Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.05.2015 20:33 - По неизтриваемите следи на Българските цивилизатори от Армията на Дионисиус в далечна Азия.Пълно подчинение и подвластие на кръстническия закон на Българите!
Автор: bezistena Категория: История   
Прочетен: 3145 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 05.05.2015 12:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Ярка демонстрация на цивилизационните генно–инженерни култиваторски мисии и експерименти,провеждани от Древните Българи в цяла Азия,и на стриктното спазване на правилата за кръщаване на всички хора по Земята по технологията на Свещения шифър и Матрица на Българския език,са драматичните съдебни процеси и присъди в Индонезия за наркотрафиканти.  
 
Франция прави всичко възможно да спаси французина Серж Атлауи,осъден на смърт в Индонезия за трафик на наркотици
В Индонезия бе извършена екзекуция чрез разстрел на двама австралийци,един бразилски гражданин и четирима нигерийци,осъдени за наркотрафик.

image

51-годишният Серж Атлауи бе сред групата за екзекуция,но му бе отпусната временна отсрочка поради обжалване на присъдата пред административния съд в Джакарта
Индонезийската главна прокуратура заяви,че ако административната му жалба бъде отхвърлена,той ще бъде екзекутиран веднага.

След екзекуцията на двамата австралийски граждани австралийският премиер Антъни Джон Абът  реагира остро: 
"Тези екзекуции са жестоки и ненужни,защото Андрю Чан и Мюран Сукумаран прекараха десетина години в затвора,преди да бъдат екзекутирани."

image

В последния момент изпълнението на смъртното наказание на филипинката Мери Джейн,осъдена за наркотрафик в Индонезия,беше отложено,след като Мария Кристин Серджо,която я наела без нейно знание за нарко–муле,се предаде на филипинската полиция,съобщи Ройтерс.
Президентът на Филипините Бенигно Акино III,който е представител на филипинската политическа династия Акино,и чийто вицепрезидент е Джеджомар Биней,е изпратил молба за преразглеждане на делото,която е удовлетворена след намесата на индонезийският президент Джоко Видодо,познат с прозвището Джокови.



Много са важни човешките съдби и на осъдените,и на всички споменати свързани с тия процеси политически лица,но всички те са са марионетки–кукли на конци,в  драматичния спектакъл "Човешка цивилизация",който се разиграва от хилядолетия,и в който екстремален спектакъл всеки персонаж,събитие и всяко име са употребени за да бъдат реални документи и свидетелства за участието в тях на Българските Богове и приложение на Свещения шифър навсякъде по света. 
 
Нека документите говорят и демонстрират универсалното приложение и всевластие на Божията именна матрица чрез
Свещения шифър,който ви разкриваме чрез
ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част1 и 2 в постингите ни
http://bezistena.blog.bg/history/2013/05/24/tainata-na-sveshteniiat-bylgarski-ezik-chast-1.1113546
http://bezistena.blog.bg/history/2013/05/26/tainata-na-sveshteniia-bylgarski-ezik-chast-2.1114061 и всички други документи от блога ни,


независимо дали персонажите са от Българската аристократична династия или са само "щамповани" с Българската кръстническа Божествена именна система по силата на нейното повсеместно налагане от Българските култиватори,цивилизатори и управленчески елит на съответните народи.

ОСЪДЕНИ НА СМЪРТ  ПО СТЕЧЕНИЕ НА ОБСТОЯТЕЛСТВАТА:

ОСЪДЕНИ НА СМЪРТ=Исус и Диана Матара

ОСЪДЕНИ НА СМЪРТ=Дете на Исус и Мария

децата,потомците на Исус и Мария

СЕРЖ АТЛАУИ=Сар Ежуа Дуло=Жар Иса Дуло=Дуло от Цар Иса
династичен потомък от Дуло

ЧАН=ТШАН=Диана и Ешуа  

МЮРАН СУКУМУРАН=МЮРАН,Кан на Иса и Мария

МЮРАН=
Мария   

image 

МЕРИ ДЖЕЙН=Мария от Диана и Ежуа
МЕРИ ДЖЕЙН=Мадара и Ежуа

потърпевшият рекламен агент за задължителното приложение и универсализма на висшия кръстнически Божи закон
 

image

В Азия се надигна силна вълна в защита на невинната Мери Джейн

image

МАРИЯ КРИСТИН СЕРДЖО=
Мария Диана и Жар Исус Трака=
Мадара и Цар
Кристос=Мадара и цар Христос
наемателката на нарко–мулета и рекламен агент за задължителното приложение и универсализма на висшия кръстнически Божи закон
 

Осъдени на смърт–рано или късно,и още по рождение според досегашните земни закони:

АНТОНИ ДЖОБ АБЪТ=
Богиня Диана и Бог Тати Ежуа=
Дете на Богиня Диана и Бог Ежуа

австралийският премиер,потомствен Български династ според разсекретеното му досие и според наложената задължителна традиция по Божият проект 

АНТОНИ=Диана 

БЕНИГНО АКИНО=
Кан на Бог–Жрец на Бог,
 наследствен политик от филипинската политическа династия АКИНО,която династия говори достатъчно категорично с името си,че произхожда от Българските Жреци(Кан),
чиято владетелска каста е сформирана по времето на истинското покръстване на местните туземци на Филипините в познанието,езическата вяра,законите и имената на Българските Богове Исус и Мария Магдалена от Техния първороден син Павел,който е родоначалник на Българската имперска династия Флавии,който е и Цар Авитохол, впоследствие Свети Павел,и който с този акт в началото на 2 век сл.Хр.присъединява Филипините към Световната Свещена Българска империя,фалшифицирана по–късно като Римска империя.
Синът на Исус и Мария Магдалена засвидетелства голямата си Любов към местните туземци,като дарява името си на страната ѝм:

