Мария
 
Във възстановения храм Българи, турци и евреи започват да извършват съхранените от началните езически (на Исус и Мария Магдалена) времена свои общи сакрални ритуали и обреди, като юго – източната и северо – източната външни крайни клетки на Безистена са оформени като параклиси съответно на Богородица – Мария Магдалена, и на Господ Бог Исус Христос по канона за иконостаса на Българските православни храмове. 

image

image

Източната фасада и вход на Първосвещения храм Безистен в Ямбол и сакралните ъгли

Само година след построяването на възстановения Първосвещен храм Безистена в Ямбол и започване на провеждането на замислените от просветения вече Българин султан Баязид II – Вели Хан генерални реформи за даване на свобода на поробения Български народ и единение върху основата на истинското Исусово езическо познание на религиозно разделените дотогава етноси в османската империя, юдео – византийците от Константинопол, които са зловещият идеологически мозък и генератор и духовна инквизиционна полиция на османската империя и постоянно бдят зорко Българите да не се измъкнат от букаите на робството, организират въоръжен преврат на Баязид и го свалят от трона, като през 1512 г. го самообесват в изгнание.

След тия събития те започват поредната страшна вълна на потурчване на Българското население по всички земи на поробената България, простиращи се в Мала Азия и цялата територия на Балканския полуостров.
 
Сградата на Първосвещения храм Безистен е осквернена и превърната във военен продоволствен склад, после във търговски базари и занаятчийски център, което кощунство продължи и до наши дни, като последният висш безочлив и нагъл акт и посегателство върху Божия храм бе опитът на главно мюфтийство през 2013 години да превземе и обсеби Безистена в общата кампания за превземане на т. нар. "Вакъфски имоти" в България. 

ДА ПРЕВЗЕМЕ=Бог Иза и Богиня Диана

ДА ОБСЕБИ храма на=храма на Богиня Диана и Бог Иса

проумявате ли, бе мерзавци, чий Първосвещен храм се опитвате да обсебите?!

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

В съответствие с Генералния трансепохален Божи проект и план – график, сценаристите и режисьорите от Божия все още невидим свят (на които непосветените казват извънземни) на събитията в многоепохалната драматизация Българите и човешката цивилизация, внушиха на ямболските власти и управници да предприемат ремонт и модернизиране на Безистена и превръщането му в културно – информационен център, успоредно с модернизирането на централната градска част.
На фона на всякакви други много по – неотложни и спешни жизненоважни нужди и потребности на града, чийто мизерен бюджет не може да покрие най – важните социални потребности на жителите на Ямбол, изведнъж преди три години общинската управа и кметът Георги Славов сюрпризираха обществеността в Ямбол, че се предприема голям проект по горните мероприятия!

МИЗЕРЕН БЮДЖЕТ без=без Изуж и Богиня Матара Диана

Дето се вика цялата Мара втасала или много пари за модерен ковчег на мъртвеца...
Други викат отново пиар акция след модернизирането на парка, който пък стана толкова хубав, че кметът пак го избраха хората, въпреки че постоянно го обвиняваха в кражби и съдеха, после го оправдаваха и пак съдеха, и пак оправдаваха, и пак съдеха – една непрестанна съдебна сага, поради която кметът висеше постоянно по всички съдилища и инстанции.
Кога му оставаше време да спи и да се храни на кмета, камо ли да управлява града?
Като че ли някой или някои имаха за цел кметът да не свърши никаква работа за облика на града, както преди него всички управници нищо не правеха, а само крадяха – сини и червени, и то много, и разпродаваха града на свои хора!
И този кмет взе, че както нямаше никакво време да работи за града поради личните си съдебни дела, та направи доста хубави неща за града ни!

Защото такъв беше планът на Режисьорите и Кукловодите Отгоре, които му възложиха да спретне и подготви центъра на Ямбол за посрещане на скъпите Височайши гости! 
И разбира се, на първо место да се подготви Първосвещения Божи храм Безистена, Техният Сътворенчески дом, обиталище и храм!   

Безистенът в Ямбол/Олямб/Олимб/Олимп, е Сътворенческият светилищен комплекс и експериментална развойна база на Боговете Демиурзи – строители на Земята, Централен команден и регулативен диспечерски център на Време – пространствения континиум и планетарната мегалитна енергийна система, осигуряваща функционирането на взаимно съвместимите времево – пространствени измерения и всички енергийни, физически и биологични процеси на Земята!  

БЕЗИСТЕН=Богиня Диана и Исуз     

БЕЗИСТЕН=Бог Дионисиуз     

БЕЗИСТЕН=Зевс и Диана=Бог Исуз и Диана     

БЕЗИСТЕН=Сабазий и Диана=Бог Исуз и Диана     

БЕЗИСТЕН=База на Иса и Диана     

БЕЗИСТЕН=Бизантионес   

Безистенът е Главният КПП и портал между световете, Вселенският компютър и централен архив Акаши, постоянното транспространствено обиталище и първосвещен дом, работно место и храм на Българските Богове Исус и Мария Магдалена – последните аватарни проявления на Богът Отец Съ – Творец и Великата Богиня Майка Съ – Творец и Родилен дом и Райски кувьоз за отглеждане на Техните генетични феноменни деца – Българите, които са жреческата каста Дуло с унаследена от Боговете ни висша сакрална херметична хералдическа династична символика – рептилската, с 12 синонима на змия, змей...  

Безистенът е заложен от древността за висша сакрална племенна доктрина и заветна цел № 1 за завладяване под кодовото наименование Храмът на Соломон (Храмът на Иса Ламя) и във всички свръхсекретни генерал – щабни карти на всички племена, начиная с юдео=данайо – византийците от които са гърците, на турците, руснаците, европейците и американците и всички други, които всички до едно са бивши тракийски нефеноменни безкултурни племена, разселени по света от Българските жреци и култивирани, цивилизовани и очовечавани от тях, и чиито племенни главатари – изродени династи от Дуло, обединени от юдео – ционистите, са заговорниците срещу Българите, които организират сега ескалацията на локалните и глобални конфликти, войни и ислямистки нашествия, както и глобалната диверсия с биотероризмът и медицинския фашизъм за ваксиниране и чипизация на всички хора като последен етап на злодейския им план за затриването ни!

Културно-информационен център "Безистен"
https://www.bezistena.com/bg/
www.facebook.com/bezistena

image  

image
 
Съвсем естествено след успешно изпълнената задача, възложена му без и да си има хабер за това, на последните избори през 2015 г. инж. Георги Славов бе преизбран за кмет за трети мандат, която награда му бе отредена и уредена заслужено Отгоре !
 
