Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.02.2014 05:00 - Българският произход на Христофор Колумб и Америко Веспучи,ученици на Българския откривател на Америка Драган Охридски
Автор: bezistena Категория: История   
Прочетен: 7690 Коментари: 1 Гласове:
11

Последна промяна: 29.01.2017 12:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
В няколко постинга ще разсекретим изобилната закодирана информация, указваща категорично,че и тримата откриватели на Америка-Колумб,Америко Веспучи и Драхан Охридски,са Посветени Българи,организирали в съзаклятие кампанията към Америка за набиране на средства за Освобождаване на поробената ѝм Родина от турските нашественици.

Продължаваме с разработването на тази тема,както и на наредбата от предния постинг с помощта на постъпилите документи от статията

ДРЕВНИТЕ ТРАКИ СА ОТКРИВАТЕЛИТЕ НА АМЕРИКА  
eklekti.com/древните-траки-са-откривателите-на-ам

от проф. Димитър Нанкинов, орнитолог, д-р на биологическите науки


"Векове наред в книжнината, а напоследък и в съвременните средства за масова информация (вестници, списания, радио, телевизия, интернет) се е наложила щампата, че Америка е открита от Христофор Колумб, въпреки че норвежците и исландците (които в ІХ -Х век достигат Гренландия) се опитват да оспорят това.
С откриването на Америка е свързано пренасянето в Европа на някои животни и растения, типични за американската фауна и флора и срещащи се в диво състояние само на американския континент. Проследявайки времето на появата на тези животни и растения в Европа, ние можем да докажем кога и от кого е била открита Америка.
Смята се, че от Америка в Европа е пренесена птицата обикновена дива пуйка (дива мисирка – Meleagris gallopavo) – станала родоначалничка на различните породи домашни пуйки. В диво състояние тя живее по плоските възвишения на Северно Мексико и в южните райони на Северна Америка. При първата (1492 – 1493 г.), втората (1493 – 1496 г.) и третата (1498 – 1500 г.) експедиция корабите на Христофор Колумб кръстосват между Бахамските острови, посещават Куба, Ямайка, Хаити, Порто Рико, Малките Антилски острови, минават край източните брегове на Венецуела и едва при четвъртата експедиция (1502 – 1504 г.) достигат континенталната част на Централна Америка (Хондурас, Никарагуа, Коста Рика и Панама). Излиза, че експедициите на Христофор Колумб не са били в районите, където живее дивата пуйка, т.е. испанците са стигнали едва на хиляди километри южно от местата, където обитава птицата, а това значи, че те не са могли да я донесат в Европа.
Звучи сензационно, но приблизително 1500 години преди Христофор Колумб българите, живеещи в Родопите, са отглеждали пуйките като домашни животни и са готвели от тях курбани. За това се споменава в старите български народни песни «от праисторическа и дохристиянска епоха», събрани от Стефан Веркович и публикувани в сборника «Веда словена». В една от песните се разказва, че още преди появата на християнството древните българи са имали цар–просветител Има, който ги учел как да опитомяват добитъка, как да запрягат воловете в рала и орат земята и как да готвят курбан от пуйки. Това название на птицата е древнобългарско и се обяснява със стария глагол пуя се (надувам се), който отразява много характерна особеност от поведението на мъжките птици (пуяците), когато ухажват женските. В песента се споменава и думата курбан – стар тракийски (древнобългарски) обред, който се състои в заколване на жертвено домашно животно (в случая пуйка) и приготвяне от него на ястие, с което се гощават хората по случай семеен или народен празник. Този обичай може да се намери навсякъде в Евразия, където са живели или живеят българи.
За съжаление, в нашите речници все още се пише, че курбан е турска дума. Споменаването й в дохристиянския период от нашата история, т.е. над хиляда години преди появата на турските завоеватели на Балканите, показва, че курбан е тракийска (древнобългарска) дума (обичай), впоследствие проникнала в езика на поробителите. Най-новите изследвания на наши учени доказват, че българите са приели християнството директно от апостолите Павел, Сила (тракиец) и Андрей Първозвани (брат на апостол Петър) още в началото на първи век от новата ера, т.е. девет века преди официалното покръстване – легализирането на християнството от цар Борис Първи.
Рисунки на хранещи се пуйки намерихме в някои от миниатюрите на „Изборник Святослава 1073 г.”, оригиналът на който се пази в Държавния исторически музей в Москва. Доказано е, че той е част от «Цар Симеоновия Съборник», съставен от българския презвитер Григорий между 915 и 920 г. в столицата Велики Преслав. Макар силно стилизирани и не добре запазени, но нарисуваните там птици са пуйки. Самата поза на хранене на птиците показва тяхната видова принадлежност. Това личи от висящото под клюна и на гърлото образование от гола кожа (изключително характерен белег за тези птици), масивното тяло с удължена опашка, препаските по опашката, заобленото теме на главата, леко закривеният на върха къс и здрав клюн, високите неоперени крака със стърчащ назад остър шип, загатнатата (на някои места) напречна препаска в оперението по долната част на тялото на птиците.
Много показателно е разноцветното оперение на нарисуваните птици, което ни дава основание да мислим, че пуйките са отглеждани като домашни птици във Велики Преслав (и въобще по нашите земи) доста отдавна, с тях е извършвана селекция и поради това са съществували различно оцветени индивиди. За сведение «Цар Симеоновият Съборник» е първата в Европа и най-богатата (четиритомна) енциклопедия, написана на древнобългарски език и съдържаща 784 (!) отделни съчинения. Голямо нещастие е, че съдбата на многобройните преписи на това гениално произведение, както и съдбата на останалата древнобългарска литература и на цялата българска държава, през следващите векове е била трагична. По време на почти 700 годишното робство (византийското – от 1018 до 1187 г. и турското – от 1396 до 1878 г.) целенасочено са унищожавани българската интелигенция, българската литература и българските паметници на културата.
За щастие преди началото на тези трагични събития екземпляри от «Цар Симеоновия Съборник» и други български книги са пренесени от България в Киевска Русия, когато там е управлявала българската княгиня Олга (945 – 969 г.) – дъщеря на цар Симеон Велики, сестра на следващия български цар Петър Първи (927 – 969 г.) и жена на киевския княз Игор.
Присъствието на пуйки в миниатюрите на «Цар Симеоновия Съборник» е съществено и много важно доказателство, че в началото на 10 век, т.е. 500 – 600 години преди експедицията на Христофор Колумб, тези американски птици са развъждани в България.
В потвърждение на казаното можем да добавим, че при разкопки във Велики Преслав (столица на България през ІХ – Х век) нашите археолози намират 32 кости на домашна пуйка, като предполагат, че те са от края на 14 век. (По-точна датировка не е правена). Но даже и тази датировка напомня, че пуйките са отглеждани във Велики Преслав цял век преди пътуването на Христофор Колумб до Америка.
Едно от най-старите тракийски (древнобългарски) имена на птицата пуйка е мисирка (женска пуйка) и мисир (пуяк – мъжка пуйка). Интересно и много показателно е, че с името мисир в българския език се е наричало и все още се нарича Египетското Царство, а също пренесеното от Америка растение царевица. Египет е Мисир, Мисерлия, Земя Мисерлия в древнобългарската (църковнославянската) книжнина, в българската литература от края на ХІХ век и даже в някои съвременни литературни източници.
Най-новите изследвания на историците показват, че в разцвета на тракийската цивилизация, когато нашите предци – древните траки – са обитавали цялото Източно Средиземноморие (Балканите, Мала Азия и Египет), те са се славили като опитни мореплаватели и господари на моретата. Преди 5500 години техните кораби пускат котви в делтата на река Нил. Траките основават първата египетска столица Буто, пренасят в Северен Египет своята писменост, наука, култура и религия и владеят Египет в продължение на 2000 години.
Предполагаме, че именно тогава (преди 3500 – 5500 години), в разцвета на тракийската цивилизация, тракийските кораби са напускали средиземноморския басейн, прекосявали са акваторията на Атлантическия океан и за около 10 дни са достигали бреговете на Америка. (През 1969 г. експедицията на норвежкия изследовател Тур Хейердал извърши подобно плаване, като за една седмица на папирусна лодка пресече Атлантическия океан от бреговете на Мароко до о-в Барбадос).
От Америка пуйката и царевицата са били пренесени от древните траки първоначално в Северен Египет и дълго време са отглеждани само там. И тъй като древнотракийското название на Египет е Мисир, то хората са започнали да наричат със същото име птицата пуйка и растението царевица. Впоследствие пуйката и царевицата, заедно с името им мисир (мисирка), са били разпространени по цяла Тракия и в съседните територии.
Струва ни се, че древните траки пренасят от Америка в своите египетски владения не самата птица пуйка (мисирка), а нейните яйца, които са били излюпени под кокошки, тъй като в някои езици (като например в турския) и до днес пуйката е известна като египетска кокошка (misir tavugu).
Представените от нас материали показват, че Америка не е открита от Христофор Колумб в края на ХV – началото на ХVІ век. Със своите кораби нашите предци – древните траки – са достигали до Америка още преди 3500 – 5500 години. Именно тогава, в разцвета на тракийската цивилизация, те са контактували с американския континент и са пренесли от там мисирката, царевицата, а също и други животни и растения.
Към разглежданата от нас тема има отношение и още един въпрос. Предполагаме, че загадъчната Атлантида, за която споменава Платон (428 – 347 г. преди новата ера), като се позовава на прадядо си Солон, а той – на египетските жреци,- е част от същата тази Америка, открита от древните траки в разцвета на тракийската цивилизация, когато почти 2000 години те са владеели Египет.
Атлантида не е потънала в океана след страшно земетресение, а е залязла тракийска цивилизация, т.е. разпокъсаната Тракия (намираща се в постоянни войни с експанзията на гърците в тракийските територии по цялото Източно Средиземноморие) е била възпрепятствана и е престанала да контактува с Америка и хилядолетия наред не е имало мореплаватели от ранга на тракийските, които да плуват до там. Така постепенно Атлантида (т.е. Америка) потъва в забравата и за нея остават само легендите. А както знаем, в легендите действителността се украсява с чудновати измислици".