ПАВЕЛ=ФАВЕЛ=ФЛАВИЙ=ФЛАБИ=ФИЛИБИ(ФИЛИБЕ,Пловдив)=ФИЛИП=
ФИЛИПИ+кодировъчния назал "Н"=ФИЛИПИНИ
 

Филипините носят и името ФИЛИППИНЕС,в което Първожрецът Павел е закодирал информацията,че той е син на Бог Исус:

ФИЛИППИНЕС=ФИЛИП от Бог Иса=Пафел от Бог Иса=Павел от Бог Иса

син на Исус 

ФИЛИППИНЕС=Син на Филип=Син на Павел

оставеният за владетел на Филипините династ е син,генетичен потомък на Павел и местна избраница,на който жречески клан Павел гарантира династичния владетелски статут за постоянно чрез своето невидимо,но перманентно и абсолютно категорично светейшо покровителство 

ТУЗЕМЦИ=ТУЗЕМТСИ=Исуз и Мат Диана 

МЕСТНИ ТУЗЕМЦИ=Деца на Исуз и Диана Мама–
Деца на Бог Исус и Богиня Диана,Богинята Майка
 

НОСЯТ ИМЕНАТА на=на Иса и Мат Диана  
ЗА ПОСТОЯННО=Богиня Диана и Исуз 
ЗА ПОСТОЯННО=
ПОЗИСТЕН=БЕЗИСТЕН

Вицепрезидентът на Филипинес–Джеджомар Биней,е от същото благородно Българско тесто и закваска и благороден род: 
 
ДЖЕДЖОМАР БИНЕЙ=Ежуж и Богиня Мадара Диана=Исус и Богиня Мадара Диана

ДЖЕДЖОМАР БИНЕЙ=Дете на Бог Ежуж и Мария=Дете на Бог Исус и Мария

династичен потомък на Исус и Мария Магдалена чрез сина им Павел 
 
БЛАГОРОДНО ТЕСТО=Българина Диана и Тати Иса
БЛАГОРОДНО ТЕСТО=Дете на Диана и Иса Българина 
ЗАКВАСКА=Кан на Бок Исуз
БЛАГОРОДНА ЗАКВАСКА=Кан на Диана и Бок Исуз Българина 
БЛАГОРОДЕН РОД=РОД на Диана България 

 
Винаги посещаваме с голямо удоволствие Индонезия,защото всичко в нея е като ярка сияеща рекламна витрина на Българското културно и цивилизационно строителство и съзидание и на безграничният шифровъчен кръстнически гений на Българските жреци! 

СЪЗИДАНИЕ=Исуз и Диана
СЪЗИДАНИЕ=ДИОНИСИЕЗ=ДИОНИСИУС=ДИОНИ ИСУС=Диана и Исус
СИЯЕЩА РЕКЛАМНА ВИТРИНА=СИЯЕШТА РЕКЛАМНА ВИТРИНА на=
на Диана Матара и Исуш Бълкарина

Името на държавата с последни усилия сдържа нетърпението си да му дойде реда,за да ни каже на кои е кръстено:

ИНДОНЕСИЯ=ДИЯНЕ ИСО=Диана и Иса–Диана и Исус
ИНДОНЕСИЯ=ДИОНИСИЙ=ДИЯНА ИСО=Диана и Иса  

КРЪСТЕН СИ на=на Кристос=на Христос=на Исус Трака 

Името на столицата на тази древна Българска имперска провинция и цивилизационен културен и генно–инженерен продукт,е като наследствен нотариален акт,написан отзад напред за да не го разчетат непосветените,и закачен на рекламната витрина пред очите на всички!

ДЖАКАРТА=АТРАКАЖД=АТРАКА Ж Д=Трака Ежуа и Диана 

 
Кратката официална историческа справка за това исконно Българско царство не казва нищо в правия си текст за Българските Богове и техните жречески потомци и строители на култури и държави–Българите,но ние вкарваме официалната информация в 

Декодиращата програма на Свещения шифър,

и от нея излиза веднага разсекретената истина за Българското цивилизационно величие и в тази изконна Българска имперска провинция!  
 
Адолф Бастиан,учен от Берлинския университет,популяризира името Индонесия чрез книгата си Indonesien die Inseln де Malayischen Archipels,1884-1894.
Първият индонезийски учен, използвал названието Индонесия, е Суварди Сурянингат, през 1913. 

АДОЛФ БАСТИАН=Дуло от Бог Иса и Богиня Диана
задължителният Български феноменен династичен произход и интелект

СУВАРДИ СУРЯНИНГАТ=Богиня Диана и Сар Иса Трага– задължителният Български феноменен династичен произход и интелект

От 7-ми век сл. Хр.,мощното морско царство Сридживая процъфтява в резултат на търговията и носеното от нея влияние на индуизма и будизма.

СРИДЖИВАЯ=
Жар Иса и Богиня Диана

Между 8-ми и 10-ти век сл.Хр.,земеделските династии Сайлендра (будистка) и Матарам (индуистка) процъфтяват и упадат на остров Ява,като оставят след себе си монументални религиозни постройки като Борубодур и Прамбанан. 
През 13 век в източна Ява се появява царството Маджапахит, което под ръководството на Гаджа Мада (1329—1364) завладява голяма част от днешна Индонезия. 


САЙЛЕНДРА=Сар Дуло=Цар от Дуло–Цар,владетел от рода Дуло

МАТАРАМ=Мат Мария

владетели от Българската династия на Майка Мария,Мария Магдалена

Нека разсекретим и документите на царство Маджапахит,за да ги приложим към пакета доказтелствени документи,че и това царство е древна Българска имперска провинция и цивилизационен продукт!