ГЕОРГИ СЛАВОВ=Българин Ган (Кан, Жрец) от Бог Иса=българин ган(кан, жрец) от Бог Иса 

потомък на жреците на Бог Исус, от делата на който зависи дали титулите му ще бъдат с малки или главни букви и дали ще ползва промоциите на феноменната си кръв!
 
Честито, кмете, въпреки че нашият екип не гласувахме за тебе, защото симпатиите ни са към Националния фронт за спасение на България и тв Скат за цялостната им последователна патриотична про – Българска национална политика и затова, че те само единствени като политическа сила и лично Валери Симеонов подкрепиха ямболци и нашия Комитет за спасение на Безистена от посегателството на турците по време на съдебните дела!

Бъди благословен за всичко, което направи и ще правиш за града ни, защото то е все от Тях, и хич да не ти пука от враговете ти, но да ти пука най – много и най – вече от гледащите те Отгоре Надзорници и скорошни Съдници, записващи на хард диска на персоналния ти биокомпютър, свързан с Акаши – Безистена, всяка твоя мисъл, дума, поглед и постъпка както в личния, така и най – вече в обществено – политическия и административния ти живот и управление, и ще ти държат безпристрастна отговорност за харчлъка на всяка  стотинка народна пара, още повече че ти и в храма Божи влизаш, и свещ палиш с кръстния знак, и в градежа на новия храм Успение на Пресвета Богородица най – активно участваш – сиреч дал си съзнателен доброволен обет пред Господа Бога и си сключил нерушим договор да пазиш законите му!

НЕРУШИМ ДОГОВОР с=ДОГОВОР с Мария и Ешуа 
 
Изкушаваме се да запитаме пак, какви тъмни сили имат интерес да не вършиш полезни неща за ямболци и се питаме, какви ли неща щеше да свършиш и можеш да свършиш, ако ти оставят повече време за обществените дела и за града?
Или осветен от прожекторите и под зоркия поглед на опозицията е по – добре за теб!
А приказките за втасалата Мара и ковчега на мъртвеца ги вкарахме в повествованието ни както да преведем тия култови изрази, така и да направим метафорично сравнение и паралел на умиращият ни град със символиката на Новозаветния сюжет за възкресението и съживяването на мъртвеца Лазар от Исус първо по духовен път, който процес сега се извършва с Ямболци чрез възкресението на Духа им чрез магията на Възкресението на централната градска част и Безистена!

ЦЯЛАТА МАРА ВТАСАЛА=Дуло от Богиня Диана Мария и Исус Ел (Змей)
 
Ето сега и входящата парола за викане на небесните служби по Възкресителните операции и процеси:

КОВЧЕГ НА МЪРТВЕЦ=Бок Ешус и Богиня Матара Диана 
 
КОВЧЕГ НА МЪРТВЕЦ=Кан (Жреци) на Бог Исуш и Богиня Матара Диана 

Божиите транспространствени служители – Светиите, отговарящи по регулирането на съдбата и смяната на земния статут на хората и по лечебно – Възкресителните процедури...

И още веднъж поклон и хвала за доброто, Кмете, и внимателно с тефтеря на Свети Петър, сиреч личното досие в свръхмощния планетарен компютър и информационен център и трезор Акаши, че всичко се пише там и скоро ще е на показ, което важи, разбира се и за всички!
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

По небесния план – график спуснаха и датите за обрядите и ритуалите за пречистване и освещаване на Божия храм.

Първото музикално енергийно пречистващо мероприятие бе на 30 септември 2015 година,като за него бе ангажиран Ямболския камерен ансамбъл с емблематичното култово и христоматийно сакрално име на града на Богиня Диана и синкретизираните в името Български Богове – Дианополис.
Датата също бе избрана по прецизните математически правила и формули на Свещения шифър, които да я деанаграмират до познатите ни скъпи Божии имена:
 
ТРИДЕСЕТИ СЕПТЕМВРИ=Друиди (Жреци) на Бог Исус и Богиня Матара Диана 
разкодираната визитка на жреците – друиди, участници в освещенческия концерт и служба – хваление на Боговете ни 

ДИАНОПОЛИС=ДИАНА ПОЛИС=Диана град (полис)=ПОЛИС (град) на Диана

ДИАНОПОЛИС=ДИАНО ПОЛ (град) ИС=Град (пол) на Диана и Иса

Така на 30 септември 2015 година в Ямбол се проведе първият концерт в Божия Първосвещен храм Безистена, 642 години след разрушението му след превземането на Ямбол от османците през 1373 година, и 515 години след възстановяването на Храма и последвалото веднага ново запустение и осквернение.

Предаваме ви атмосферата на епохалния концерт с автентичния конферанс на водещият журналист и културолог Валентин Вълчев и участието на Ямболските музиканти, потомци на феноменните Жреци – Светии на Исус и Мария Магдалена.
Върху този музикален фон ние ще правим нашите коментарни дешифровки и обследвания на скритата история на Безистена и Българите.


Водещ :

Уважаема публика!
Всъщност тази вечер бих искал да се обърна към вас като към уважаеми съучастници, защото всички ние, заедно с обичаните от нас музиканти от Камерен ансамбъл Дианополис и маестро Константин Илиевски, сме съучастници в един необикновен концерт !

Първият концерт, който повече от петстотин години след построяването на тази сграда, ще звучи в зала "Безистен", и значи един исторически концерт! 
Концертът в тази зала беше отколешна мечта на неколцина ямболски интелектуалци, които не бяха просто част от артистичната бохема в града, а артисти с европейска известност и европейско мислене. 

АРТИСТИЧНА БОХЕМА от=от Бохиня Матара Диана и Исуш 

АРТИСТИЧНА БОХЕМА=АРТИСТИТШНА БОХЕМА=Друиди (Жреци) от Бохиня Мат и Исуш 

ИЗВЕСТНИ=Богиня Диана и Исуз

ИЗВЕСТНИ=ВЕЗИСТЕН=Безистен 

БЕЗИСТЕН=Богиня Диана и Исуз

Двама от тях бих искал специално да спомена:

Художника – дърворезбар Трифон Леров – Бътето, и маестро Николай Султанов!
Трифон Леров беше единственият от цяла Европа художник, канен в десет поредни издания на фестивала на дървената скулптура в Одензее, Дания, и един от генераторите на идеята Безистена да бъде превърнат в един мултикултурен център, какъвто той вече става, макар и не в онзи вид, за какъвто мечтаеше Трифон Леров и такъв, какъвто той първоначално го беше проектирал.
Бътето беше дългогодишен директор на Ямболската художествена галерия.
 