С помощта на Свещеният шифър,който ви разкриваме чрез

ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част1и2 в постингите ни
bezistena.blog.bg/history/2013/05/24/tainata-na-sveshteniiat-bylgarski-ezik-chast-1.1113546
bezistena.blog.bg/history/2013/05/26/tainata-na-sveshteniia-bylgarski-ezik-chast-2.1114061
и всички други документи от блога ни,

нашият екип продължава да разкрива тайните на геноцидирания Български народ и скриваната ни история на Цивилизатори на целия Свят и всички племена.Всички секретни сейфове и архиви отварят блиндираните си врати пред Шифъра и освобождават скритата Българска история!



Името на Америка не е дадено от съвременните й преоткриватели и поробители,
а хиляди години преди това,когато Българите-–посветените Жреци на Великата Богиня Майка,позната в кодирания й вид като АМЕРИКАН=Кан(Жреци) на Мария,водят поредната група Тракийски племена в разселванически и заселванически миграцинен поход в тази част на света-фиксирани събития в паметта на индианците,за които Старият индианец разказа на Джон Бон Джоуви в предния ни постинг - "Строг режим за издаването на визи за Американските емигранти в България",когато го посвещаваще и кръщаваше със Святият Дух сред гръмотевиците и бурята на грандиозното изкуствено скално светилище.
Когато в края на15 век и началото на16 век се извършва преоткриването на Америка, 
 въобще нито Веспучи,нито Колумб,нито както ще видим по-късно,техният сънародник учител и ръководител-съзаклятник за Освобождението на България от Турско робство-Драган Охридски,познат и като Алонсу де Охея,имат претенции да са кръстници на преоткрития континет,защото и те,и целият посветен свят тогава,който е в течение на нещата,знаят категорично ясно,че това е завареното име на континента,наричан така от коренните му жители Индианците,(които са тракийско племе,постсътворетчески заселено от Тракия на американския континент) които пък носят другото емблематично популярно Божествено име на Кръстницата си-Повелителката и Господарката им,по Чиито правила и феноменни практики живеят дотогава-Диана!

ИНДИАНА=ДИАНА

ДИАНА=
ИНДИАНА

Нещо повече,официално се е знаело по признанията на самият Америко Веспучи,че той е получил това име от индианците по името на така наричания от тях континент,в чест на неговата добронамерена и чиста мисионерска откривателска дейност,която по-късно църквата превръща в ужасяващата и потресаваща колонизация,поробване и геноцид на местните жители на някогашната презокеанска провинция на Свещената Българска(Римска) империя след 1 век сл.Хр.
Процесите на покръстване на дефинираните като диваци-индианци от католическата църква,която вече 500 години след падането на България под византийско робство и последвалото след това османско поробване,не може да се справи с непокорните Българи-Богомили из цяла Европа,въпреки кладите и постоянните геноцидни кръстоносни походи из целия континент,всъщност са процеси на изтребление на индианците, приносители на истинското Исусово-Мариино познание и живот по техните закони и феноменни познания и практики. 
По времето на тия драматични трагични епохални събития и процеси,истинската ѝм хронология, авторство и същност не смущават извършителите и техния идеолог и организатор в тази част на света-католическата църква и перманентните заговорници срещу Българите,обединени от дълговековната полицейска институция-Инквизицията,и никой не си прави труда да прикрива престъпленията и истината за откриването на Америка и колонизацията ѝ.Близо век след тия събития църковните хронисти-манипулатори предприемат замитане на следите на престъпленията на предшествениците си.
Най-масираната и тотална фалшификация на Световната история,която е изцяло обвързана с Българската история,перманентно съществуващата и действаща инквизиционна институция на душманите на Българския Божи народ обаче предприема, когато в средата на 18 век Паисий(Бог Иса-Първосвещеният Исусов потомък по златната първородна династична линия и пра-пра-пра... дядо на Васил Левски) написва и разнася из цяла Европа Истинската Българска История.
 
В Истинската история,в която заедно с разкриването на истината за Българите като народ от потомци и последователи на Исус и Мария Магдалена и основатели на Свещената световна Българска=Римска империя,дали всички Духовни водачи и цивилизатори на всички народи,и от които произлизат всички владетели на всички държави по света,Паисий съобщава и за истината за откриването на Америка от тримата Българи-Великите святи Посветени-ДРАГАН ОХРИДСКИ, ХРИСТОФОР КОЛУМБ И АМЕРИКО ВЕСПУЧИ и тяхната мисионерската свята дейност с една единствена върховна цел и идеал-да организират Освобождаването на поробената си родина България с помощта на Испания и другите Европейски кралства,(за които през 15-16 век е азбучна истина,че всички те са тракийски заселници и основатели на тия страни и народи,а династичните аристокрации на всички тия кралства са производни от Българската Божия династия Дуло),като за целта предприемат набирането на средства от богатия Американски континент-някогашна цивилизационна провинция на Свещената Българска империя,съхранила и вярата,и заветите на Българските си учители и цивилизатори,и поради това откликнали въодушевено и ентусиазирано на свещената мисия и кампания на Българите,които имали информация от съхранени архиви за тези земи на Българската империя.
Индианците събрали и натоварили на корабите на Святите Български пратеници огромни богатства от злато и скъпоценни камъни,напълно достатъчни и за три военни похода и войни на Испания срещу Османската империя за освобождаването на България.Както ще видим по-нататък,в Испания с Драган Охридски и Америко Веспучи пристигат и 200 индианци-пси-енергетици и феномени,които Драган планува да ги   включи в Освободителната кампания,обещана на Драган от испанския крал.По-късно тоя отряд от святи феномени е унищожен от службите на инквизицията,а за манипулираните исторически хроники ги дефинират като роби,които Драган бил докарал за продан и печалба в Европа.