МАДЖАПАХИТ=Бохиня Мат Диана и Ежуа
хвала им на местните хора,че са съхранили през вековете и събитията тия сложни фонетични комбинации,съставени от Българските създатели на управленческия и интелектуалния им елит,култура и език!

ГАДЖА МАДА=Ган(Кан,Жрец) на Ежуа и Диана Мад=Ген на Ежуа и Диана Мад

––––––––––––––
––––––––––––––


Нека сега се поразходим из свещените места на Българската имперска провинция и освободим културния ѝ фундамент,скелет,постройка и надстройка,както и цялостния живот на местните хора,от оковите и клетката на словесната магия,в която са поставени от Българските им цивилизатори,за да не се чудят откъде им е дошла тази удивителна материална архитектурно–строителна култура,подсказваща за феноменни духовни познания и умения,както и да разтоварим археолозите и историците от вековните грижи и усилия да крият Българския произход на тази поредна Българска уникална висша култура! 

Храмовият комплекс Борободур е най–известният в Индонезия будистки храм и е построен между 750 и 850 г. от яванската династия Сайлендра,чиито царе били покровители на будизма.
Името му извеждат от санскритското “Вихара Буда Ур”,което означавало"храм на върха на хълма"!

Толкова ли са нямали уважение навремето служителите и поклониците на Буда,че като са му построили този удивителен високотехнологичен в строително и феноменно енергийно отношение комплекс в негова чест,да не се сетят да го кръстят и в неговото име или на името на върховния бог,който акт при религиозните култове е строго задължителен,а се излагат също като евреите,които си нямат и хал–хабер от свещените оригинални имена и термини в Светото писание,защото са древно–Български херметични зашифровки,и затова стават за посмешище,като им дават най–травиални безсъкрални и елементарно опростачени първосигнално натъкмени  смешни  обяснения!
Или са го кръстили на Бога на Буда,само че в непонятен шифър и код за непосветените!  
Което е и! 
 
За справка и за просвещение на непосветените първо разкриваме за пореден път каква висша епохална тайна са скрили Пресветите ни и Премъдри Деди–цивилизатори на източните народи и лингва–творци и създатели на всички езици,в наименованието на свръххерметичния жречески Български лингва инструмент–езикът САНСКРИТ:

САНСКРИТ=ТРИК СНАС=ТРИК НА СС=ТРИК(фокус) на Исус

кодировъчният езиков словесен трик на Свещеният шифър

САНСКРИТ=
ТРИК СНАС=Кристос=Трака Исус=Исус Трака 

 
Оттука нататък всички прекланяме глави в подчинение на Исус Трака,Който е Христос,и в преклонение и уважение на Святите ни Деди,и ги следваме в сложните лабиринти и пътища към Познанието и Боговете ни,по които ни водят! 

В НЕГОВА ЧЕСТ=Бог Исуш и Богиня Диана 

В ЧЕСТ НА=НА Богиня Диана и Исуш
В ЧЕСТ НА=
ВЕЧИСТЕН=БЕЧИСТЕН=БЕЗИСТЕН

И сега показваме Кръстика на този Български светилищен коплекс за творене на висши Божии технологии и феномени: 

ВИХАРА БУДА УР=Варх Богиня Диана Рай=Богиня Диана Варх Рай=Богиня Диана Барх Рай=Богиня Диана България от Рая=Богиня Диана от Рая България 

 
Името ВИХАРА се използва за обозначаване на будистките манастири от традицията ТХЕРАВАДА,който термин пък веднага ни ретранслира при Богиня Диана от Тракия или в Тракия на Богиня Диана:

ТХЕРАВАДА=Богиня Диана от Трахия
ТХЕРАВАДА=Трахия на Богиня Диана

А сега разсекретяваме и сакралната етимология на култовата дума,понятие
и институция МАНАСТИР,за да се знае,че те са духовните обиталища на
свещената езическа система и институция на Боговете Исус и Богиня Диана,
Богинята Майка!  


МАНАСТИР=
Иса и Матара=Иса и Диана Матара


В ранния будизъм,когато всички са знаели,че това е учението,вярата и начинът на живот на Българските хреци по феноменните правила и технологии на Святият Дух и Българските Богове Исус и Диана,Майка Мария,странстващите монаси САНГХИ, САНКИ,са вършили своите феноменни практически оперативни дейности по тия светилища,които били специални скали (построени от Българите изкуствени скални мегалитни светилищни комплекси),и наречени ЧАИТЯ по имената на Исус и Богиня Диана:

ЧАИТЯ=ИЧА ТЯ=Ешуа и Диана 
 
Едни от най–ранните Български будистки светилища ЧАИТЯ се намират в Индия,като имената ѝм са първоразрядни христоматийни рекламни примери за свещените Български Божии именни комбинации на изкуствено издълбаните в скалата свещени пещери БХАДЖА и АДЖАНТА в щата МАХАРАШТРА 

ИНДИЯ=ДИЯНИ=Диана
МАХАРАШТРА=Мария и Ешуа Траха=Мария и Исус от Тракия
БХАДЖА=
Бохиня Диана и Ежуа

image

Храмът Бхаджа  
 
БХАДЖА=БХА Д ЖА=Бохиня Диана и Ежуа

Бхаджа е преди това и преди всичко свещен древно–Български език и херметично учение в Азия,от които възникват всички азиатски езици и учения на всички източни азиатски култури и цивилизации. 
Дешифровката му документира категорично,че Българските Богове са в основата, зданието и надстройката на всички народи и държави в Асия. 

