Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.07.2013 02:56 - СКРИТИТЕ СЪКРОВИЩА НА БЪЛГАРИТЕ ПО СВЕТА
Автор: bezistena Категория: История   
Прочетен: 6326 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 20.07.2013 21:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Чудните мостове – скалният портал към небесното царство
 
С това заглавие в електронното издание на в-к Десант-  www.Desant.Net-брой 213, открихме долната статия от Камен Христов(КАМЕН ХРИСТОВ=Бохиня Диана Мария Кая и Иса=Скалния Бог Иса Трак)
Направихме преводно-разяснителен коментар към статията  в електронният им сайт,но решихме да предоставим целия материал и на посетителите на БЛОГ.БГ




По-големият от Чудните мостове е висок около 70 м
Наблизо е най-старата тракийска крепост в Западните Родопи – Заград

Едно от най-красивите природни творения - Чудните мостове, ще остави без дъх дори най-обръгналия от природните красоти турист. Феноменът се намира в Западните Родопи, в подножието на връх Голям Персенк. Наричат го още Скални мостове.

Мястото е на 79 км от Пловдив в посока Чепеларе, вдясно пътят се разделя на две – за с. Забърдо и за Чудните мостове, които са на около 8 км северозападно от селото.
Природният феномен е на височина 1450 метра и представлява масивни мраморни арки, които свързват двата бряга на река Дълбок дол, извираща от връх Голям Перелик.
Чудните мостове са интересни и с историята на произхода си. Някогашната пещера, образувана в мраморния щок от водите на реката, се е срутила при земетресение. Водите са отнесли падналите отломки и така са се образували два редки по своята красота естествени скални моста.
Големият е висок около 70 м, широк е около 15 м и с дължина почти 100 м. Съставен е от три величествени арки, като най-голямата е с размери 45 х 40 м. По-малкият е на 200 м разстояние по течението на реката.
Той е непроходим, дълъг е 60 м, а арката му е с размери 50 х 30 м. В източната си част започва да се снижава и води директно до карстовата пропаст, в която изчезва реката, за да се появи пак на повърхността след 3 км.
Има и съвсем малък трети мост, който по своята същност представлява понорна пещера, където водите се изгубват и след това отново се появят на повърхността 3 км по-надолу. Този мост все още не е проучен добре.Останалите два обаче са обезопасени и пригодени за туристите. Преминаването е позволено и върху, и под тях.
Интересна традиция е възникнала след обявяването им за природна забележителност и туристически обект през 1961 г. – оттогава всеки турист, минал под големият мост, записва името си с въглен на стената.
През мостовете преминава пешеходен път, който свързва двете селца Орехово и Забърдо и е следван от живописната и тясна пътечка. Често местните жители минават оттук, за да се радват на спиращата дъха гледка.
През 2003 г. Чудните мостове са включени под номер 85 в списъка на 100-те национални туристически обекта. В близост до скалния феномен се намират множество пещери, но повечето от тях не стават за посещения от туристи, понеже не са осветени и обезопасени.
Екзотични преживявания можете да имате и в близкото село Забърдо, което ви посреща с огромен, светещ през нощта червен надпис „Добре дошли в Забърдо”. В центъра е монтирано огромно дървено колело, прототип на Виенското, предназначено за женени двойки. Ако се завъртите на него, това ви гарантира дълъг и успешен брак.
Колелото стана известно преди време покрай сватбата на френския президент Саркози с Карла Бруни. Тогавашният кмет на селото Валентин Черпоков покани височайшата двойка да се повърти на колелото, за да не се стигне до развод.
Забърдо е прочуто и с женския си хор "Евробаби", които са посветили песни на най-невероятни хора. "Мариянке, гиздава девойко, да те питам - право да ми кажеш - накъде отидоха моите футболисти...", се пее в песента, посветена на Христо Стоичков.
"Тръгнали са, тръгнали забърдовските певици в Америка да идат, Барак Обама да видят...", е в чест на американския президент. Със своя песен са се сдобили и британските престолонаследници Уилям и Кейт: "Ела се вие превива, Кейти се с рода прощава: Залюбих, майко, залюбих Уилям млад принц британски...".
Близо до колелото е и прабългарската юрта, в която се вярва, че който постои, се сдобива с нечувана мъжка сила. Вътре в шатрата е монтирана таблица, по която може да се гадае какъв ще е полът на детето.
Малко след колелото, към изхода на селото вдясно има път към местността Глухите камъни. Те представляват две големи риолитни скали, сякаш забодени на поляната от невидима ръка. Край тях е направена масичка за почивка и огнище.
Местността е важен разклон – напред по билото, с обща посока север, продължава червената маркировка за хижа “Персенк”. Надясно, маркирана със зелен цвят, се отделя пътеката за х. “Скални мостове” и Чудните мостове.
Една от най-малко известните забележителности в района е древната тракийска крепост Заград. Намира се на 4 км южно от село Забърдо и до нея се стига по лош черен път.
Крепостта е разположена върху висок скален връх, непристъпен от северната си страна, в чието подножие се намират две пещери. В южното подножие на върха, на около 700 м е разположен тракийски могилен некропол.
Съществуването на тази крепост не е отбелязано в древните писмени източници. Тя заема площ от около 8 декара. Крепостната стена е дълга около 240 м, с дебелина 1, 70 – 2 м, разположена по хоризонтала, в посока от североизточните отвесни скали до югозападните склонове на върха.
Крепостният зид е изграден изцяло от неправилни и различни по големина ломени каменни блокове, подреждани без спойка между тях – т.н. суха зидария. Структурата на градежа наподобява “емплектон” с две лица, но е по-близък до opus siliceum.
В някои сектори от външното лице на стената са използвани каменни блокове с дължина до 2 м. Големият каменен разлив, който съществува по цялото протежение на стената, сочи, че нейната първоначална височина най-вероятно е била около 3 м.
Непосредствено покрай вътрешното лице на стената се очертава добре оформена в скалите пътека с широчина около 2 м. В югозападния сектор на стената има значително разширение на зида, което най-вероятно представлява стражева кула.
На няколко места във вътрешността на укрепената площ съществуват останки от отделни постройки.
По повърхността, както на укрепената част, така и извън нея, по склоновете на скалния връх се открива голямо количество битова тракийска керамика от периода на късната бронзова и ранножелязна епоха (ХІІІ – ХІ в. пр. Хр.). Откритите по склоновете на крепостта фрагменти от питоси и глинени съдове от ІV в. сл. Хр. сочат, че най-вероятно крепостта е използвана от траките и в по-късните епохи. На територията на Западните Родопи досега са регистрирани само три тракийски крепости, от които Заград е най-старата. 