За тия подробности ще говорим по-нататък,сега се концентрираме върху факта,че Историята на България,която Паисий разпостранява из цяла Европа и Русия,взриви и 
възпламени тези бивши Български земи и народи и предизвика Възраждането из цяла Европа,запалвайки революциите във Франция и Европа,както и ответната геноцидна реакция от заговорниците срещу Божия народ,започвайки с тоталната фалшификация на Българската история и историите на всички европейски страни и народи като фундаментално следствени от Българската история.При тази масирана и перманентна манипулационна акция  на тотална фалшификация на Световната история,редакторите извършиха необходимите корекции,които да скрият истината за откриването на Америка и основната роля и значението на Българските Посветени и истинската цел на тяхната свещена мисия.За целта бе необходимо да се потули техният Български произход и така започна голямото научно историческо криене и фалшифициране на биографиите на тримата велики Българи и продължаващото чудене и маене оттогава досега откъде са и кои са всъщност тримата велики откриватели,къде са родени,каква националност са,и да се фалшифицира цялата истина за тяхното свято дело!

ДА СЕ ПОТУЛИ ИСТИНАТА за=ИСТИНАТА за Диана и Иса Дуло

ЗА ЧУДЕНЕ И МАЕНЕ=ЗА ТШУДЕНЕ И МАЕНЕ=
Ешуз и Диана Мат

В Историята Паисий съобщава,че името на континента Америка е дадено от Българите още от древни времена през четвъртото хилядолетие преди Новата ера при световната експанзионна кампания на Траките,предвождани от Българската жреческа каста и означава името на жреците на Великата Богиня Диана,Майка Мария

АМЕРИКА=Кан (Жреци) на Мария

За сакралността и изключителната важност на това име на Българската Богиня говори и влагането му самостоятелто и в комбинация с името на Бог Исус във всички дейности и кътчета от живота на Българите,които ние разкриваме постепенно,а в този случай ще демонстрираме имплантирането му и в светая светих на интимния живот на Българите-в така наречения БЛАЖЕН ФОЛКЛОР,МРЪСЕН ФОЛКЛОР,СРАМЕН ФОЛКЛОР-информационен носител и трезорен архив с достатъчно висока степен на сигурност и гаранция за оцеляване на вложената в него информация!

МРЪСЕН ФОЛКЛОР за=ФОЛКЛОР за Мария и Иса

СРАМЕН ФОЛКЛОР за=ФОЛКЛОР за Иса и Мария

Популярният фолклорен тандем с пикантни отношения и прелюбопитни възбуждащи диалози между двамата герои,е съставен по първоразрядни Божии именни комбинации:

ИВАНЧО=ИВАНТШО=Богиня Диана и Ешуа

МАРИЙКА=Кан(Жрица) на Мария 

ИВАНЧО И МАРИЙКА=Кан(Жреци,Жрици) на Богиня Диана Мария и Ешуа

Фалшификаторите на Българската история панически търсят да скрият тази издайническа и просвещаваща Българите информация и търсят как да обяснят името на континента с неутрална семантика,като преди това сменяват местата на кръстника и кръщелника.Името на континента е манипулирано обяснявано като произхождащо от името на АМЕРИКО ВЕСПУЧИ,въпреки че съществуват достатъчно свидетелства,в които Америко твърди категорично,че той е приел името на континета от индианците в знак на тяхната почит към мисията и делото му.

Обаче тука идва трудното за фалшификаторите на Световната история,която цялата е върху фундамента и цялостната надстройка на забранената и скрита Българска история-как да обяснят произхода и значението на това име така,че да отклонят търсещите от името на Българската Богиня Мария Магдалена
И почва едно щуране и натъманяване към паралелни подобия,но поради липса на такива извън териториятя на Българската Богиня из този регион на света,отиват чак в земите на сегашна Унгария–МАДЖАРИЯ,откриват някакъв светец с подобно име.Това е унгарският светец ИМРЕ от ВЕСПРЕМ. 
Населеното место е задължително по имената на Българските Вездесъщи Богове Исус и Мария

ВЕСПРЕМ=Бог Иса и Богиня Мария-

задължителната кръстническа херметична зашифровка на древното Българско селище за секретния архив е направена малко небрежно,без дори да се извърши резонното традиционно анаграмно разбъркване на имената на Боговете ни.Това е за да може веднага поробените и обезпаметени досегаТрако- Българи да си познаят Боговете от раз като разкрием Свещения Шифър и Код!
 Всички допълнителни подробности за този древен Маджарски град,които ние веднага  разсекретяваме, свидетелстват,че този град е изконен Български град с чисти   Българи -Тракийци,до падането на България под визизантийско робство,които дотогава са изповядвали забранената по-късно Българска вяра,поради което са подложени на тотално геноцидно обезпаметяване и асимилиране-процес,който се пренесе по-късно и върху Тракийските Българи в земите на сегашна Сърбия,преди 150-160 години и върху Тракийските Българи на север от Дунав в земите на откъснатата от Българското царство сегашна Румъния,и най-накрая пред очите ни и в сърцата върху исконната и най-болезнено скъпата ни неразделна част от Майка България-МАКЕДОНИЯ!

МАКЕДОНИЯ=Майка Диана

Българският град е кръстен с пълната първоразрядна сакрална именна комбинация на Българските Богове Бог Исус и Богиня Мария,което личи най-пълно от унгарския запис на името на града-

ВЕСПРЕМ=Бог Исуз и Богиня Мария

Древният Български град се намира на стотина километра от Маджарската столица Будапеща,за която научаваме от стари Български източници,че по-старото ѝ славянско име  (разбирай Българско име) е БУДИМ ПЕШТА.
Разшифровката на имената е фасулска работа за нашата програма,която нетърпеливо възстановява истинската сакрална стойност на Българските свещени поселения:

БУДИМ ПЕШТА=Богиня Диана Мат и Бог Ешуа

ФАСУЛСКА РАБОТА за=за Богиня Диана и Исус Булкария

Българският прочит на името ни води пак директно при Исус и Мария:

БУДАПЕЩА=Богиня Диана и Бог Ешуа

Името на селището на десния бряг на Дунав е било БУДИМ,БУДА и ОБУДА,а на левия бряг-ПЕШТА,в които имена познаваме Боговете си:

БУДА=Богиня Диана
ОБУДА=Богиня Диана
БУДИМ=Богиня Диана Ма-ма
ПЕШТА=Бог Ешуа и Диана

Историческите хроники твърдят,че селищата са възникнали от келтски племена,дошли от Балканите.Само ви припомняме как Жреците–Друиди от Първосвещения Ямбол, които поведоха Тракийското племе Кан(Жреци) от Дуло=КЕЛТИ,в заселническо -цивилизационен поход на запад,носеха кръстническите печати и жиги със себе си и винаги и  неотменно ги удряха и жигосваха всичко живо и мъртво около си,давайки живот и на мъртвата категория чрез осветяването ѝ със Свещеният Български език,като раздаваха щедро Ямболските Божестено–царски хералдически гербови лъвове по пътя си–както в случая в герба на Будапеща,а едно от Свещените имена на Свещения град Ямбол оставиха за себе си за крайната ѝм дестинация:

ДБЛ=ДЪБЪЛЪН=ДЪБЛЪН=Диана Богиня Ел(Змей)=Богиня Диана Змеицата=Дуло от Бог–
жреческата Божия династия Дуло

През 89 г.сл.Хр.,когато Българският император Флавий=Павел присъединява сегашните Маджарски земи и тракийските племена по тях към Свещената Римска= Българска Империя,той кръщава селищата с "римското" име АКВИНКУМ,в което име разпознаваме веднага Българската Бокиня Майка,Която пък ни съобщава,че това римско селище, както и цялата Римска империя,са Български!