АСИЯ=ИСАЯ=Иса–Исус 

image 

Аджанта 
 
image

МАХАБОДХИ=Бохиня Майха Диана=Богиня Майка Диана

А ето и величественият храм–вихара МАХАБОДХИ,възникнал върху Българско
скално светилище от епохата на Българския Жрец и Цар ЧАНДРАГУПТА МАУРЯ,
в гръцка транскрипция като САНДРОКОТ,(4–3 в.пр.Хр.),първи обединител на
индийските царства и основател на империята МАУРЯ,която достига разцвета си
при император АШОКА,чиито родители са БИНДУСАРА и СУБХАДРАНГИ.
 
 
ЧАНДРАГУПТА МАУРЯ=ЧА ДРАГУ ПТА МАУРЯ=
Ешуа Драг(Драгон) и Богиня Диана Мария=Ешуа Трак и Богиня Диана Мария
Исус и Богиня Диана Мария от Тракия

САНДРОКОТ=Иса Трака и Диана
Империя МАУРЯ=Империя на Мария

ИМПЕРАТОР АШОКА=ИМПЕРАТОР Кан(Жрец) на Ешуа

Родителите на този император,който е Кан(Жрец) на Исус,идват
задължително от Българската династия от родословието на Българските
Богове,Които са херметизирани в имената на родителите на императора:


БИНДУСАРА и СУБХАДРАНГИ=
БИН ДУ САРА СУ БХА ДРАНГИ
така стигнахме до един от най–важните и фундаментални моменти от уроците
за първолаците–жречета,когато Другарката или госпожата сега Учителка,
подрежда на дъската вълшебните буквички в срички и сочейки ги с показалката,
казва:
–Деца,хайде сега заедно да прочетем буквичките на срички,а сричките на думички,
и с помощта на Букваря на Свещения шифър разберем какво искат да ни кажат те
!

БИН ДУ САРА СА БХА ДРАНГИ=

Богиня Диана и Сар Иса Бох Драг=
Богиня Диана и Цар Бог Иса Трака


–Разбрахте ли,феноменни Български Деца,потомци на Жреците на
Исус и Богиня Диана,какво ни казаха вълшебните буквички и думички!
–Да–а–а,Другарко–Госпожо!Казаха ни,че император Ашока е от
потомствената династия на Българските Жреци,които са Първосвещената
родословна линия на Българските Сътворенчески Богове!
–Браво,деца!Ще станете прекрасни жречета–феноменчета!И какво още ни
учат нашите Богове?
–Че всички индонезийски,индийски,тебетски,китайски,японски и всички
други императори,са от Техен Български генетичен династичен продукт!
–Отлично,Деца!И какво още ни казват Те за тия Български императорски династии?
Кажи,Марийке!И ти Иванчо,щом пак ставаш заедно с Марийка!
Двете лични емблематични култови и харизматични жречета издекламираха на един дъх и глас:
–Казват ни,че наистина и без майтап всички съвременни управници и глави
на всички народи и държави по света по силата на това Божие
наследствено династично право, до един са българи от Божията
владетелска династия Дуло и носят синята Божия кръв,която е доста
позамърсена,но с възможност за регенерация и преосвещаване! 
–Превъзходно,Марийке и Иванчо!Вие сте готови жречета,надеждна и достойна
бодра смяна на Предците си!Неслучайно години наред ви подготвяме в
Българския пиперлия хумор и фолклор за идващите вече епохални събития!


ИВАНЧО И МАРИЙКА=Кан(Жреци) на Бог Ешуа и Мария
Български самобитни фолклорни персонажи,приносители на сакрална
кодирана информация за Българските Богове и скритата Българска история
чрез т.нар."МРЪСЕН ФОЛКЛОР"


САМОБИТНИ ПЕРСОНАЖИ на=
на Жар Бог Исус и Богиня Мат=на Цар Бог Исус и Богиня Майка Диана

БОДРА СМЯНА на=на Иса и Богиня Мадара

НАИСТИНА И БЕЗ МАЙТАП=Бог Исуз и Богиня Мат Диана 
МРЪСЕН ФОЛКЛОР=ФОЛКЛОР на Мария и Иса
ПОЗАМЪРСЕНА КРЪВ на=КРЪВ на Бог Исуз и Мария 
ПОЗАМЪРСЕНА КРЪВ=Бог Исуз и Мария Бърк=Бог Исус и Мария Българите

Няма да пропуснем да разкодираме и важната ивформация,имплантирана в думата СРИЧКА:

СРИЧКА=СРИТШКА=КРИСТОШ=КРИСТОС=Исус Трака=Христос=Исус Траха

Храмът е класифициран като БХАСУВИХАРА,което ще рече "Храм на БАХАСУ",
който Божествен субект с това име не може да бъде никой друг освен БАХ АСУ,
който може да бъде единствено Бог Иса,сиреч–Бог Исус с определението БЪЛГАРИНА!


БХАСУВИХАРА=БХА СУ ВИХАРА=ВИХАРА(храм) на Бох Иса 
БХАСУВИХАРА=БХА СУ ВИХАР=Бох Иса Барх=Бог Исус Българина


Мъка,голяма мъка за езика и гласните струни да произнесат тия заплетени и изкълчени словокръстници,а за акъла и паметта да ги запомни! 
Чак и на компютърната програма и запушиха бушоните и разкачи редовете,че се наложи да правим горните непрегледни и грозни корекции!  
Нашите премъдри кръстници и цивилизатори на източните народи са съставили по този мъчен и труден фонетичен стил,за да ги принудят да документират на писмени паметници за да се съхранят с цялото си шифровъчно великолепие и автентичност!
 
Браво на местните хора,че са ги сахранили в такъв екстремален и свещен режим непроменени за нас! 
 
 
Захерметезираната свещена Българска информация в Будизма е безбрежен океан от животворна амброзия–Жива вода,от която колкото повече пием,по напити и по–жадни ставаме!
 