ХУДОЖНИК ДЪРВОРЕЗБАР=Кан (Жрец) и Зар (Цар) Брат от Ежуа Вер (Змей) от Тракия 
легализираните жречески потомци от Бялото Братство на Исус

ТРИФОН ЛЕРОВ БЪТЕТО=Брат от Дуло на Богиня Диана Вер (Змеица
феноменен потомък на Ямболските жреци, баща му е бил помагащ в Каргунския храм Свети Георги Победоносец, (свещеното място на ритуалния династичен брак на Йерусалимския патриарх Хрисант и ямболийката Мария през 1720 г., заченали на същото место и сина си Паисий Хилендарски,прадядото на Васил Левски) където минават и детските и младежките години на бъдещия творец

ХУДОЖЕСТВЕНА ГАЛЕРИЯ=Духа на Диана и Исуж Българина 
материализиран в изкуство Святият Божи Дух, даващ всички дарби и таланти на хората

ОДЕНЗЕЕ=ДЕОНЕ ЗЕ=Диана и Иза

ДАНИЯ=ДИЯНА 
 
ИЗДАНИЯ НА ФЕСТИВАЛ=ФЕСТИВАЛ на Иза и Диана

ИЗДАНИЯ НА ФЕСТИВАЛ на=на Дуло от Богиня Диана и Бог Исуз

ВЕЧЕ СТАВА=Бог Исуш и Богиня Диана

В ОНЗИ ВИД на=на Бог Иза и Богиня Диана

Николай Султанов не беше само идеен съмишленик на тази инициатива.
Той носеше отговорността на едно културно наследство, завещано от неговия баща Георги Султанов.

НИКОЛАЙ СУЛТАНОВ=Кала (Змей) от Дуло на Бог Иса 

Тук ще припомня само два случая от живота на музикалната фамилия Султанови.

*** Гледайте сега и разсекретявате с нас прекрасните свещени жречески анаграмни комбинации, вложени от Българските жреци сред тракийското племе италианци в имената на култовите световно популярни оперни персонажи!

През 1933 година в Ямбол е реализирано концертно изпълнение на операта Аида на Джузепе Верди – с Ямболски певци – самодейци, хор и оркестър.
Георги Султанов, баритон, е изпълнителят на ролята на Амонастро.

АИДА=ДИАА + Н (кодировъчен назал)=ДИАНА=Диана

ДЖУЗЕПЕ ВЕРДИ=Бард на Богиня Диана и Изуж

ДЖУЗЕПЕ ВЕРДИ=Брат от Богиня Диана и Изуж

ДЖУЗЕПЕ ВЕРДИ=Брат от ПЕЗИЖТЕНА=Брат от БЕЗИСТЕНА
Жрец, жречески потомък от Ямболската Първосвещена жреческа колегия от Безистена

АМОНАСТРО=Матара и Иса

Чий секретен агент под прикритие, носещ личните Божии имена, мислите е главният герой Радамес?
Не може да бъде никакъв друг, освен на Българските Богове!
 
РАДАМЕС< обратен прочит > СЕМАДАР=Иса и Мадара

Местните ентусиасти канят за главната роля на Радамес известния в цяла Европа тенор Стефан Македонски.

СТЕФАН=Иса и Богиня Диана 

МАКЕДОНСКИ=Кан (Жрец) на Майка Диана и Иса

Прославеният певец приема поканата с огромно предубеждение и с условието, че ще пее само една вечер...
По негови спомени, цитирани в един Ямболски вестник, той толкова харесал Ямболските музиканти, че останал за цели три концерта!

В началото на 80 – те години на миналия век, маестро Николай Султанов и Камерен ансамбъл Дианополис вече имат установени много добри творчески контакти с музиканти от Дюселдорф и диригента Волфрам Ерих Фюрл.

ДЮСЕЛДОРФ=Братя от Дуло на Иса

ДЮСЕЛДОРФ=Барди от Дуло на Иса 

Маестро Фюрл, ученик на легендарния диригент Серджиу Челебикаде, заедно с хористите от Дюселдорф и Дианополис решават да изпълнят в Ямбол една величествена творба: "Йоханес пасион" на Йохан Себастиян Бах...
За тази творба сам Бетовен казва: "Не заслужава да се нарича град този град,в който поне веднъж не е звучал "Йоханес пасион"(Страстите, страданията Христови) !

ЙОХАНЕС ПАСИОН=Бох Исус

ЙОХАНЕС ПАСИОН=Хан (Кан, Жрец) на Бог Исус

ЙОХАН СЕБАСТИЯН БАХ=
ХАН БА СЕС БАХ ТИЯН=Хан (Жрец) на Бог Исус и Богиня Диана 

Посветен феноменен жрец на Бог Исус и Богиня Диана, Мария Магдалена, от Тяхната потомствена генеалогия от Първожреците от Ямбол

Е,благодарение на Дианаполис, певците от Дюселдорф и на диригентите Фюрл и Николай Султанов, Ямбол има още една причина да се нарича град, и то Европейски град!
 
Това заключение направи водещият, като ние правим категоричната корекция и добавка с цитат от по – долу посочения ни пост, че 

"истинската Европа и цивилизация е била Тракия и по – точно Югоизточна Тракия със столица столицата на Одриското царство – Ямбол, който факт и криена векове истина провъзгласи преди осем години в Ямбол по време на научен симпозиум на МАБИК – Международната академия по Българознание, иновации и култура, на тема "Тракия и Ямбол – център на Европа и европейската цивилизация в древността", нейният председател академик Сергей Иванов,

Как предците на съвременните крадци на 500 милиарда евро откраднаха и преместиха преди векове Олимп от Ямбол – родното място на Българските Богове.БЛАГОВЕЩЕНИЕ
bezistena.blog.bg/history/2015/04/08/kak-predcite-na-syvremennite-kradci-na-500-miliarda-evro-otk.1352735 

водещият:
 
Ние сме свидетели как в началото на творческия път на ансамбъл Дианополис публиката на концертите преди около 40 години не беше повече от броя на музикантите на подиума... Днес залите където се изявява Дианополис са препълнени – ето ги създателите на музикалната култура на нашия град и на създателите на образована и подготвена публика; все неща, които станаха възможни благодарение на неуморния маестро Николай Султанов.
Ето го и продължението на наследството на наследството на музикалната фамилия Султанови – дъщеря му Красимира Султанова и синът Георги Султанов...
Сега намирам за напълно естествено и като дълг на нашия град към това наследство и към паметта на маестро Николай Султанов да кажа, че преди повече от година се зароди идеята тази зала, която ни събира в тази необикновена вечер, да носи неговото име!