„Чудните мостове са интересни и с историята на произхода си. Някогашната пещера, образувана в мраморния щок от водите на реката, се е срутила при земетресение. Водите са отнесли падналите отломки и така са се образували два редки по своята красота естествени скални моста“                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               Горният цитат е христоматиен нагледен пример за традиционните антинаучни манипулации и фалшификации, скрити зад псевдо-академичен параван,с единствената цел и задача да се скрие истината от Българите кои са те и на какво фантастично огромно богатство са наследници!

ЧУДНИТЕ МОСТОВЕ не са красиво природно творение и феноменален продукт в резултат от игра на природата и стихиите,както ни баламосват нагло и наивистично-поучително геолози и специалисти от бранша!Те са прецизна инженерно-строителна конструкция,величествен изкуствен мегалитен скален светилищен енергиен комплекс,мултифункционално съоръжение за задоволяване на духовните,здравните и материални потребности на тракийското население чрез практическото реализиране на Дарбите на Святият Дух!Светилищният комлекс е построен от древните Български жреци с помощта на владеяните от тях феноменални Божествени техники и технологии,прилагани при изграждането на Българската световна мегалитна светилищна енергийна мрежа и система,опасваща и овхващаща цялата планета и упраляваща всички физически и жизнени  процеси на Земята!