 
АМБРОЗИЯ=Бог Иза и Мария 
ЖИВА ВОДА=
Ежуа Бог и Богиня Диана=
Бог Ежуа и Богиня Диана


БЕЗБРЕЖЕН ОКЕАН=Бог Изуж Барк 


Хайде още шепа Жива вода за всички!
Вижте поредната Българска будистка светиня:  

image

Това е храмът–светилище Gal Vihara (Uttararama) от времето на император Parākramabāhu I 
Разшифровката на името на светилищния мултифункционален комплекс документира, че той е кръстен на Български Жрец от змейската династия Дуло:

GAL VIHARA=Гала(Змей) Бърх=Храм на Змея 

И още една пророческа прокламация има в това име,която прокламация бе провъзгласена на паметния мач Франция–България на 17 ноември 1993 година:

GAL VIHARA=
Г Валхара=Г България=Господ е Българин!
където Г е сиглата на Господ според кодировъчния речник на Свещения шифър и Българската езикова и иконографска традиция.

Другото име на храма ни указва,че храмът е кръстен с името на Мария от Дардания, древно име на голяма Българска географска и историческ област на Балканите: 

UTTARARAMA=Дардания Мария=Мария от Дардания 
UTTARARAMA=
Друид на Мария

А императорът от 12 в.сл.Хр.заявява гордо с трудното си име,че негова Пра–Майка и Богиня е Богиня Мария от България!

PARAKRAMABAHU=PARAK RAMA BAHU=PARK MARA BAHU=
Барк Мария Бохиня=Бохиня Мария Барк=Богиня Мария България
 


image

Знаят ли тия монаси,като се молят на СПЯЩИЯ БУДА,кога ще ги чуе?
Когато научат долната вълшебна синкретична формула: 
 
СПЯЩ БУДА=Бог Исущ и Богиня Диана=Бог Исус и Богиня Диана 

Тази формула първо ще научат и прилагат в действие и в живота Българите.


Българският мъдрец и посветен Сюанцзян от средата на 7 век сл.Хр. съобщава за голям светилищен комплекс вихара около съвременния Чирути,Муршидабад

ЧИРУТИ=Чар Диана
МУРШИДАБАД=
Ешуа и Богиня Диана Мадара

Сюанцзан(602–664) е китайски монах,учен,философ,пътешественик и преводач по времето на династия Тан,роден под името Чен И.
Той донесъл от Индия 657 текта на санскрит,като получил поддръжка от императора и организирал голяма школа в град Чанъан,като привлякъл много учени(Български потомци) от цяла източна Азия.най–голям интерес за него представлявала школата Читаматра.
 
В резултат на неговата дейност била основана будиската школа Фасян,като в нейната философия се поставят основните положения на съзнанието,кармата, реанкарнацията,а патриарх на школата става водещият ученик на мъдреца Куй–цзи

Сега да разсекретим поредната Българска информация,кодирана в тия съобщения:
 
 
СЮАНЦЗАН=СЮАНТСЗАН=Син на Сина на Иза и Диана
разсекретеното досие на мъдреца и учителя указва,че той е династичен потомък на Сина на Исус и Мария Магдалена,първородният им син Павел,който е феноменният транспространствен и трансконтинентален Първожрец и император на Свещената Българска империя,кодиран като цар Авитохол,преминал впоследствие през 333 година в светейшо служение и водене на земно–небесните дела като Свети Павел  
 
Рожденното му име ЧЕН И казва същото:

ЧЕН И=ТШЕН И=Диана и Ешуа 
династия ТАН=династия Диана 
град ЧАНЪАН=град ТШАНЪАН=град на Диана и Ешуа
школа ЧИТАМАТРА=
школа Ешуа и Диана Матара 
 
Сега ще разсекретем поредната оригинална числово–словесна херметична комбинация,съставена от тия учудващо съхранили се конкретни бройки на свещени книги и текстове,за да научим какво ни казва и тя:

657 ТЕКСТА=ШЕСТ ПЕТ СЕДЕМ ТЕКСТА=
ТЕКСТ за Сина на Тати Исуш и Богиня Мат
отново засекретена информация за Сина на Исус и Мария–Павел,Тит Флавий Веспасиан...император Траян,...император Диоклециан,Цар Авитохол– освободител, покръстител и присъединител на народите и страните към Свещената Българска империя,в тия текстове конкретно за мисиите му в Азия,Индия и Индонезия  
 
МЪДРЕЦ=Мадара и Иса 
школа ФАСЯН=школа на Бог Иса 
мъдреца КУЙ ЦИ=мъдрец КУЙ ТСИ=мъдреца Кан(Жрец) на Диана и Иса  

 
  

 

Сега нека се върнем пак и разгледаме най–известния Български светилищен комплекс в Индонезия на остров Ява.  

image

БОРОБОДУР 

Боробудур е изграден 9-ти век в Централна Ява,Индонезия. Комплексът обхваща шест квадратни и три кръгли платформи разположени една върху друга. Те са украсени с 2672 релефни пана и 504 Буда статуи. Главният купол, намиращ се на най- горната платформа е заобиколен от 72 Буда статуи, поставени във вътрешността на ажурни ступи.



Данните сочат, че Боробудур е изоставен при упадъка на будистките и хиндуистките кралства на Ява през 14-ти век при настъпването на исляма.Съществуванието му става известно за света през 1814г благодарение на сър Томас Рафълс,британски губернатор на Ява. Местните хора му подсказали къде да намери монумента.
Оттогава паметникът преминава няколко реставрации. Последната извършена между 1975 и 1982г.съвместно от правителството на Индонезия и Юнеско.След това монументът е включен в списъка на световното културно и природно наследство на Юнеско. 