Уважаема публика!
Сега ни предстои музика!    

Първата творба тази вечер е Концерт за кларинет и оркестър от Ян Вацлав Щамиц, след която ще прозвучат и Фантазия и Рондо за кларинет и оркестър от Карл Мария Фон Вебер.

ЯН ВАЦЛАВ ЩАМИЦ=ЯН ВАТСЛАВ ШТАМИТС=Син (потомък) на Богиня Мат Диана и Бог Исуш от Дуло

Заедно с Камерен ансамбъл Дианополис и маестро Константин Илиевски, ще имаме възможност да чуем и един идеален интерпретатор на тази музика : професора от Национална музикална академия "Панчо Владигеров" – Росен Идеалов  
 
ФАНТАЗИЯ И РОНДО=Рода на Богиня Диана и Иза

ФАНТАЗИЯ И РОНДО=Друиди на Бог Иза

Сега да се насладим на мега – анаграмната комбинация, съставена от компютърният лингва – миксер на Българските словесни майстори, създаващи и командващи стриктно езика и словесното ни богатство Отгоре!

ФАНТАЗИЯ И РОНДО ЗА КЛАРИНЕТ И ОРКЕСТЪР=
Друиди и Заре на Диана и Исуз Балкарина  от Тракия 
 
ПАНЧО ВЛАДИГЕРОВ=Богиня Диана и Бог Ешуа Българина

image

https://www.youtube.com/watch?v=rPf92ccGdgo


След 642 години първи концерт в Първосвещения Безистен     Фантазия и рондо   
 
Вълнуващо е за всяка публика да бъде и откривател на нови творби!
Ние ще имаме тази възможност тази вечер.
Ще слушаме творба, която убеден съм, ще събира много възторжени аплодисменти не само тази вечер, но и занапред по всички сцени по света!
Една творба, изцяло подчинена на Българския звуков колорит и дух, изградена със строгата дисциплина на австро – германската музикална култура и с френски финес за оркестрация и тембър!

СТРОГА ДИСЦИПЛИНА на=ДИСЦИПЛИНА на Иса от Трагия

ОРКЕСТРАЦИЯ И ТЕМБЪР от=от Кан (Жреци) и Царе от Рода на Иса и Богиня Матара

Сега ще разберем и от Кой са придобили финеса си франсетата

ФИНЕС=Бог Иса

ФРЕНСКИ ФИНЕС от=от Франки на Бог Исус=от Барки (Българи) на Бог Исус

Това е световната премиера на "Серенада" за струнен оркестър от композиторът и диригент Константин Илиевски!  

Наслаждавайте се сега, как под чудните звуци на Серенадата вълшебните буквички на серенадата се преподреждат с възторг и съставят името на истинското рожденно место на Боговете Исус и Богинята Майка, чието Новоепохално проявление е Мария Магдалена

СЕРЕНАДА=Рода на Иса

СЕРЕНАДА=НАСАРЕД=Насарет – и вижте къде е истинският Насарет:
 
СЕРЕНАДА=ЕДРАСЕА=Одриси 


официално най – древното и могъщо първо тракийско царство, което не е тракийско, защото е тракийско само по географски признак, а е чисто Българско, и не е най –древното, ами е още по – древното царство, защото е Сътворенческата Божия планетарна лаборатория, работилница и развойна база за Сътворението и цивилизационното пост – Створенческо оборудване и подреждане на света и човешката цивилизация, изградена ето къде: 

СЕРЕНАДА=НАСАРЕД=РА ДЕАН С=Рая на Диана и Иса 

Ето защо специалистите от небесната Дирекция Музика на Българските Богове подготвиха Серенадата и я внушиха в директна диктовка на феноменния нейн потомък от Ямболската Първосвещена жреческа колегия Константин Илиевски, за да прослави с нея Великата Богиня Майка Диана и Господ Бог Отец Ису и пречисти енергийно Божия Първосвещен храм Безистена в деня на неговото преосвещаване!  
 
Ето още разсекретени документи от личното жреческо досие на Константин Илиевски:

КОНСТАНТИН ИЛИЕВСКИ=Кан (Жрец) от Дуло на Бокиня Диана и Исус
 
Маг. Константин Илиевски произхожда от българска фамилия на известни музиканти. Започва да учи пиано на 5 години при проф. Милена Куртева в София, а от 13-годишен продължава обучението си в Братислава, Словакия, при проф. Петер Черман.

МИЛЕНА КУРТЕВА=Кан (Жрица) от Дуло на Богиня Мария

ПЕТЕР ЧЕРМАН=
Богиня Матара Диана и Ешуа=Бард на Ешуа и Мария=Брат от Ешуа и Мария=
 
Наред с това той печели няколко международни конкурси за пиано и участва в различни международни майсторски класове при известни пианисти, като проф. Юджин Инджич, проф. Петер Топерчер, проф. Мариан Лапсански, проф. Ли Кум Син и др. По време на следването си в Братислава той работи съвместно с оркестъра на Братиславската консерватория и завършва оркестрово и хорово дирижиране при проф. Зденек Билек и проф. Душан Бил с пълно отличие (“summa cum laude”).
 
ЮДЖИН=Диана и Ежуа

ИНДЖИЧ=Диана и Ижуш

МАРИАН ЛАПСАНСКИ=Кан (Жрец) на Мария и Бог Исус Ел (Змей)

ЛИ КУМ СИН=Кан (Жрец) на Иса Ламя

ЗДЕНЕК БИЛЕК=Кан (Жрец) на Диана и Иза Балк

ДУШАН=Диана и Ешуа

Ето и какво означава името на култовия Български град Братислава:

БРАТИСЛАВА=Братя от Бог Иса Ел (Змей)=Братя Слави (Змейове) 
Българските жреци от рептилската династия Дуло на Исус и Мария Магдалена

Разсекретяваме и поредния секретен документ, който ще ни съобщи защо пълното отличие в Словакия носи това име и за кои е предназначено?