АКВИНКУМ=Бокиня Майка

На местото на денешна Пешта Българските римляни изградили града Контра или Транс Аквинкум (Contra Aquincum или Trans Aquincum),чиито разшифровки възвръщат истинските ѝм Български Божии имена:

КОНТРА=ТРОНКА=ТРАКИ–
за информация на Елховските ни ТРОНКИ,кръстници на основаваните от тях поселения по цяла Европа!

КОНТРА АКВИНКУМ=Трака Бокиня Майка=Богиня Майка от Тракия
ТРАНС АКВИНКУМ=Сар Бокиня Майка Диана=Царица Майка Богиня Диана

През 1688 г Българският династичен потомък от Дуло–ЛЕОПОЛД ХАБСБУРГ освобождава Маджария и Будапеща от турците.
Сега духът му най-после се освобождава от магията на заключеното име и възстановява свещения си призход:

ЛЕОПОЛД=Ел (Змей) Бог Дуло=Дуло от Бога Ел(Змей)–династ от Дуло 

Сега за пореден път с върховно удоволствие разкриваме Българския Божествен генезис на най-популярната и важна европейска монархическа династия,но нейните сегашни представители продължават да се ослушват и офлянкват!Още малко ще си траят,ама после ще има много да драпат за визите-и за тях ще има наредба за общия визов режим за приемане по обратния път в Обетованата Земя и присъединяване към Свещената Българска Империя!
Голям товар ще има да мъкнат за всепричистващото огнено хоро на БЕЗИСТЕНА!

ХАБСБУРГ=
БАХ С БУРГ=Бох Иса Бурга

 Братовчедите ни Траки-МАДЖАРИТЕ,и те да готвят голямата почерпка за прекръщаването си и за да се подготвят по-добре,отсега ѝм подаваме малка частичка от възстановените ѝм Свещени Български Божии имена на Тракийско племе:

МАДЖАРИ=   МАДАРА и ЕЖУА=ДИАНА МАРИЯ и ЕЖУА=ЖАР МАД=Царица Мад
МАДЖАРИЯ= МАДАРА и ЕЖУА=ДИАНА МАРИЯ и ЕЖУА=ЖАР МАД=Царица Мад

Затова е и държавното ѝм мото КРАЛСТВО НА МАРИЯ,дадено ѝм от Римляните,т.е. от Българите!
Затова и химна ѝм започва с молитвеното обръщение-мото
БОЖЕ,БЛАГОСЛОВИ УНГАРЦИТЕ!,
където БОЖЕ е ISTEN,което означава,че Българските съставители на Маджарския език са заложили в това обобщаващо върховно Божие име имената на Българските Богове Исус и Диана:

ISTEN (Боже)=Иса и Диана

Затова и най-популярният култов маджарски танц ЧАРДАШ,който ѝм оставиха подарък Българските Посветени,е кръстен на Българските Богове Царица Диана и Исус,с отдаване на нужното уважение към Дамата Диана:

ЧАРДАШ=Чар Диана и Ешуа=Царица Мария Магдалена и Исус


SZATMБRI CSБRDБS

И за да не стане някоя грешка когато разкрием тайната на произхода на маджарската народна танцова светиня ЧАРДАШ и някой да не може да познае в името му Българските Богове,нашите Посветени предци са  турили още едно допълнително име за по-лесно познаване:

SZATMБRI CSБRDБS=ЧАРДАШ на Исуз и Диана Мария


А ние за всеки случай,за да не забравим,докато ѝм дойде реда на маджарските Траки да разпечатаме плика със секретните документи на тяхната истинска история,ще ѝм съобщим предварително,че от тях ще научат,че до 1018 г.сл.Хр. те са били Тракийско Българско племе и неразделна част от Българското царство,говорещи дотогава чист Български език и са си чисти Траки,дошли от Тракия при естественото разрастване на тракийските племена и никога не са били из азиатските пущинаци,както ѝм вмениха и на тях,както на Българите,фалшивата история на приходящи азиатски тюркски диви нашественици.

Да се върнем на темата ни кой е светецът Имре,на който фалшификаторите са се спрели да го представят като кръстник на Америко Веспучи,че оттам и на Америка.


През 1018 г толкова възхваляваният от историците-фалшификатори и манипулатори и  псевдохристиянската църква първи унгарски крал Ищван,по него време аристократ от Българската царска династия  Дуло,завоалирана малко като ДЮЛА,участва в заговора на византийците-изродените потомци на Българските Богове(ВИЗАНТИЙЦИ=Деца на Бог Иса),срещу Българското царство,неразделна част от което са земите и тракийските народи на сегашна Унгария,Румъния,Украйна,Белорусия,Русия, Сърбия, Македония, Босна,Хърватия, Албания,Австрия,Моравия,Словения,Словакия,Полша...  
Заговорът е успешен и слага начало на т.нар.ВИЗАНТИЙСКО РОБСТВО в България, което е обхващало в действителност всички споменати по-горе Български земи и Тракийски народи. 
Заговорникът Стефан или Ищван(ИШТЕФАН=ШТЕФАН) е абсолютното тъждествено копие на Българския отцепредател и вероломец княз Борис I-извратеният изрод и превратаджия-палач,погубил Святия Български Исусов династичен генетичен и духовен елит до девето коляно и започнал трагичния и драматичен процес на изтребление на Исусовите потомци и последователи-целият Български народ-кървав геноциден процес,представян векове по-късно от манипулаторите църковни хронисти-фалшификатори(основоположници на съвременната световна и най-вече Българска историческа наука) като покръстване на Българите и най-святото и полезно велико дело за народа Български!
Първият маджарски крал по същият сценарий избива Святият Български Исусов елит по тия земи и подлага Траките-Българи на същата "свещена процедура"на покръстване с огън,меч,бесилка и дръвник,както практикуват Борис и византийците през 9 век в България на Балканите,и отново през 11в.при поредния вътрешен преврат в България, подпомогнат външно от Византия.
По същия начин и Штефан в Маджария "покръства"-сиреч преследва истинските и святи потомци и последователи на Исус,с насилия и геноцид-събития и факти,които са отразени и в официалните исторически анали поради невъзможността да се отрекат и скрият широкомащабните изстъпления срещу Българите и Траките в тази част на света!
Извергът СТЕФАН,ШТЕФАН,ИЩВАН,по същият непонятен за нормалната човешка психика и съзнание начин като Борис,който ослепява сина си РАСАТЕ(Диана Сар=Сар Диана) убива сина си ИМРЕ,защото последният въстанал срещу престъпленията на баща си и волята му той да следва като наследник на трона на дадената от заговорниците на баща му територия и народ,съща политика на изтребление на святите ѝм роднини и поробване на народа.По-късно църковните манипулатори прикриват престъпленията на Ищван, като преписват убийството на сина му на нещастен случай при лов на диви прасета,и за благодарност за престъплението наречено ПОКРЪСТВАНЕ,Ищван го канонизират за светец,който народната памет и душа в Унгария почита толкова, колкото в България почитат Борис Българоубиеца.
За разлика от него,синът му Имре е възлюбен и почитан от целият Трако-Български Маджарски народ като пазител и загинал мъченик за истинската Българска Исусова вяра с постоянно поклонение на гроба му чак до завладяването на страната от турците,като в ново време е един от най-почитаните светци в Унгария.
За фалшификаторите на личността на Свети Имре не е прблем да корегират в църковните книги и архиви някои подробност от живота на светеца,като най-лаишки и грубо манипулират името му,за да го докарат до подобие с Америко и Америка.
 Името ИМРЕ е директно по основното име на Българската Богиня-Мария:

ИМРЕ=МАРИЯ
МАРИЯ=ИМРЕ


За да избягат от тази издайническа прилика и алюзийна тъждественост,манипулаторите твърдят най-необосновано и налагат семантичната измама,че името Имре било маджарският еквивалент на немското име ХЕНРИХ!?,защото така се казвал дядото на младия принц,който би следвало да носи името на дядо си!Абсолютна лингвистична еквилибристика и алогични стъгмистики с цел да не познаем в никакъв случай,че младият династ е кръстен,както е било тогава задължително,по имената на основоположника на Святата Българска династия Дуло,от която е и той официално,но нескопосано прикрита като династия Дюла!
По-късно му прибавят абсолютно нерегламентирано едно "Х"на края на името за да стане Имерих,та оттам и Имерик-демек Америко!
Не е проблем накрая на името на Светията Имре––Имерих, да добавят и едно "С" накрая за да заприлича съвсем на едно от двете основни имена,с които Веспучи се подвизава в конфиденционалната си документация-АМЕРИКУС АЛБЕРИКО:

ИМЕРИХ=АМЕРИКУС?