МОНУМЕНТ=Мама Диана=МаМа Диана=Мария Магдалена,която е Диана
огромен и внушителен,величав и траен,непреходен паметник 

Боробудур и досега се използва за поклоннически пътувания; всяка година будистите от цяла Азия и Индонезия отбелязват ВЕСАК–един от най–големите будистки празници,при монумента,който е и най-посещавана световна туристическа забележителност на Индонезия.

"Няма открити писмени източници за това кой е построил Боробудур,както и каква е била целта му"–вдига безпомощно рамене официалната археология и история,за да ни даде сега вече път на нас за изясняване на този основен въпрос,с каква цел и с какви феноменални способности е изграден този комплекс.

БЕЗПОМОЩНО РАМЕНЕ без=БЕЗПОМОШТНО РАМЕНЕ без=
без Бог Изуш и Богиня Мат Мария

image

Разсекретеното име на основния храмов празник дава отговор кой и защо е построил светилището:

WAISAK=ВЕСАК=ВАК ЕС=Бак Иса=Бог Иса–Бог Исус
светилищен мултифункционален комплекс за задоволяване на материално–духовните потребности на хората и за връзка с Бог Исус и централния храм Безистена в Ямбол



image

Времето на построяването е оценено от сравнението на каменните релефи, гравирани на скритото подножие на храма и надписи, обикновено срещани в кралски грамоти от 8ми – 9-ти век.Вероятно Боробудур е построен около 800г.Това отговаря на периода между 760 и 830г.,разцвета на династията Сайлендра в централна Ява,времето на влиянието на империята Шривиджая.Според оценките строителството е отнело около 75 години и завършва по време на царуването на Самаратунга през 825г.

ШРИВИДЖАЯ=Шар Ежуа и Богиня Диана
ШРИВИДЖАЯ=
Брат от Ежуш–потомък от Исусовото братство
САМАРАТУНГА=Ган,Хан,Кан(Жрец) на Иса и Матара

Изграждането на будистки храмове,включително и Боробудур по това време е възможно благодарение на непосредствения наследник на Санджая-Панангаран,който дава разрешението си на последователите на Будизма да построят такива хамове

САНДЖАЯ=Диана и Исуж=Дионижиус=Дионисиус

Боробудур в течение на векове лежи скрит под пластове вулканична пепел и растящата междувременно джунгла. Фактите около изоставянето му остават загадка. Не е установено кога са прекъснати активното използване и поклонническите посещения на монумента. Някъде между 928 и 1006г центърът на властта се измества към района на източна Ява, а следва и поредица от вулканични изригвания. Не е ясно дали последното е причината за това преместване, но някои източници споменават, че това е именно периода на изоставянето на Боробудур.Монументът е споменат неясно около 1365г. в  Мпу Паранка,по време на епохата Маджапахит.

МАДЖАПАХИТ=
Ежуа и Бохиня Мат Диана

Монументът не е бил забравен напълно, макар и във фолклора образа му да се измества от някогашната слава към суеверни истории за бедност и лош късмет. Два исторически текста потвърждават това, свързвайки монумента със зла участ и го обявяват за основен фактор за бунтовете против краля на Матарам през 1709г.

МАТАРАМ=Мат Мария

image

Главната Ступа на Боробудур–тя е празна и поражда загадка при преоткриването.

При новото преоткриване и преосвещаване на храма ние разкрешаваме загадката, поставена ни от Българският строител–шифровчик на поредното уникално предметно описателно–обяснително писмо:

ПРАЗНА ГЛАВНА СТУПА=
Богиня Диана и Бог Исуз Българина=
Богиня Диана и БОГ Исус са Българи



След Ангийско- Холандската война за Ява островът се оказва под английска власт от 1811 до 1816г. За губернатор е определен лейтенант Томас Стамфорд Рафълс, който показал голям интерес към историята на Ява. Той събира антики и води бележки по време на пътуванията си навсякъде из острова. През 1814г. по време на едно такова пътуване той научава от местното население за голям монумент дълбоко в джунглата близо до село Бумисегоро и възлага неговото проучване на холандския инженер Корнелиус.

ТОМАС СТАМФОРД РАФЪЛС=
Дуло от Сар Бог Исус и Богиня Диана Мат Мариядинастичен потомък от Дуло,натоворен с тази откривателска мисия.
 
Нека възстановим и истинското свещено Българско име на селището,край което е светилищният комплекс,за да преоткрием отново с възхищение Българските Богове и в това кътче на света,изграден от Божиите сътворенчески подизпълнители– Българските феноменни строители и цивилизатори.

БУМИСЕГОРО=
Бог Иса и Мария–Бог Исус и Мария

По- късно неговата работа е продължена от холандския управител на областта Кеду Хартман и през 1835г. комплексът вече е напълно разкрит. Както се твърди интересът на Хартман към комплекса бил по- скоро личен и той не оставя доклад за работата си.

КЕДУ=Кан(Жрец) на Диана
ХАРТМАН=
Хан(Жрец) на Матара

Оценката на важността на монумента не била ясна от самото начало и по- късно станала източник да доходи на „ловци на сувенири” и крадци. През 1882г. Главният инспектор по културните артефакти предлага Боробудур да бъде изцяло демонтиран и реликвите пренесени в музеи поради нестабилността на монумента.
Правителството разпорежда на археолога Грьонвелт да проведе щателно проучване на обекта и да оцени действителните условия в комплекса. Докладът намира тези безпокойства за несъстоятелни и препоръчва съхраняването му във вида в който е открит.
 