SUMMA CUM LAUDE=С DULE MA MA MA ES=
Кан (Жреци) от Дуло на Иса и Мама Мария Магдалена



След това продължава обучението си в Университета за музика във Виена, където получава магистърска степен по композиция при проф. Детлев Мюлер-Сименс (пред проф. Иван Ерьод и проф. Курт Шверстик), както и магистърска степен по оркестрово дирижиране при проф. Урош Лайовиц (пред проф. Леополд Хагер).
Участвал е и в няколко диригентски майсторски класове във Виена с известни диригенти и оркестри, като Бертранд де Били с Веберн Синфониета, проф. Ралф Вайкерт с оркестър Про Арте, Даниел Хардинг с Виенски камерен оркестър.
Като пианист, той концертира заедно с няколко оркестра в Европа, както и изпълнява солови концерти.
 
Диригентският му дебют в Musikverein е през 2007 с Wiener Concert Verein (камерният оркестър на Виенските симфоници) 

MUSIKVERIEN=Кан (Жреци) на Бог Иса и Мария 
музикални изяви на феноменни жречески потомци – Канове, от рода на Исус и Мария

Изявявал се е с оркестри като ORF-RSO Виена, Вроцлавската филхармония (Полша), Haциoналната опера и Радиотелевизионния оркестър RTSH на Албания (Тирана), Камерния Ансамбъл ``Стинетґґ Дурас (Албания), Haциoналната филхармония София, Държавнитe филхармонии във Видин, Враца и Плевен, оркестъра на радио „Класик ФМ” (София), Синфониета София, Благоевградската държавна опера, Български камерен оркестър (Добрич), AGBU – Арменския камерен оркестър (София), „Florida Youth Symphony Orchestra” („Младежкия симфоничен оркестър на Флорида), „Ignaz-Josef Pleyel Youth Symphony Orchestra” (Aвстрия) и др.
Композирал е основно концертни и симфонични творби, които са изпълнявани от Wiener Concert Verein (Камерния оркестър на виенските симфоници), Видинската държавна филхармония (България), Камерен ансамбъл „Дианополис” (Ямбол - България), Благоевградската държавна опера (България), Sinfonietta dell’Arte и Occentric Symphonic Orchestra – Виена. Творбите му са изпълнявани в България, Словакия, Австрия, Русия, Унгария, Германия, Холандия, Чехия, Ирландия, Полша, Италия, Албания и САЩ. Константин Илиевски има записи в най-големите радио и телевизионни компании в България, Австрия и Словакия.
Едва на 17 години той основава Sinfonietta dell’Arte, която включва музиканти от всички световни контененти.

Sinfonietta dell’Arte=Друиди (Жреци) от Дуло на Богиня Диана и Иса 

Sinfonietta dell’Arte се утвърждава като професионален оркестър, с успешни гастроли в Австрия, Словакия, България и Германия за краткия период на своето съществуване.
През 2010 г. е част от журито на международния композиторски конкурс „Artistes en Herbe“ в Люксембург и става почетен член на международната арменска организация AGBU за изключителни музикални постижения.
 
Artistes en Herbe=Бархи (Българи) Друиди на Исус

През 2011 г. издателството Dr. Mьller издава книгата му „Композиторът като интерпретатор на собственото си възприятие на света”.
През 2012 г. е номиниран за „Кристалната лира” – най-голямата награда за музикални постижения в неговата родна България.
През 2013 г. е избран за един от 20-те участници във Финалите на международния реномиран 53-ти конкурс за млади диригенти в Безансон,Франция с оркестъра "Виктор Юго" (Франш-Комте). 

БЕЗАНСОН=Бог Исуз

ФРАНШ КОМТЕ=Кан (Жреци) на Ешуа и Богиня Матара

От 2014 г. той е и главен художествен ръководител на Камерен ансамбъл „Дианополис” Ямбол 
Специално място в дейността на Илиевски заема неговата работа с камерни ансамбли, като струнни оркестри и ансамбли за съвременна или стара музика. 
Константин Илиевски е участвал в много международни фестивали на камерната и оркестърна музика,работил е и с реномирани солисти от световна класа като Светлин Русев,Людмил Ангелов, Людмила Петеркова, Маргарет Бабински,Георги Черкин, Селин Рошек,Лучия Копсова,Рита Никодим,Барбара Мозер,Роберт Бушек,Адил Федоров,Джия Ли,Петра Чиба,Божидар Ноев,Ангел Станков,Йосиф Радионов и мн.др.  

Нали вече се досещате, защо в този невзрачен градец Ямбол – на последното место в ЕС по беднотия и мизерия с родният ми град Видин, и последна дупка и буква на азбуката, е командирован този изключителен феноменен музикант?
За да участва в подготовката по посрещането на Съдиите от Съдния ден Х и реализиране в практика на анонимното досега прорицание и обещание, че последните ще станат първи!
 
НЕВЗРАЧЕН ГРАДЕЦ на=НЕВЗРАТШЕН ГРАДЕЦ на=ГРАД на Цар Изуш и Богиня Диана

ЯМБОЛ=ОЛЯМБ=Олимб=Олимп

Олимп, който е Ямбол, бил невзрачен градец?!  
 
Ето и защо е на последното унизително место!

НА ПОСЛЕДНОТО МЕСТО=Дуло на Исус и Богиня Мат Диана
 
Ето и защо е беден и мизерен град!

БЕДЕН И МИЗЕРЕН ГРАД на=ГРАД на Богиня Диана Мария и Иза

Защото Ямбол също като Видин е Свещен Божи град – първият град посрещнал и оказал нечувана и невиждана съпротива на турците, и Видин – последният град в рамките на сегашна България, оказал заключителния отпор на нашествениците! 

ВИДИН=Богиня Диана  

НЕЧУВАНА И НЕВИЖДАНА СЪПРОТИВА от=СЪПРОТИВА от Бог Ежуш и Богиня Диана 
 
Ето и кои са Съдиите от Съдният ден Х:

СЪДИИ=Иса и Диана 
 
СЪДЕН ДЕН=ДЕН на Иса и Диана

Ето и как последните ще станат и вече стават първи: 
 
ПОСЛЕДНИТЕ ЩЕ БЪДАТ ПЪРВИ=Дуло от Богиня Диана и Иса ЩЕ БЪДАТ ПЪРВИ –

праведните и святи династи от Дуло, Всемирното Бяло Братство и Сестринство 


Йосеф Сук е един от най – ревностните пазители на музикалния дух и култура на Чехия (Чешка), простонаследник и последовател на големия Антони Дворжак.
Сук става и негов зет, жени се за дъжеря му Отилие.