Възходящата линия на градациятя на фалшификацията е очевадна и е демонстрация на безцеремонният стил на фалшификаторите!

МАРИЯ=ИМРЕ––ИМЕРИХ––ИМЕРИХУС––АМЕРИКУС...!!!

Въпреки старатието ѝм обаче да отвлекат вниманието ни от истинската Кръстница и да ни подкарат в друга посока,нещастните манипулатори се нахендрят директно на засадата,поставена ѝм от Българските майстори на съставяне на езиците на народите, и попадат направо в ръцете на очакващите ги навсякъде Български Богове:

АМЕРИКУС=Кан(Жреци) на Мария и Иса

ЗАСАДА от=от Диана и Исуз

Българските Посветени зашифровчици съставят още няколко съпридружителни Светеца шифровани документа,както е тяхната обичайна практика за пълна характеристика на Божията ѝм Българска принадлежност.
Младият светец е представян с кодировъчния иконографски атрибут
ЗЛАТИСТА ЛИЛИЯ,която е обеснявана от канона като символ на непорочност,но за посветените тя символизира Българските Богове,от чиято династия е принца-Светец:
СИМВОЛ НА НЕПОРОЧНОСТ=СИМВОЛ на Чар Иса и Богиня Диана
 Същата паралелна идентична информация ни съобщава и описателното обяснение на атрибута на Свети Имре-ЗЛАТИСТА ЛИЛИЯ,която обаче носи и висшата Християнска преклонително-хвалителна прокламация СЛАВА(АЛИЛУЯ) НА БОГ,но тука преумножена и отнесена към Българския Божествен тандем:

ЛИЛИЯ ЗЛАТИСТА=Алилуя на Диана и Исуз Дуло=Слава на Диана и Исус Дуло–Роданачалниците на Дуло

Латинският(секретният Български жречески език) запис на атрибута възславя Мария:

LILIUM AURATTUM=АЛИЛУЯ Диана Мат Мария=Слава на Богиня Диана,Майка Мария!!!

И в Маджарския език,както и в Българския и другите езици,сакралната дума за СВЕТЕЦ,СВЕТИЦА е съставена с очевадното участие на Българските Богове, имплантирани и мултиплицирани в генетичните Ѝм династични потомци,проявени преживе и на двата полюса -на добродетелтта и светостта,и на мерзостта и низостта-в зависимост от раздадените ѝм свише проектно режисирани роли.  

СВЕТЦИ=Деца на Бог Иса=Исус и Богиня Диана

 На унгарския език светците пак са посяти от Святото Божие семе:

SZENT=Исуз и Диана

Една от най-известните статуи на светеца е в квартала MARIEREMETE,име понятно едва след разшифроването му:

MARIEREMETE=
Мария Матера=Матера Мария=Майка Мария

Определената от Църквата дата за почит на свети Имре е поредния засекретен документ за Българският му Божи династичен произход:

ЧЕТВЪРТИ НОЕМВРИ=Друид на Бог Ешуа Богиня Диана Мария

************************************************************************************************************

Вече 1000 години Тракийския Български народ в Маджария е асимилиран,обезродяван и обезпаметяван перманентно,като му е сменена вярата,самосъзнанието,родовата му памет,Българският език,изтрит му е спомена за миналото,но безсмъртният Исусово-Мариин генен имплант,заложен навсякъде в живота на МАДЖАРИТЕ,както и в потомците Ѝм,е жив и скоро ще го активираме и него!
За да си ги приберем и тия наши тракийски събратя пак в Свещената империя!
 
Сега рашифроваме и активираме Българския Божествен езиков свещен имплант,заложен навсякъде в живота на всички хора:

ПАЗИТЕЛ=Бог Иза Дуло
ПОСТОЯННО ПРЕКЛОНЕНИЕ пред=пред Богиня Диана и Иса Бълкарина
НАЙ-ПОЧИТАНИ=Богиня Диана и Ешуа
ОБЕЗПАМЕТЕН НАРОД=НАРОД на Бог Иза и Богиня Мат
СМЕНЕНА ВЯРА на народа на=на народа на Иса и Богиня Мария
ПРОМЕНЕНО САМОСЪЗНАНИЕ на народа на=на народа на Богиня Мария и Исус Змея
ИЗТРИТ МУ Е СПОМЕНА за=за Исуз Друида и Богиня ММ(Мария Магдалена) БЕЗСМЪРТЕН ГЕН на=ГЕН на Бог Исуз и Богиня Диана Мария
ЩЕ СЕ АКТИВИРА=Исуш Трака и Богиня Диана

МАДЖАРИ=МАДЖАРИ=Мад Жар=Майка Цар–Майка Царица
МАДЖАРИ=Ежуа и Диана Мари
я

МАДЖАРИ–потомци и народ на Исус и Мария Магдалена

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Бързата справка в справочниците за официалните хералдически мотивиращи фрази за държавите-мото-девиз,ни указва,че те идват от латинския език,за който за пореден път доказваме и с тия факти и аргументи,че е свещен секретен Български Жречески език, съставен само върху и чрез прекрасни нескончаеми зашифровани комбинации от Свещената именна матрица на Българските Богове.
Един христоматиен пример е девизът на Британия:
 
DIEU ET MON DROIT= Друиди на Мат Диана

Ямболската Богиня Диана,същата Богиня Мария-закрилницата на МАДЖАРИТЕ,Е закрилница и на Обединеното британско кралство,приютило дърлячкащите се постоянно помежду си и изродяващи се тракийски племена,чиито господари и водачи питаят и практикуват постоянна омраза и мръсотии към потомците на някогашните ѝм Святи Български Водачи и Господари.

ОМРАЗА към=към Мария и Иза
МРЪСОТИИ към=към Мария Диана и Иса  

image

Не за тяхно,а за наше удоволствие ще направим няколко разшифровки от официалния ѝм герб,които ще добавим към обемистия пакет документи,с които си искаме тия наши хералдически сакралии!