В момента екип от специалисти-езотерици подготвя в http://bezistena.blog.bg/обширен материал на тази тематика за мегалитните съоръжения в България и по-конкретно по Черноморието,от който ще научите колкото странни и невероятни поразяващи неща,толкова и непонятно близки и необяснимо познати...

Близки и познати,защото са наследствени ФЕНОМЕНИ,генетично заложени у вас Българите-потомците на Тракийските Жреци и Посветени!Далечни и непонятни-защото са закърнели у вас от многовековна неупотреба и непосветеност,резултат на тотален геноцид и цензура върху Българите и историята ни и разтурянето на жреческата институция,но съхранени непокътнати и дремещи в биологичната ви памет.Тези свещени Исусови жречески феномени активираме ние сега у вас според Божият проект и повеля за възстановяване на Божието царство на Любовта,братството и мира чрез Българите-безусловно осъществяващи се в сегашно време пророчества на Нострадамус(НОСТРАДАМУС=Дете на Исус и Мария),Дънов,Ванга и Севрюкова,че Българите са подготвяни 6000 години от Бог за духовен разсад,интелектуален елит и Духовни водачи и Ръководители на всички племена!

Тази епохална огнена истина за Българите криеха досега с всички възможни средства заговорниците срещу Святия Божи род и народ!Всички клонове на световната наука и най-вече историята,археологията и геологията,от момента на възникването им и до сега през последните два века,са създадени и впрегнати с основната секретна мракобесническа задача да скрият от Българите и света тяхната Божия принадлежност и сътворенческа история, феноменалните им Божествени способности и най-вече грандиозното им материално скално мегалитно-светилищно наследство,чрез което се реализират феноменалните им свойства и технологии.В тази световна мръсна операция и епохална фалшификация най-трудна бе задачата на учените-геолози:как да скрият скалните изкуствено построени инженерно-строителни светилищни комплекси,че след време Българите-жреческите потомци и народ на Бог Исус,да не вземат да си познаят наследството и го поискат,че да не им се активират паметта и феномените по светилищата...
ПОВЕЧЕ ЗА ФУНДАМЕНТАЛНИТЕ ПРИЧИНИ ЗА ПЕРМАНЕНТНИЯ СВИРЕП ГЕНОЦИД СРЕЩУ БЪЛГАРИТЕ НАУЧЕТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ОТ СТАТИЯТА НИ БЪЛГАРИТЕ- ЛЮБОВ И ГЕНОЦИД   http://bezistena.blog.bg/history/2013/07/12/bylgarite-liubov-i-genocid.1128970   КОЯТО НЯКОЙ БЛОКИРА ВЕДНАГА СЛЕД ПУБЛИКУВАНЕТО И.
ЗА ЦЕНЗУРИТЕ,КОИТО БЛАГОСЛАВЯМЕ ПРЕД БОГОВЕТЕ НИ,ЗАЩОТО ТЕ НЕ ЗНАЯТ КАКВО ПРАВЯТ СРЕЩУ СЕБЕ СИ,СВЕЖДАМЕ ОТНОВО БОЖИИТЕ ПОВЕЛИ НА ТАЗИ ТЕМА:

Чуйте всички медийни собственици,модератори и цензури,какво ви повелява Господ Бог Исус Христос:
Еванглие на Лука,глава 8:
16.И никой, като запали светило, не го покрива със съд, нито го слага под легло, а го слага на светилник, за да видят светлината тези, които влизат. 17.Защото няма нещо тайно, което няма да стане явно, нито нещо скрито, което няма да се узнае и няма да излезе наяве...
И ПО-НАТАТЪК ПРОДЪЛЖЕТЕ С ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕТО В ТАЗИ ЧАСТ НА СТАТИЯТА
http://bezistena.blog.bg/history/2013/05/16/informacionnata-sistema-akashi-programa-i-systav-proekt-na-k.1110997  ЗА ДА НЕ НАВЛЕЧЕТЕ ВЪРХУ СИ ТИЯ НЕГАТИВНИ ТОВАРИ !