ЙОСЕФ СУК=ФОК ИСУС=Бок Исус

ЙОСЕФ СУК=Кан (Жрец) на Бог Исус

АНТОНИ=ТИОНА=Диана

ДВОРЖАК=Бог Ежу от Дракия

АНТОНИ ДВОРЖАК=Кан (Жрец) Бард (Брат) от Диана и Ежуа

ЧЕШКА=ТШЕШКА=Кан (Жреци) на Диана и Ешуш=Кан на Дионисиус 
Българска имперска провинция на тракийско племе, заселено и култивирано от Жреците на Дионисиус, Жреците на Диони и Исиус=Жреците на Диана и Исус 

Йосеф Сук казва:

"Аз не се прекланям пред никого,освен пред собствената си съвест и пред нейно величество Музиката..., и все пак в същото време знам,че по този начин служа на моята страна, и възхвалявам великите хора от епохата на нашето Възраждане и Ренесанс, които ни учат да обичаме нашата страна."
 
ПРЕКЛАНЯМ СЕ САМО ПРЕД=Богиня Мад Мария и Исус Бълкарина  

ПРЕКЛАНЯМ СЕ ПРЕД СЪВЕСТА МИ=ПРЕКЛАНЯМ СЕ на Бог Исус и Богиня Матара Диана 
 

ПРЕКЛАНЯМ СЕ ПРЕД МУЗИКАТА=ПРЕКЛАНЯМ СЕ ПРЕД Майка Диана и Иза

ВЪЗРАЖДАНЕ от=от Братя от Изуж

ВЪЗРАЖДАНЕ И РЕНЕСАНС от=от Среси (Жреци) Братя от Изуж
в основата на всички цивилизационни процеси и резки извисявания на човешкия Дух и познание, са винаги Жреците – Българи, феноменните братя – потомци на Българските Богове Демиурзи

Творбата, която ще звучи сега се нарича Медитация и е на основата на средновековен чешки хорал. 
 
https://www.youtube.com/watch?v=9_o2svb2Sow
Йосеф Сук    Медитация

Ето и тайната на технологията и магията на думата медитация, за да придобиете и ползвате екстрите и промоциите на този Божествен процес и влезете в реална комуникация с Божиите медицински и жизнетворящи служби

 МЕДИТАЦИЯ=МЕДИ ТА ЦИЯ=Мат Диана и Иса    
 
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
 
Гласът,който вълнува и звучи на много Европейски сцени в Европа и САЩ, но най – много вълнува Ямболската музикална публика – Цветомира Гицова, ни поднася едни от най – хубавите свои образи с няколко арии. 
   
Оперната и оперетна певица Цветомира Гицова твори под надслов "Сцената е моя красива съдба". 

СЦЕНАТА Е МОЯ КРАСИВА СЪДБА=МОЯ КРАСИВА СЪДБА Е Исус и Диана

Тя е дългогодишна солистка на Музикалния театър в гр. Ямбол и настоящ солист на Камерен ансамбъл „Дианополис”.
По бащина линия тя е потомка на народния просветител Неофит Рилски, а по майчина е свързана с на рода на Българския карикатурист Илия Бешков. 

НЕОФИТ РИЛСКИ=Бълкарин от Диана и Иса 

ИЛИЯ БЕШКОВ=Бог Ешуа Болк

Цветомира Гицова не е единствената певица в семейството си. Тя е наследила певческата си дарба от двете си баби и от баща си, летец по професия, но и добър певец. Самата Цветомира мечтае да пее и съвсем млада разбира, че това е нейното призвание, а сцената – нейна красива съдба.
 
Родовата традиция указва категорично свещения жречески произход на фамилията

Завършва Средно училище за музикални и сценични изкуства “Христина Морфова”, град Стара Загора. Висше музикално образование - в Академията за музикално и танцово изкуство в гр. Пловдив – специалност „Солово и класическо пеене“. 
 
ХРИСТИНА МОРФОВА=Богиня Мария и Бог Иса от Трахия

СТАРА ЗАГОРА=Зар (Цар) Иса от Трагия

ПЛОВДИВ=ПВОЛ ВИД=Павел от Богиня Диана 

Свещен Български град в сърцето на Тракия по името на Павел, Първородният син на Богиня Диана, Мария Магдалена, който е Цар Авитохол (33 – 333 г) и всички римски (Български) императори от Нерон до Диоклециан включително,след 333 година Свети Павел, Шеф на Небесното Светейшество

Вече 35 години Цветомира Гицова е посветила на любимото си сценично изкуство и на вярната си публика в страната и чужбина. 
   
https://www.youtube.com/watch?v=iZ6SIYQ16LE

Валс от Мюзета от второ действие на операта "Бохеми" на Джакомо Пучини
 
МЮЗЕТА=Мат и Иза 

БОХЕМИ=Бохиня Мама

ДЖАКОМО ПУЧИНИ=ДЖАКОМО ПУТШИНИ=Кан (Жрец) на Богиня Мат Диана и Ежуш


https://www.youtube.com/watch?v=ONGyDGwxhKE
Прекрасната Българска песен "Месечинко лю, грейливко" на Димитър Петков,в аранжимент на Радосвета Хъркова   
 
МЕСЕЧИНКО ЛЮ ГРЕЙЛИВКО=МЕСЕТШИНКО ЛЮ ГРЕЙЛИВКО=
Кан (Жрица) от Майка Диана и Исуш Ел (Змей) Българина 

  

https://www.youtube.com/watch?v=QUYiS1hA3UM 
Огнените куплети на Силва от оперетата "Царицата на чардаша" на Имре Калман. 

ЦАРИЦА НА ЧАРДАША=
ЦАРИЦА от Чар Ешуа и Диана=Црица на Чар Ешуа и Диана=Жрица на Цар Ешуа и Диана –
Жрица, феноменна жреческа династична потомка на Исус и Мария Магдалена

В края на нашия концерт, с който всички музиканти от Камерен ансамбъл и публиката заедно преосветихме Божия храм в отсъствието на всякакви църковни представители и държавни и общински управници, но с присъствието на Българския духовен елит на Ямболци и с елита на Небесното светейшество от Вси Светии, ръководени от Свети Павел, които стояха дори по двама и по повече на стол, но в различни измерения заради ограниченото място в Храма Безистен, ние разсекретяваме и типовото наименование ансамбъл и камерен ансамбъл в благодарност към Камерния ансамбъл Дианополис!