ОБЕМИСТ ПАКЕТ ДОКУМЕНТИ=ДОКУМЕНТИ на Богиня Мат Диана и Бок Иса
 
За пореден път трите лъва както и да ги въртят,както и да ѝм запушват устите,те не спират вече възторжено да твърдят едно и също,че са си трите лъва-лъвчета,от първичния оригинален герб на Свещения Ямбол и на Българската Свещена Империя,зад които се крият трите деца на Исус и Мария Магдалена,от които започва Новозаветната Българска Божия царско-императорска владетелска династия Дуло,от която Се развиват ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ,ЕВРОПЕЙСКИ И ВСИЧКИ СВЕТОВНИ ВЛАДЕТЕЛСКИ ДИНАСТИИ ДО СЕГА И УПРАВЛЯВАЩИ ВСИЧКИ СЪВРЕМЕННИ ДЪРЖАВИ! 
Обяснително-описателният Жречески език на хералдическата композиция ни съобщава следната засекретена информация:

ДВА ЛЪВА С КОРОНА НА ГЛАВАТА=Дуло от Богиня Диана и Бог Иса Бълкарина
БЯЛ КОН ЕДНОРОГ С ЗЛАТНА ВЕРИГА=Дуло от Бок Исуз Драг Дуло Балкарина
БЯЛ КОН ЕДНОРОГ С ЗЛАТНА ВЕРИГА=Дуло от Бог Исус Българина от Тракия
 ЗЛАТЕН ШЛЕМ=Дуло от Изуш Ламя

Сега разясняваме защо Ямболските лъвове ни се плезят със сини езици-за да пренесат на най-видно место секретната информация,че съответният династ на Британия е от рода на Българският Бог Исус и че цяла Британия е основана от Тракийски заселници,водени от Българските жреци на Исус и Мария,и е провинция на Свещената Българска империя!

ЛЪВ С СИН ЕЗИК=Син(потомък) на Исуз Бълка=Син на Исус Българина

Същата информация ни съобщава и необяснимото досега за изследователите присъствие в герба на този толкова прозаичен атрибут колана
СИН КОЛАН С  ДУПКИ=Исус Кала(Змей) и Диана Бокиня=Син на Иса Змея и Богиня Диана
Остатъчните букви от надписа по него ни водят "случйно" при един познат Бог:
PENSE...HONI...,което словосъчетание както и да го гласим,все ни води при Исус!
PENSE...HONI=БОХ ИСА=Бог Иса 

Разкриват тайната си и странните насъждения на зелената морава: 
Tudor rose(кралска роза),магарешки бодил и детелина:

ТЮДОР РОСЕ,МАГАРЕШКИ БОДИЛ И ДЕТЕЛИНА=
=Тати Исуш Дуло Българина и Мария Кая Друид=
=Отец Исус Дуло Българина и Мария Скалната Жрица Друид-
пълната родова династична документация на английските крале

НАСЪЖДЕНИЯ=Исуж и Диана-
децата на Исус и Диана,човешкото племе,генно-инженерният продукт на Българските Богове

НАСАДЕНИ от=от Иса и Диана
ПОСАДЕНИ от=от Бог Иса и Диана
ЗАСАДЕНИ от=от Исуз и Диана

Тракийската арфа на Орфей и тя просвири с шесте си струни за да ни съобщи,че Българската  династия,владееща островната държава,е продължение на Исусово-Марииното родословие,преминало и през аватарните Ѝм проявления преди 4000 години в образа на Орфей и Евредика

ШЕСТ СТРУННА АРФА=Шар Исус Барда и Диана

 
image

От хералдическата композиция на Шотландския клан на Ямболските келти и Шотландската провинция на Свещената Българска Империя ние ще ви разсекретим двата девиза,без да се интересуваме как ги обясняват за непосветените:

IN DEFENS=Диана Богиня и Иса

NEMO ME IMPUNE LCESSIT=Богиня Ма Ма-Ма и Исус Дуло=
=Богиня Мама Мария Магдалена и Исус Дуло


ДЕВИЗ=Диана Богиня и Иза

Светецът от медала на магарешкия бодил ни обявява вече на висок глас защо държи в ръцете си завъртян кръст:

ЗАВЪРТЯН КРЪСТ=Зар Иса Трака и Богиня Диана

А какво търсят всички тия магарешки бодили и тръни по сакралнта хералдика,ще говорим по-нататък като навлезем в съкровената Божия материя,сега само си припомнете какво символизират те еднозначно и многозначително... 
Ще приключим просветителската си мисия за неблагодарните ни братовчеди от Острова с високоразрядното доказателство,че техни съсътворители и родоначалници
Са Българските Богове,като разпечатаме поредния засекретен документ,вложен от Българските Посветени Цивилизатори в английската езикова съкровищница,и означаващ ГЕРБ-Coat of Arms:
Coat of Arms(англ)=Герб 

COAT OF ARMS=Бокиня Диана Мария и Иса–
Богиня Диана Мария Магдалена и Исус



Преди да преминем по-нататък,ще разшифроваме основни използвани думи и изрази
в текстовата ни част до тука:


РЕЧНИК НА РАЗШИФРОВАНИТЕ ДУМИ И ИЗРАЗИ

ФИКСИРАНИ СЪБИТИЯ=Бок Сар Иса и Богиня Диана
ЩУРАНЕ НАСАМ-НАТАМ без=без Исуш и Диана Мат Мария
ЩУРАНЕ НАСАМ-НАТАМ в търсене на=в търсене на Исуш и Диана Мат Мария
ПОЧНА ЩУРАНЕ И НАТЪМАНЯВАНЕ=Бог Тати Ешуш и Богиня Диана Мария
С ПОДОБНО ИМЕ НА=НА Бог Иса и Богиня Мад
НЕ СЕ ЗНАЕ КОЙ Е ТОВА=Кой Е Исуз и Богиня Диана
ИМАМЕ ВЕЧЕ ОПИТ=Бог Ешуа и Богиня Диана Мама
ТАЗИ МАТЕРИЯ Е ОТ=ОТ Иза и Диана Матара
МНОГОВЕКОВНА ИЗМАМА без=без Бог Иза и Богиня Майка ММ=без Бог Иза и Богиня Майка Мария Магдалена
ВИДЕОИНФОРМАЦИЯ=Богиня Диана Мария и Бог Иса
ЗА ДА НЯМА ЧУДЕНЕ=Изуш и Диана Мат
РАЗБЪРКВАНЕ НА ИМЕНАТА=Иза Бърк и Богиня Диана Мария
БОЛЕЗНЕНО СКЪП=Бог Исуз Болка
ЗАПИСВАНЕ НА ИМЕНАТА=Бог Исуз и Богиня Мат
НАМИРА СЕ=Мария и Иса
НАШАТА ПРОГРАМА е от=от Ешуа Борг и Диана Мария
ПРОЧИТ НА ИМЕНА=Богиня Диана Мария и Ешуа
ЖИГОСВАНЕ от=от Бог Исуж-Исус така белязва,че остава не само за цял живот,ами завинаги!!!
ЗАВИНАГИ=Иза Бог
 
ТЕ СА ВИНАГИ=Диана и Иса Бог
ТЕ СА ВИНАГИ И НЕОТМЕННО=Иса и Богиня Диана Мат
ЖИВИ И МЪРТВИ=Ежуа Бог и Богиня Диана Мария
ТЕ СА ЖИВОТА И СМЪРТТА=Те Са Исуж и Богиня Диана Матера
ВСИЧКИ СА НА=ВСИТШКИ СА НА=Исус и Бокиня Диана
ДАВАТ ЖИВОТ=Богиня Диана и Бог Тати Ежуа
МЪРТВА МАТЕРИЯ=Богиня Диана Матара Мария-сакралната семантика на тази висша сътворенческа категория е категорично свидетелство,че щом Богиня Мария е Сътворецът ѝ,то тя е изпълнена с живот!
ДЪРЖАВЕН ГЕРБ=Богиня Жар Диана Барг=Ежуа Бард Барг-създателите на всички държави
НА МЕСТОТО на=на Иса и Диана Мат
ЗНАЕ СИ за=за Исуз
ЗНАЕ СИ ПРОИЗХОДА от=от Зар Исуз и Бохиня Диана 
ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ=Иза Бард и Богиня Диана 
БЪРХОВНО ПОСТИЖЕНИЕ=Бърх Бог Исуж и Богиня Диана
ВИЗОВ РЕЖИМ=Бог Изуж и Богиня Мария
ЗА ПРИЕМАНЕ НА=НА Иза и Богиня Мария
ПОЗНА ВЕДНАГА=Бог Иза и Богиня Диана
РАЗПОЗНАВАМЕ=Бог Изуз и Богиня Мария
ВЪЗСТАНОВЕНИТЕ ИМЕНА=Бог Исуз и Богиня Диана Мат
ДЪРЖАВНО МОТО=Ежуа и Богиня Диана Матара
ДА ПОЗНАЕ В ИМЕТО=Иза и Богиня  Диана Мат 
МОТИВИРАЩИ ФРАЗИ=Бог Зар Ешуа и Богиня Диана Мария 
СЪСТАВЕН ВЪРХУ=Исус Бърх и Богиня Диана
САМО ВЪРХУ=Иса и Бохиня Мария
ЗА УДОВОЛСТВИЕ=Бог Исуз Дуло и Богиня Диана
НА НАЙ-ВИДНО МЕСТО СА=Исус и Богиня Диана Мат
СЕКРЕТНА ИНФОРМАТСИЯ=Исус Трака и Богиня Диана Мария
ТЕ СА ОСНОВАНИ ОТ=ОТ Исус и Богиня Диана
НА ОСНОВАНИЕ НА=НА Бог Иса
СЪКРОВЕНА МАТЕРИЯ=Иса Бърка и Диана Мария=Бокиня Сар Диана Мария
ЕЗИКОВА СЪКРОВИЩНИЦА=СЪКРОВИЩНИЦА на Бок Иза