Затова всички скални светилищни съоръжения бяха обявени от учените за естествени формирования и игра на природата.Там където и най-наивния наблюдател можеше да открие човешка намеса и да оспори естествения произход на обекта,както например в Бегликташ,археолозите с безусловен наивистичен авторитет,нетърпящ възражения,но неиздържащ на критика,твърдят „научно“,че огромните 100,200 и 300 тонни скални светилищни панели били резултат на вулканична дейност,после природата и стихията ги заоблили,а първобитните траки ги били размествали и намествали един върху друг с помощта на лостове,макари и въжета!Когато ние с инженерна опитност,познания и критичност аргументирано оспорим,че там никога не е имало вулкан,а за да помръднем дори на милиметър огромните сто и повече тонни скални балвани с лост,въже и макари ще ни трябва опорна точка някъде доста на високо във въдуха,те млъкват и клатят компетентно и разбиращо глави.А когато им поднесем нашите изследвания на светилищния комплекс Бегликташ с твърдението,че скалните панели са еднакви по състав и произход с морените от Каменната река  на Витоша,а местни предания и легенди твърдят,че някога тия скали са долетели по въздуха някъде отдалече от запад,яхнати от водачите им-жреци,компетентното им мълчане се допълва с нескрита и искрена тревога за здравето ни...

За огромните мега-светилищни изкуствено построени скални комплекси,от рода на Каменната река на Витоша,Хълма на Лъвската глава над Ропотамо,Скалното плато на Камен Бряг,Пирамидата Чиракман край Каварна,Белинташ,Скалната конструкция на Перперикон,комплекса Крумово градище край Карнобат,Белоградчишките скали,Скалния комплекс на Каракачанската поляна и Големия Чатал на Карандила,Седемте тепета на Пловдив,Веселата скала срещу Лъвската глава,Светилищния скален комплекс на Кабиле,Драконовото скално светилище на Райския залив край Созопол и Светилищната композиция Сфинкс-Паликари в града,Змийският остров,Скалните пирамиди на Бакаджика,Каменната сватба в Родопите,Тримата Братя над Айтос,Гарванов камък и стотиците скални комплекси около него,хижа Бунтовна, Старосел и с.Мътеница,Даркая на Тунджа на границата с Турция,Пещерата Очите,и още много други в България,за които човешкото непосветено съзнание и бедна фантазия не биха допуснали дори и за миг,че са дело на човешки феномени и ръце,но скритата в тайните архиви на заговорниците срещу Българите древна Българска книжнина свидетелства,че те са изкуствено построени инженерно-строителни съоръжения,учените-манипулатори и фалшификатори като нямат никакво правдоподобно и логически-смислено обяснение за произхода им,предприемат специални мерки,като ги обявяват за природни феномени,чудо на природата,възникнали според хипотезата им преди примерно десетина милиона години.Колкото е по- чудат и невероятен по конфигурация обекта и предизвиква съмнения против официалния му естествен произход,толкова за по-стар произволно го обявяват учените: преди няколко десетки милиона години,или преди сто милиона,или преди шестотин милиона години-ако не вярваш,иди и провери...

Така е обявен научно за природен феномен и Светилищния изкуствено построен комплекс Чудните местове.За милиони години водата издълбала огромни пещери,после те се срутили,после огромни потоци вода,непонятно от къде идващи,отнесли огромното количество срутени скали до последното камъче неизвестно къде!Ако някой подложи на съмнение хипотезата,няма проблем учените да увеличат годините на срутването на пещерата от 50 милиона на 500 милиона-за по-достоверно...

Разсекретяването на съпровождащата сакралния обект топонимна техническа документация чрез Тайния свещен шифър и код на Българския език,които разкриваме в bezistena.blog.bg,указва безпристрастно и категорично за какво са строени и Кои са строителите и експлоататорите на гигантските мегалитни светилищни съоръжения:

ЧУДНИ МОСТОВЕ=Мостове на Ечуа и Диана=Мостове за връзка с Българските Богове.Светилищно съоръжение,построено от Жреците на Исус и Мария Магдалена за връзка с Тях и материализиране на Дарбите и Даровете на Святият Божи Дух

В метафорична символика в прав текст същото указва и заглавието на статията:

ЧУДНИТЕ МОСТОВЕ са скалният портал към небесното царство!