АНСАМБЪЛ=НА С АМБЪЛ=На Иса Ямбол=на Иса от Ямбол 

image

АНСАМБЪЛ=АМБЪЛАС=Иамполис=Иса от Ямбол

КАМЕРЕН АНСАМБЪЛ на=на Кан (Жреци) на Мария и Иса от Ямбол 
 
Накрая ни остана малко место от работния обем на постинга, за да разсекретим и термина космодрум и да поясним защо Безистенът е космодрум, и то Централен :
Ето техническата документация и функционалната характеристика на космодрума:

КОСМОДРУМ=Кан (Жреци) на Иса и Мад Мария 

светилищно мултифункционално високотехнологично съоръжение, транспространствен портал за пристигане, заминаване и преминаване през пространствата на Божиите служители жреци и светии 
 
КОСМОДРУМ=Майка Диана Мария и Иса 

същото съоръжение използват и Боговете Исус и Майка Диана, Мария Магдалена,
чрез който космодрум присъстваха и Те на концерта на своите Ямболски потомци от камерен ансамбъл Дианополис 

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
екип на bezistena и всички височайши гости на концерта и на работния ни колектив,отразяващ това епохални събитие, водени от Исус и Мария
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
ИСД с Любов
   










Гласувай:
8


Вълнообразно


1. bezistena - МАРИЯ МАГДАЛЕНА И ИСУС ВИ ОБИЧАТ !
24.12.2015 04:37
Няма да публикуваме и отговаряме на анонимни и скверни автори-каузата ни е свещена и не търпи анонимност или оскверняване!
Блогът и статиите ни са под егидата и закрилата на Святият Дух и затова Неговата протекция и сакралната духовна материя носят непредвидими автомоторни енергийни последици за злоумишлени сквернители!
Даряваме ви с Любов и Жива Вода в изобилие-пийте,жадни Души,от безкрайния и неизчерпаем животодаряващ извор и елате с Любов!
Бъдете благословени!
Исус и Мария ви обичат!
цитирай
2. bezistena - Публикуваме коментар от по – късни публикации по темата:
28.05.2020 01:27
bojinkata - Здравей и честит празник! Безис...
26.05 09:02
Здравей и честит празник! Безистенът има ли подземия?
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Честит празник, който скоро ще празнуваме перманентно!

Първоначалното Сътворенческо ниво на Безистена е на десетки метра под сегашната кота 0.
Храмът е разрушаван много пъти и много пъти е изграждан отново върху старите останки и на ново по – високо ниво.
За последен път Безистенът е разрушен през 1373 г. след превземането на Българската столица Ямбол след 4 месечна обсада от османците.
Официално посочената му дата на построение в сегашния му вид е през 1510 г

–– инфо за последното построяване на Безистена вижте в постинга ни

"След 642 години на запустение Централният космодрум Безистена в Ямбол заработи отново в подготовка по посрещането на Извънземните!"
http://bezistena/history/2015/12/24/sled-642-godini-na-zapustenie-centralniiat-kosmodrum-beziste.1417281

от който е пасажът:

Възстановяването на първосвещения Божи храм Безистена в Ямбол е постоянна грижа на всички турски султани–всички в различна степен изродени Български династи от Дуло,след нашествието на османците на Балканите и Европа.
Това успява да осъществи султан Баязид II–Вели Хан.

БАЯЗИД=Бог Иза и Диана=Богиня Диана и Иза

БАЯЗИД ВЕЛИ ХАН=Хан (Кан, Жрец) от Бог Иза Ел (Змей) и Богиня Диана

БАЯЗИД ВЕЛИ ХАН=Балх (Българин) от Богиня Диана и Иза

Посветеният от жреците от Ямболските войнуци в Българския си династичен произход султан Баязид предприема построяването и възстановяването на Безистена,като ги натоварва да издирят най–добрите и посветени енергетици–проектанти и строители на тия сакрални енергитични храмови светилищни съоръжения от разтурената жреческа гилдия.
Посветените Ямболски Каргунски старейшини откриват наследственият приносител на тия феноменни строителни дарби.
Той е съхранен в един от първостепенните центрове на разселените Ямболски жреци– родопското село Широка лъка.
Когато го откриват той е само на 20 години,но от малък чиракува при майстори–строители и е единствен приносител на наследствената феноменна жреческа дарба за построяване на този висш тип енергийни съоръжения–светилище и храм..
Ямболските Посветени го регистрират в жреческите регистри под кодовия индекс "Син на",указващ че е Божи син,потомък от Исус,който индекс леко анаграмиран дава познатото култово име Синан.
Около него е сформиран екип от опитни Български майстори от езотеричната строителна гилдия на храмови съоръжения и през 1510 година Безистена е построен–възстановен на местото на разрушения през 1373 година Първосвещен Божи храм.
В строителството му участват с доброволен труд ентусиазираните жители на Ямбол– Българи,евреи и турци.

Възстановената сграда на храма Безистен в Ямбол е построена по категоричните технологични и технически изисквания,характеристики и параметри на ранно–християнски храм,кръстокуполна църква ориентирана абсолютно по нормативите на тия съоръжения по астрономическата ос изток–запад при пролетното равноденствие–един от категоричните белези и доказателствени документи,че постройката е ранно–християнски храм.
Друг характерен момент на ранно–християнското,сиреч на истинското Българско Исусово–Богородично феноменно познание,което е святото Божие езичество,познато под името на мистичната и свръххерметична Българска жреческа феноменна практика Митраизъм,е изграждането на баптистерий за водни лечебни и кръстителни процедури в подземието на източния край на храма,захранван по древния на повече от 6000 години тръбопровод,построен от Бакаджика до Ямбол и дълъг повече от 18 км,който до 1930 година снабдява с лечебна жизнетворяща вода града по 8–струйната чешма на площада пред югоизточния край на Безистена,всички обществени градски чешми и много домове из центъра,и е бил основно средство на отчет и поддържане от тогавашното градско ВиК,и който тръбопровод функционира и досега,колкото и да се мъчат да го крият,прекъсват и унищожават!