ГРЬОНВЕЛТ=Диана Бьолгария  
 
Ще присъстваме на празненствата по повод Вайсак–деня,в който се е родил,получил просветление и напуснал земята,за да се отправи към райските селения, историческият Буда – индийският принц Гаутама Сиддхарта Буда

WAISAK=ВЕСАК=ВАК ЕС=Бак Иса=Бог Иса–Бог Исус

В Индия празникът се нарича"висака буча" или "Будда пурнима"–наименования,в които неотменно присъства свещената информация на Българските Богове:

ВИСАКА БУЧА=ВИСАКА БУТША=Бок Исуш и Богиня Диана 
ВИСАКА БУЧА=ВИСАКА БУТША=Кан(Жрец) на Бог Исуш и Богиня Диана
БУДДА ПУРНИМА=
Дете на Бог и Богиня Мария

За всички будисти по света Вайсак е най-свещеният празник. 
Най-големите празненства се организират край Борободур.
Дни преди това поклонници от цяла Индонезия и всички кътчета на Азия се стичат в околностите на храма. 

image 

Тържествата започват край съседния на Борободур храм Чанди Мендут, в който се издига 3-метрова статуя на Буда.
Основната част от тържествата е около издигнатия на открито олтар до Чанди Мендут. Поклонници и стотици монаси в оранжеви, червени, жълти и кафеникави роби, дошли от всички краища на Азия – от Тайланд,Тибет, Китай, Шри Ланка, поднасят дарове и гирлянди цветя пред позлатеното изображение на Буда и рецитират часове наред свещените будистки сутри. 

ЧАНДИ МЕНДУТ=ТШАНДИ МЕНДУТ=
Дете на Ешуа и Мат Диана
  
image
Разсекретяваме поредното оригинално кодирано послание на Българските жреци–строители на храма,което дава обяснение защо е точно триметрова статуята:

ТРИ МЕТРОВА СТАТУЯ НА БУДА=
БУДА е дете на Сар Богиня Диана Матара=
Буда е дете на Царица Богиня Диана Матара


image

Преди да се стъмни,церемониите около Чанди Мендут привършват и всички, начело с позлатения Буда,се отправят в пъстро шествие към разположения на няколко километра оттук Борободур.

image

Когато на хоризонта се появи Луната и бяла ѝ светлина огрее застиналите каменни фигури по барелефите на Борободур,на издигнатия пред храма олтар се запалват стотици свещи в чест на Божият син,а монасите подемат рецитиране на свещени мантри,с които молят небесните сили да дарят мъдрост и състрадание на всички хора по земята.   
 
image

СВЕЩЕНИ МАНТРИ=СВЕШТЕНИ МАНТРИ=Исуш и Богиня Матара Диана

има ли някакъв друг документ,който да твърди аргументирано,че свещените мантри на Будизма и цялата източа религия и философия са на други персони и богове,освен на Българските Богове Исус и Богиня Майка Диана?!
image

image

Каквито и други документи да представите,а тия документи са хиляди и милиони, всички те колкото и различна и разнообразна в прав текст информация да представят за всички източни култури и цивилизации,декодиращата програма на Свещения шифър винаги открива в тия документи Българските Богове,с каквато и цел са съставени документите! 
image

И тия разсекретени документи винаги говорят в прав текст,че небесните сили,на които монасите и хората се молят да им дадат мъдрост и състрадание,си имат точно име и адрес,на които трябва да си изпращат молитвите,ако искат да се чуят и имат отговор!

НЕБЕСНИ СИЛИ=СИЛИ на Бог Иса
МЪДРОСТ=Матара Диана и Иса  
СЪСТРАДАНИЕ=Исус Друид=Исус от Дардания=Друид(Жрец) на Ису
с 
 
Демонстрираме ви само частица от безбрежния Български информационен океан в източните цивилизации чрез няколко разсекретени данни от личното досие на Буда:
–няколко негови синонимни имена и прозвища:

СИДДХАРТА ГАУТАМА БУДА=Дете на Иса Траха и Богиня Мат Диана

САМАСАМБУДА=Исус и Богиня Мама Диана=Исус и Богинята Майка Диана
САМИАКСАБУДА=Исус и Богиня Майка Диана
БУДА ШАКЯМУНИ=Богиня Майка Диана и Ешуа
БУДА ШАКЯМУНИ=
Кан(Жрец) на Богиня Мад и Ешуа 
 
Първте биографии на Буда са „Будакарита“ и „Махавасту“

БУДА КАРИТА=БУДА ТАРИКА=БУДА ТРАКА=Богиня Диана от Тракия
МАХАВАСТУ=
Бохиня Мат и Иса

Най-ранната пълна биография „Будакарита“ е епична поема, написана от Ашвагхоша и датирана към началото на 1 век.Разшифровката на името на посветения автор указва,че той е династичен потомък на Българския принц: 

АШВАГХОША=Хан(Кан,Жрец) на Бог Ишуш=Жрец на Бог Исус 
 
Буда е роден в царството Капила Васту,когато в този район на света властва епохата и вярата с името ШРАМАНА!

Без никакво затруднение ще открием чии имена носят царството,вярата и епохата:

КАПИЛА ВАСТУ=ПАЛК ВАС ТУ=Балк Бог Иса и Диана=Балка Иса и Богиня Диана  

 
ШРАМАНА=АНАМАРШ=МАРА ША=Мария и Ешуа–
вярата и познанието на Българските Богове и живот по Техните закони! 