ОСНОВАВАТ СЕ ВЪРХУ=ВЪРХУ Бог Исус и Богиня Диана

САМО СИ ПРИПОМНЕТЕ=
Бог Исус и Богиня Мат Мария


––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Ще обобщим изнесената дотук информация относно името на континента и кой на кого е бил кръстен:


Името АМЕРИКА е името–титул на жреците заселили и цивилизовали континента

АМЕРИКА=Кан(Жрец) на Мария

Разшифровката на името на преоткривателя на континента указва точно какъв е бил:

АМЕРИКО ВЕСПУТШИ=Кан(Жрец) на Богиня Диана Мария и Бог Исуш–
посветен Българин,жречески потомък,притежаващ информация,че далечният континет е отдавнашен Български цивилизационен проект и продукт

 В своята тайна кореспонденция и засекретения си архив Америко Веспучи се самоназовавал като АЛБЕРИКО и АМЕРИКУС–лесно разгадаеми анаграми,които ни разкриват мигновено какъв е авторът ѝм:

АЛБЕРИКО=БОЛКЕРИА=Бълкария  
АМЕРИКУС=Кан(Жрец) на Мария и Иса
АМЕРИКУС АЛБЕРИКО=
Кан(Жрец) на Мария и Иса Бълкария


Разшифровката на името на Свети Имре показа категорично,че по личното си име той е кръщелник на Българската Богиня.

Всички тия аргументи доказват безспорно,че континента Америка,свети Имре и Америко Веспучи са кръстени по имената на Богиня Мария,а не по всички други манипулационни вътрешни кръщавки,както досега бяха заблуждавани хората!

В подкрепа на това твърдение идват и разгледаните в предния постинг "СТРОГ РЕЖИМ ЗА ИЗДАВАНИТЕ ВИЗИ..."имена на всички Американски щати,главни градове на щатовете,както и като продължим да разсекретяваме имената на всички градове и населени места,всички топоними,хидроними...всички те се оказват завещани от индианците на съвременните американци и съставени по правилата на Свещения шифър чрез именната матрицата на Българските Богове-в това число и най-главното и обобщаващо име на континента-АМЕРИКА!
А те са съставени и завещани на индианците от Българските цивилизатори преди повече от 5000 години,което указва и статията на професор Димитър Нанкинов с главен герой пуйката!
Преди да разпечатаме секретните восъчни печати на поредния комплект зашифровани документи с информация за толкова непознатите,та чак мистични фигури и личности на Христофор Колумб и  Драган Охридски и кохортата пътешественици и откриватели, водени от тях и с благородна свята мисия и цел,и с низки и мерски намерения и постъпки,ще прокоментираме оригиналното научно издържано и много важно изследване на проф.Нанкинов,което е друг автентичен документ от хилядите,доказващи Българската цивилизационна и имперска собственост върху двата Американски континента,и който документ,зашифрован по поредния уникален начин,е прекрасно интердисдиплинарно доказателство с огромна тежест и стойност в традиционната наука!
Кръстническата дейност на Българските цивилизатори на целия свят със свещения шифър,се разпростира във всички области на човешкия живот,като "КРЪЩЕЛНОТО СВИДЕТЕЛСТВО"на пуйката е христоматийно доказателство за това:

Царят просветител Има на Българите от ВЕДА СЛОВЕНА разкрива самоличността си веднага при обратния прочит:

ЦАР ИМА=ЦАР ИМА=МАРИЯ И ИСА
винаги Бог Исус и Мария

ЦАР ИМА=Цар Мама=Царица Майка––Богиня Царица Майка Мария

ВЕДА СЛОВЕНА=Богиня Диана и Иса Ел Бог

В жертвената гощавка Българските посветени влагат един от основните си етноними:
БЪРКИ,БАРКИ,БУРКИ–елементарна зашифровка,разбираема при обратния прочит на думата
 
КУРБАН=Барк,Бурк–
никакъв ТУРЦИЗЪМ не е,а пък всички ТУРЦИЗМИ при разшифровките си се оказват свещени Български словосъчетания с имената на Българските Богове,започвайки от основния термин:

ТУРЦИЗМИ=ТУРТСИЗМИ=Исуз и Матара Диана


Разшифровката на научното име на дивата мисирка е точно по Свещената Матрица:

MELEAGRIS GALLOPAVO=Бог Иса Гала(Змей) Балга и Мария


Разшифровката на Българското й име ни води пак при Тях:

МИСИРКА=Кан(Жрец) на Мария и Иса

ДИВА МИСИРКА=
Кан(Жрец) на Богиня Диана Мария и Иса


В турския език нашите Деди са направили една превъзходна зашифровка,за да я познаят от раз цивилизованите от Дедите ни неблагодарници,когато йм я покажем:

MISIR TAVUGU=МИСИР ТАВУГУ=Иса и Богиня Диана Мария


Разбира се,основната хранителна култура на Америка ще носи имената на Боговете ни

МИСИР=Мария и Иса,

както и  

ЦАРЕВИТСА=Цар Иса и Богиня Диана!

 А блестящата Българска-Тракийска цивилизация в Египет не носи името си от мисирката или от мисира,а от Българските Богове,завели там поредното тракийско племе:МИСИР

ЕГИПЕТ=Диана Погиня=Богиня Диана

МИСИР=МАСУР=МУРСА=Мария и Иса-
старото наименование на Египет от Българските му цивилизатори и владетели