ОСЕМСТРУЙНА ЧЕШМА=ЧЕШМА на Исус и Матара

МИТРАИЗЪМ=Изуз и Мат Мария

БАКАДЖИК=Кая (скали, но само мегалитни скални светилища) на Ежуа и Бокиня Диана

БАКАДЖИК=Кан (Жреци) на Ежуа и Богиня Диана –
огромен светилищен комплекс от изкуствени енергийни мегалитни съоръжения за творене на феноменни технологии от жреците – оператори на Исус и Мария Магдалена
за задоволяване на здравните,духовните и материални потребности на Българите.

Удивителната акустика на храма Безистен, характерна и образец – еталон и за най –добрите катедрални храмове на света, е друг категоричен документ за характера на храмовия светилищен комплекс!

В последствие Българският феноменен майстор става Синан – най-известният просветен строител-архитект в Османската империя.
Негово дело са над 400 джамии, медресета, мостове, акведукти, кервансараи и други строителни съоръжения, които построява по свещените Български места и ги натъпква и зарежда със сакралната Българска информация,като съставя и налага имената им и терминологията на всички архитектурно–строителни елементи и на религиозно–каноничните понятия в ислямските храмове чрез Свещения шифър!

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

По време на Соца Безистенът е осквернен като е превърнат в закрит пазар на месо от заклани животни, птици и риба, като на място се колеха животните и течаха кървави вади по пода, а навсякъде висяха трупове на животни на ченгели.

От Безистена тръгват подземни коридори и пътища във всички посоки, като най – близките обекти, до които те водят, са хълмът Боровец край Ямбол – изкуствен могилен пирамидален светилищен комплекс и лобно и възкресително място на Исус през 33 година, Светилищният комплекс Кабиле, Бакаджика, светилищният комплекс Ново село (затова и взет от руснаците и сега от американците за проучване под прикритието на база) и др.

През 1971 при ремонтни работи са засипани и зазидани умишлена много от входовете на Безистена, тази диверсионна операция е продължена и при последните ремонти работи на Безистена след 2013 година, когато под предтекст, че сградата няма здрави основи,у в подземните коридори и тайни помещения са излети стотици тонове бетон и вградено желязо, като независими експерти се чудеха и маеха защо хвърлят планининот бетон и се мъчеха да вземат ивформация която на пуличихта и след спечелени дела за достъп до тази информация!
Тази диверсия бе предприета след като през пролетта нашият екип бе изнесъл информация в медиите, в блог.бг и в Нета за статута на Безистена.

Едни документи от тогавашната преса:

–––––––––––––––
–––––––––––––––
ПЕРДЕ:
http://www/drugosti/item/13943-безистенът-няма-да-падне

"Безистенът няма да падне, в основите му вградихме толкова желязо и бетон, че ще издържи повече от петстотин години., заяви днес на пресконференция кметът на Ямбол инж. Георги Славов.

...

Бел. Яс а пък ние като гледахме как се изреждаха бетонобъркачките около сградата, мислехме, че под сградата на Безистена се изглажда тайно противоядрено скривалище...Все пак Безмер (най – секретната и важна база на света на американците по тяхно признание!) е на километри по права линия...

БОЛШЕВИКИТЕ САМИ СЪЗДЪВАТ ПРОБЛЕМИ, ЗА ДА МОГАТ СЕТНЕ УСПЕШНО ДА ГИ РАЗРЕШАТ

УИНСТЪН ЧЪРЧИЛ.

С други думи - подкопахме Безистена, след "оказал се некачествен проект (сами се отказаха да го надзирват създателите му), след което го напълнихме с бетон и желязо. Обаче "усвоиха" едни пари".

Абе какви са тези проектанти, които правят планове, по които ще се строи...Де ги намира такива г-н Славов. Кой ги одобрява тези проекти?

Как беше - какво да ни е страх да ходим на лекар ли вече. Една диагноза да е - за друго да ни лекуват?

А и след като всичко е правено с подписите на НИнститут, странно защо конструктивните планове ги издирват инжинери, чрез Закона за достъп до обществената информация- Те какво секретни ли са тези планове? Странна работа.

–––––––––––––––––
–––––––––––––––––

След ремонта Безистенът придоби този вид:

Културно-информационен център "Безистен"
https://www/bg/
www/bezistena

Всичката информация за Безистена е в блога ни и се намира с парола на търсачката на Гугъл "безистена и храм светилище безистена" и във всичките ни до една 1450 статии от блога ни
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bezistena
Категория: История
Прочетен: 7679824
Постинги: 1789
Коментари: 3511
Гласове: 44114
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 1
2. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 2
3. СВЕТИ И ОБИЧАЙ
4. ВЪЛШЕБНИКЪТ
5. Кои ме спасиха от мъртвото вълнение на ХАРМАНИТЕ!
6. БОГИНЯТА МАЙКА
7. ДРЕВНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК
8. - НЕПОЗНАТИТЕ БЪЛГАРСКИ ПЛАНИНИ - 3
9. ИЗМАМАТА,НАРЕЧЕНА ВИЗАНТИЯ
10. ЦАРЯТ НА СЛАВАТА
11. БУРОВ:Не изоставяйте Родината си!
12. Сайта на Роден Край™
13. ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ - ЕДНА СМАЙВАЩА КАРТА, КОЯТО ЩЕ РАЗСЪРДИ МНОЗИНА! СПАРОТОК,
14. ИДВАЙТЕ СИ...
15. БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ!
16. Езотеричен сайт.Инженер открива БГ топоними по цял свят
17. Българин с Боговдъхновено слово и перо!
18. Пада лъжата за дивашкия ориенталски вид на Българите
19. Епохалната фалшификация ДРЕВНОГРЪЦКА КУЛТУРА И ЦИВИЛИЗАЦИЯ е 100%открадната Трако-Българска
20. Писмо от бъдещето към Българите !
21. Декларация за геноцид над Българите
22. Земя свещена, Българска, богата - ти Райско кътче .
23. БЪЛГАРИТЕ СА НАЙ-ИНТЕЛИГЕНТНИ
24. Хитринки за стартиране на клиповете vbox7 и You Tube
25. Обръщение към администраторите на блога
26. Малко полезност за блогърите по отношение на вграждането на графични обекти в блог.бг В МОМЕНТА!
27. Любовно Писмо от Бог
28. Неизвестната цивилизация и мистериозните строители на мистичните великански мегалити в Далечния Изток на Русия, плашещи заговорниците срещу Българите
29. Историята на мартеничката за измислената лястовичка и скритите мегалитни светилища на "извънземните" Българи от мошениците братя Златарски.част 2
30. За всички феноменни Български лингва археолози:излезте от тресавището на официалната първосигнална десакрализирана опростачена етимология!