 


Хиляди и хиляди безброй документи с неизчерпаеми оригинални и уникални словесни комбинации съставени по правилата на Свещения шифър са оставили и имплантирали в източните култури Българите и можем с нестихваща умора и върховно удоволствие да ви ги разкодираме и демонстрираме както в следващите два примера с описанието на ступите–камбани и откритата ступа,но целта ни е вече сами да започвате да правите това,за да почнете да търсите по този начин Българските Богове и да ги откривате,а те ще започнат да ви отварят все нови и нови двери и сейфове на Божието познание и вашето просвещение,което е и Тяхната проектна цел!  

image   
СТУПИ КАМБАНИ=Бог Иса и Богиня Майка Диана 
СТУПИ КАМБАНИ=
Кан(Жрец) на Бог Иса и Богиня Мат 

image

КАМБАНА С ОТВОРИ НА РОМБ=
Богиня Мат Мария и Бог Иса са Барки=Богиня Мат Мария и Бог Иса са Българи
 
image

ОТКРИТАТА СТУПА НА БУДА 

ОТКРИТАТА СТУПА НА БУДА=
БУДА е Дете(потомък) на Иса Трака и Богиня Диана

 Ще отправим един прощален за сега поглед от ОТКРИТАТА СТУПА на Буда от храмовия коплекс Борободур към величествения активен свещен вулкан Мерапи,и ще благословим всички хора от тия народи и земи,цивилизационен продукт на Българските Богове,чиито имена и параметри са заложени навсякъде в живота им,и от чието име ги благославяме и чрез името на вулкана МЕРАПИ:

MOUNT MERAPI=Мат Мария Богиня =Богиня Мат Мария
планината по името на Мария Магдалена

МЕРАПИ=МЕРА ПИ=Мария Богиня=Богиня Мария 

СВЕЩЕН ВУЛКАН МЕРАПИ=ВУЛКАН на Бог Исус и Богиня Мария

СВЕЩЕН ВУЛКАН МЕРАПИ=СВЕШТЕН ВУЛКАН МЕРАПИ=
ВУЛКАН на Бог Исуш и Богиня Матара 

СВЕЩЕН ВУЛКАН МЕРАПИ=СВЕШТЕН ВУЛКАН МЕРАПИ=
Бог Исуш и Богиня Матара са Балки(Българи) 

СВЕЩЕН ВУЛКАН МЕРАПИ=СВЕШТЕН ВУЛКАН МЕРАПИ=
Богиня Матара е Булка(Съпруга) на Бог Исус–
брачното свидетелство на Сътворенческите Български Богове,написано с огнени букви на цялатастрашна планина и удостоверяващо за пореден път,че Българската Божествена брачна двойка са Демиурзите на Световете! 
 
ДЕМИУРЗИ=Диана Мария и Иза=Мадара и Иза 
  

След всички тия разсекретени автентични документи лесно ще познаете поредният азиатски изроден Български династ в лицето и името на Мухамед Сухарто–президент на Индонезия от 1967 до 1998 година,дошъл с кървав военен преврат и прочут с масовото изтребване на цивилни в Източен Тимор,обявен за най-корумпирания диктатор в човешката история! 
 
МУХАМЕД СУХАРТО=
Хан(кан,Жрец,потомък) на Мама Диана и Иса Траха=
жрец,потомък на Диана,Богинята Майка и Иса Трака=
изроден потомък на Диана МаМа и Иса Траха=
изроден потомък на Диана,Мария Магдалена и Исус от Тракия
 
 



Гласувай:
4


Вълнообразно


1. bezistena - МАРИЯ МАГДАЛЕНА И ИСУС ВИ ОБИЧАТ!
04.05.2015 20:35
Няма да публикуваме и отговаряме на анонимни и скверни автори-каузата ни е свещена и не търпи анонимност или оскверняване! Сакралната материя носи непредвидими последици за злоумишлени сквернители!Даряваме ви с Любов и Жива Вода в изобилие-пийте,жадни Души,и елате с Любов!
Бъдете благословени!Исус и Мария ви обичат!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bezistena
Категория: История
Прочетен: 7677006
Постинги: 1789
Коментари: 3511
Гласове: 44106
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 1
2. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 2
3. СВЕТИ И ОБИЧАЙ
4. ВЪЛШЕБНИКЪТ
5. Кои ме спасиха от мъртвото вълнение на ХАРМАНИТЕ!
6. БОГИНЯТА МАЙКА
7. ДРЕВНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК
8. - НЕПОЗНАТИТЕ БЪЛГАРСКИ ПЛАНИНИ - 3
9. ИЗМАМАТА,НАРЕЧЕНА ВИЗАНТИЯ
10. ЦАРЯТ НА СЛАВАТА
11. БУРОВ:Не изоставяйте Родината си!
12. Сайта на Роден Край™
13. ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ - ЕДНА СМАЙВАЩА КАРТА, КОЯТО ЩЕ РАЗСЪРДИ МНОЗИНА! СПАРОТОК,
14. ИДВАЙТЕ СИ...
15. БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ!
16. Езотеричен сайт.Инженер открива БГ топоними по цял свят
17. Българин с Боговдъхновено слово и перо!
18. Пада лъжата за дивашкия ориенталски вид на Българите
19. Епохалната фалшификация ДРЕВНОГРЪЦКА КУЛТУРА И ЦИВИЛИЗАЦИЯ е 100%открадната Трако-Българска
20. Писмо от бъдещето към Българите !
21. Декларация за геноцид над Българите
22. Земя свещена, Българска, богата - ти Райско кътче .
23. БЪЛГАРИТЕ СА НАЙ-ИНТЕЛИГЕНТНИ
24. Хитринки за стартиране на клиповете vbox7 и You Tube
25. Обръщение към администраторите на блога
26. Малко полезност за блогърите по отношение на вграждането на графични обекти в блог.бг В МОМЕНТА!
27. Любовно Писмо от Бог
28. Неизвестната цивилизация и мистериозните строители на мистичните великански мегалити в Далечния Изток на Русия, плашещи заговорниците срещу Българите
29. Историята на мартеничката за измислената лястовичка и скритите мегалитни светилища на "извънземните" Българи от мошениците братя Златарски.част 2
30. За всички феноменни Български лингва археолози:излезте от тресавището на официалната първосигнална десакрализирана опростачена етимология!