БУТО
=
Богиня Диана–

и първата столица на Българите в Египет е задължително
на името на Богиня Мария

 
И накрая само ще вметнем на податката от статията,да не търсите АТЛАНТИ другаде,защото те са тука-в България и сред нас-потомците на Българските Богове!
Не ви ли се вярва!И това ли било Българско,питате!
И това,и целият Свят е на Българските Богове,сиреч на Българите!
Да не сме страдали от излишно самочувствие ли?
Верно е-вече имаме огромното самочувствие,та и на другите да даваме!
Досега бяхме и потиснатите,и смачканите,и скромно хрисимите до висше ниво на срамен будализъм и внушавана малоценност и нищожност на Българите-за да не се познаем и да ни разкатаят мамицата и затрият от лицето на земята!
Свърши се тая вече!Никой не може повече да върне обратно изпуснатият от бутилката Дух на Българите-Святият Дух,Духът на позналите се деца на Боговете-и те самите Богове,щом се познали,че са деца на Исус и Мария Магдалена!
Тия феномени,за които все ви разправяме,че сте натъпкани с тях,те са ви от Тях- Атлантите-сиреч от Българските Богове,и докато не проумеете,че ви са наследствени от Исус и Мария и не Ги възлюбите с цялото си сърце,ум и Душа и не Ги приемете за свои Спасители,Богове и Господари в живота-язък ви за наследството и феномените, като няма да можете да ги ползвате!Лишавате другите от благодатта ѝм,а себе си обричате на НЕБЕЗСМЪРТИЕ,КРАТКОЛЕТИЕ И ТЛЕНИЕ,вместо на БЕЗСМЪРТИЕ,ДЪЛГОЛЕТИЕ И БЕЗТЛЕНИЕ!
А за да откривате Българските Богове и се познавате в Тях,следвайте и този христоматиен пример на фалшификация и окастряне на историческата информация, която практикуват манипулаторите в подхода ѝм специално само към Българите! 
В предните наши обследвания говорихме и анализирахме как при транслационните преводни процеси от гръцки и латински език на Български необяснимо и неоправдано защо отпада поголовно и тотално звука/буквата "С",като обяснихме,че това се прави за да не откриеме чрез този звук присъствието на Исус във всички фундаментални и важни думи и изрази.
На гръцки,латински,английски,на немски...името на изчезналият континент е АТЛАНТИС.
По силата на кое правило и на какво езиково основание,звукът и буквата С изчезват при краткият трансграничен преход от Гърция до България?
Няма да ни отговорят,или ще си измислят някакви правила,затова ние обясняваме защо:

За да не познаем в тази фундаментална езотерична историческа Буква Господ Бог Исус и познавайки Го,да не почнем да разплитаме кълбото на Скритата Българска-сиреч на Скритата Световна човешка история-както вече ние ги подкарахме!

КЪЛБОТО СЕ РАЗПЛИТА на=на Исуз Дуло Бълкарина и Богиня Диана

АТЛАНТИС=Дуло от Диана и Иса


И всички технически и обяснителни параметри,които Посветеният Български зашифровчик ПЛАТОН=Дуло от Бог,състави в описанието на този потънал от страшно земетресение остров,след разшифровката със Свещеният шифър ни водят при Българските Богове и Свещеният Ѝм Български народ

ПОТЪНАЛ ОТ ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ ОСТРОВ=Бог Тати Зар Исус Дуло и Богиня Диана Мария–
Бог Отец Цар Исус Дуло и Богиня Матара
-

категорично указание,че епохалният процес по скриване на висшата Божествена Българска цивилизация и разпръсването на Българските феноменни жители  и обитатели на Обетаваната Райска земя България по целия Свят и всички племена,е по проект и сценарий на Исус и Мария Магдалена-Безначалните,Безкрайните и Извечните Сътворенчески Богове и създатели на човечеството!
Разсекретяваме само още едно кодирано послание с параметрите на истинските супермени и ги оставяме за друг път и за да си поемете въздух,че често непосилна радост и възхита ви струпваме наведнъж!

Атлантите били ХОРА ВИСОКИ ЧЕТИРИ МЕТРА !
Сериозно?Айде,бе!Да не се крие пак нещо друго в тази невероятна информация?
Да проверим!

ХОРА ВИСОКИ ЧЕТИРИ МЕТРА=ХОРА на Чар Бок Иса и Матара Диана

 

Атлантите били ХОРА ВИСОКИ ЧEТИРИ МЕТРА=
Атлантите били хора на Цар Бог Иса и Мадара Диана
сиреч народ на Българските Богове с феноменални познания и умения.

По нашему казано СУПЕРМЕНИ!Което е пак същото!

СУПЕРМЕНИ=Мария и Бог Иса
при обратен прочит.Децата и народа на Исус и Мария!

ДА СИ ПОЕМЕТЕ ВЪЗДУХ с=с Духа на Богиня Диана Мат и Бог Исуз-Святият Дух

НЕПОСИЛНА ВЪЗХИТА от=от Исуз Болха и Богиня Диана

ДАВАМЕ НАВЕДНЪЖ=Богиня Диана Мад и Бог Ежуа-
Планът на Исус и Мария Магдалена за просвещение и посвещение на Българите в ускорени срокове при компресиран режим.

РЕЖИМ НА КОМПРЕСИЯ=РЕЖИМ на Бок Иса и Мария
РЕЖИМ НА КОМПРЕСИЯ=КОМПРЕСИЯ на Ежуа и Мария

В следващ постинг ще разследваме защо Българинът
"Америго Веспуччи в качестве штурмана принял участие в первой экспедиции адмирала Алонсо де Охеда-болгарин на испанской службе Драган Охридский из города Охрид, Македония,который на четырёх кораблях 20 мая 1499 года отплыл из Пуэрто де-Санта-Мария близ Кадиса; после 24 дней плавания ступил на берег Суринама, под 3° с.ш. (в двухстах морских милях к юго-востоку от мыса Парии) — этот маршрут они выбрали благодаря полученной от Колумба карте новой береговой линии (саму карту Колумб отправил в октябре 1498 года);исследовал этот берег,заходил в залив Маракайбо, в котором обнаружил поселение на сваях посреди воды,назвав его Венесуэла — Маленькая Венеция" 

Универсалная енциклопедия










Гласувай:
11


Вълнообразно


1. bezistena - Няма да публикуваме и отговаряме на ...
07.02.2014 13:46
Няма да публикуваме и отговаряме на анонимни и скверни автори-каузата ни е свещена и не търпи анонимност или оскверняване! Сакралната материя носи непредвидими последици за злоумишлени сквернители!Даряваме ви с Любов и Жива Вода в изобилие-пийте,жадни Души,и елате с Любов!
Бъдете благословени!Исус и Мария ви обичат!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bezistena
Категория: История
Прочетен: 7678203
Постинги: 1789
Коментари: 3511
Гласове: 44112
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 1
2. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 2
3. СВЕТИ И ОБИЧАЙ
4. ВЪЛШЕБНИКЪТ
5. Кои ме спасиха от мъртвото вълнение на ХАРМАНИТЕ!
6. БОГИНЯТА МАЙКА
7. ДРЕВНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК
8. - НЕПОЗНАТИТЕ БЪЛГАРСКИ ПЛАНИНИ - 3
9. ИЗМАМАТА,НАРЕЧЕНА ВИЗАНТИЯ
10. ЦАРЯТ НА СЛАВАТА
11. БУРОВ:Не изоставяйте Родината си!
12. Сайта на Роден Край™
13. ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ - ЕДНА СМАЙВАЩА КАРТА, КОЯТО ЩЕ РАЗСЪРДИ МНОЗИНА! СПАРОТОК,
14. ИДВАЙТЕ СИ...
15. БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ!
16. Езотеричен сайт.Инженер открива БГ топоними по цял свят
17. Българин с Боговдъхновено слово и перо!
18. Пада лъжата за дивашкия ориенталски вид на Българите
19. Епохалната фалшификация ДРЕВНОГРЪЦКА КУЛТУРА И ЦИВИЛИЗАЦИЯ е 100%открадната Трако-Българска
20. Писмо от бъдещето към Българите !
21. Декларация за геноцид над Българите
22. Земя свещена, Българска, богата - ти Райско кътче .
23. БЪЛГАРИТЕ СА НАЙ-ИНТЕЛИГЕНТНИ
24. Хитринки за стартиране на клиповете vbox7 и You Tube
25. Обръщение към администраторите на блога
26. Малко полезност за блогърите по отношение на вграждането на графични обекти в блог.бг В МОМЕНТА!
27. Любовно Писмо от Бог
28. Неизвестната цивилизация и мистериозните строители на мистичните великански мегалити в Далечния Изток на Русия, плашещи заговорниците срещу Българите
29. Историята на мартеничката за измислената лястовичка и скритите мегалитни светилища на "извънземните" Българи от мошениците братя Златарски.част 2
30. За всички феноменни Български лингва археолози:излезте от тресавището на официалната първосигнална десакрализирана опростачена етимология!