НЕБЕСНО ЦАРСТВО=царство на Бог Иса=Цар Бог Исус и Богиня Диана

Светилището е под връх Персенк(ПЕРСЕНК=Иса Барк),на рида ЧЕРНАТИЦА и свързва двата бряга на р.Дълбок дол(ДЪЛБОК ДОЛ=Диана Болк Дуло),с друго име АЙДАРСКА(Иса Трак,Сар Диана Кая)                                                                        Сега разшифроваме и странното име ЧЕРНАТИЦА,за да познаят Българите в него задължително присъстващите Богове:ЧЕРНАТИЦА=Цар Ешуа и Диана

Наблизо е село ЗАБЪРДО(ЗАБЪРДО=Иза Бард=Богиня Зар Диана) и древната крепост Заград,чийто обратен прочит веднага ни разкрива Кой тракийски Бог се крие в името и:

ЗАГРАД=Драг Иза=Трака Иса=Исус Тракиеца!!!

МЕТАФОРА=Богиня Диана Мария

МЕТАФОРИЧНА СИМВОЛИКА=Богиня Мат Мария и Исуш Балк

„Научното“ съобщение,че пещерата,от която уж са се образували ЧУДНИТЕ МОСТОВЕ,се е срутила от ЗЕМЕТРЕСЕНИЯ,ни носи закодираното послание,че светилищния комплекс е построен от и за Българските Богове,зашифровани в страховитото и апокалипстично понятие и дума ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ:

ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ=Исуз и Матара=Исуз и Диана Мария!!!

Разсекретяването на сакралната информация ни показва категорично,че Исус и Мария Магдалена са Властелините,организаторите и ръководителите на ЗЕМЕТРЕСЕНИЯТА,КАКТО И НА ВСИЧКИ ДРУГИ ПРИРОДНИ ЗАКОНИ, СИЛИ,СТИХИИ,ЯВЛЕНИЯ,ПРОЦЕСИ И СЪБИТИЯ!                                                   В мултифункционалната характеристика на светилищата фундаментална позиция е осъществяване на връзка с Боговете Исус и Мария Магдалена,след която следват всички други.За целта винаги си носете Техни иконки и свещички,цветя и Българското знаме.
Влезте в огромната биоенергетична камера под свода на скалния комплекс,която е храмовата зала на светилището и в която действа мощен положителен енергиен заряд.Поставете иконата на избрано и импровизирано от вас скално олтарче,оставете цвете или клонка,донесени от близко или далече и запалете свещичките(СВЕЩ=СВЕШТ=Исуш и Богиня Диана).С вярата и духовното познание и житейската мъдрост(МЪДРОСТ=Иса и Мадара Диана,МЪДРЕЦИ=Диана Мария и Иса)които сте придобили в досегашния си живот,се обърнете с молитва=чувствена откровена изповед и разговор между деца и Родители,към Исус и Богородица-не се притеснявайте как да ги наричате-Те Са във всички познати многобройни Богове и имена!Нужно е само да Ги потърсите като Родители с Любов от цялата си Душа!(ДУША=Диана и Ешуа)
Започнете общението си с Тях с универсалната молитва ОТЧЕ НАШ
Носете бутилка  с изворна или чиста необработена вода,поставете я на олтаря и я покрийте със знамето.Вашата молитва в комбинация с енергийния заряд на свитилищната биокамера ще освети водата в шишето според категоричните биоенергетични закони,открити и доказани от професор Масару Емото(Иса и Мат Мария),и тази осветена вода ще ви бъде цяр при душевни дисконфорти и енергийни дисбаланси.Молитвеното ви общение с Българските Богове в комбинация с енергетичния коктейл в биокамерата ще осветят веднага и водата във вашия организъм и тя ще започне да преподрежда клетките ви в тонизираща и регенеративно-оздравителна структура.Повторете молитвено-медитационния процес и на централната част върху моста.
МЕДИТАЦИЯ=Мат Диана и Иса-разшифровката на термина сочи еднозначно и категорично с Кои влизаме в реален духовен контакт и взаимодействие !
ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ с=с Бог Исуз и Богиня Диана Мат
В молитвеното си прошение към Боговете поставете първо проблемите на ваши близки или по-далечни и непознати хора,вашите нужди(НУЖДИ=Ежуа и Диана)представете последни!Наградата ви няма да закъснее.
Правете много снимки и видео и ги качвайте в Нета по всевъзможни места с коментари и насърчение и за другите.
 
ОЧАКВАМЕ ВИ В БЛОГА И ДОКУМЕНТИТЕ НА КОМИТЕТА ЗА СПАСЕНИЕ НА БЕЗИСТЕНА И ЗА ВАШЕТО ПОСВЕЩЕНИЕ

БЪДЕТЕ БЛАГОСЛОВЕНИ!

 

                         












Гласувай:
7


Вълнообразно


1. bezistena - Няма да публикуваме и отговаряме на ...
11.07.2013 03:11
Няма да публикуваме и отговаряме на анонимни автори-каузата ни е свещена и не търпи анонимност или оскверняване! Сакралната материя носи непредвидими последици за злоумишлени сквернители!
Бъдете благословени!
цитирай
2. leonleonovpom - Поздравления за хубавия материал, ...
16.07.2013 15:37
Поздравления за хубавия материал, изключителен е!! Гласувам с две ръце за него!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bezistena
Категория: История
Прочетен: 7725179
Постинги: 1791
Коментари: 3513
Гласове: 44365
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 1
2. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 2
3. СВЕТИ И ОБИЧАЙ
4. ВЪЛШЕБНИКЪТ
5. Кои ме спасиха от мъртвото вълнение на ХАРМАНИТЕ!
6. БОГИНЯТА МАЙКА
7. ДРЕВНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК
8. - НЕПОЗНАТИТЕ БЪЛГАРСКИ ПЛАНИНИ - 3
9. ИЗМАМАТА,НАРЕЧЕНА ВИЗАНТИЯ
10. ЦАРЯТ НА СЛАВАТА
11. БУРОВ:Не изоставяйте Родината си!
12. Сайта на Роден Край™
13. ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ - ЕДНА СМАЙВАЩА КАРТА, КОЯТО ЩЕ РАЗСЪРДИ МНОЗИНА! СПАРОТОК,
14. ИДВАЙТЕ СИ...
15. БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ!
16. Езотеричен сайт.Инженер открива БГ топоними по цял свят
17. Българин с Боговдъхновено слово и перо!
18. Пада лъжата за дивашкия ориенталски вид на Българите
19. Епохалната фалшификация ДРЕВНОГРЪЦКА КУЛТУРА И ЦИВИЛИЗАЦИЯ е 100%открадната Трако-Българска
20. Писмо от бъдещето към Българите !
21. Декларация за геноцид над Българите
22. Земя свещена, Българска, богата - ти Райско кътче .
23. БЪЛГАРИТЕ СА НАЙ-ИНТЕЛИГЕНТНИ
24. Хитринки за стартиране на клиповете vbox7 и You Tube
25. Обръщение към администраторите на блога
26. Малко полезност за блогърите по отношение на вграждането на графични обекти в блог.бг В МОМЕНТА!
27. Любовно Писмо от Бог
28. Неизвестната цивилизация и мистериозните строители на мистичните великански мегалити в Далечния Изток на Русия, плашещи заговорниците срещу Българите
29. Историята на мартеничката за измислената лястовичка и скритите мегалитни светилища на "извънземните" Българи от мошениците братя Златарски.част 2
30. За всички феноменни Български лингва археолози:излезте от тресавището на официалната първосигнална десакрализирана опростачена етимология!