Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.06.2013 12:25 - Предложение за пълна експертиза на Безистена в град Ямбол
Автор: bezistena Категория: История   
Прочетен: 2524 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 18.05.2015 13:19


Предложение от Комитета за спасение на Безистена в град Ямбол до адвокатската защита на Община Ямбол по делото за Безистена

Уважаеми г-н Славов,г-н Гочо Димов и г-да от юридическия екип на Община Ямбол,
първото категорично искане на Ямболската общественост при учредяването на Комитета бе за извършване на цялостна експертиза на Безистена до трето ниво за доказване на неговия сакрален характер и древният му античен произход,което ще елеминира всякакви претенции към него и ще разкрие на Ямболци каква светиня от исторически,културен и духовен характер имаме завещана от древните ни Отци!



Предложението бе формулирано по следния начин:

Основни предложения,постъпили до момента:

1.Създаване на група за юридическа правна помощ и съдействие на юристите на Общината за защитата на Безистена,граждански контрол на процеса и информиране на обществото

2.Създаване на експертна група от историци,археолози,радиезисти,хора на изкуствата и духовността,езотерици,независими изследователи и любители-историци,които да подготвят предложения за археоложки и строително-архитектурни и окултно-енергетични технически експертизи на:

* Безистена до трето ниво за доказване на неговия произход от дълбока антична древност като Първосвещен централен храм на столицата на Одриската държава-първата и най-могъща държава на древността и съвременната човешка цивилизация

* Ески джамия за доказване на съществуването на езическо-орфистка,ранно-християнска и средновековна култови храмови подложки под джамията,( историческа практика,която е 100% безспорна и научно доказана за всички !!!религиозни-култови наслагвания,на върха на които стоят мюсюлмански култови светини:теке,месджит или джамия) БЕЗ ПРЕТЕНЦИИ за смяна на собствеността и!

* всички джамии в България,строени до Освобождението,БЕЗ ПРЕТЕНЦИИ за смяна на собствеността им!

* древната подземна тунелна система към Безистена

* древния водопровод от Бакаджика до града ни и БЕЗИСТЕНА


Проведените консултации с членовете от Експертния съвет към Комитета оформиха категоричното ни становище,че такава експертиза е задължително да се изиска от защитата на първото заседание на делото на 13 юни,за да се прекъснат всякакви опити и претенции за обсебване от който и да е.
Освен това Ямболци и Българите от цялата страна и гостите от чужбина да разберат и знаят каква древна светиня е Безистена като древно Тракийско=Българско светилище и последващи върху него,по законите на сакралните култови съоръжения,ранно и късно-средновековен християнски храмов комплекс,в което сме убедени чрез проведените от нас многобройни паралелни и засичащи се изследвания,и което ще вдигне неимоверно стойността и важността на Безистена във всички аспекти: исторически,археологически,сакрален,културен,туристически и атракционен.
След последните консултации с директора на Ямболския регионален исторически музей Стефан Бакърджиев,чийто експертен съвет бе да се изиска пълна експертиза, ние обобщаваме искането в следния формат и вид:

Да се извърши пълна експертиза на Безистена до трето ниво,включваща всеобхватни проучвания в следните направления:

 
 1.Теренно архелогическо проучване на основната сграда на най–малко три места плътно до основите на същинската сграда и на две места във вътрешната и най-ниска кота на постройката в източния и западния ѝ край.Проучването да се извърши със дълбочинен археологически сондаж-кладенец,достигащ минимум в дълбочина до трето ниво под сегашната кота 0 на комплекса.
Техническите подробности и изисквания ще бъдат конкретизирани от назначените експерти по задание на защитата и експертната група от археолози и архитектурно-инженерни специалисти към Комитета.
 
 2.Да се проведат паралелни енергетични измервания на територията на Безистена със специални за целта прибори,регистриращи наличието на ел.магнитни,торсионни и други видове излъчвания и полета,характерни и научно доказани за сакрални култови енергийни съоръжения и обекти.
Водещ всепризнат специалиств тази област е професор д-р Алексей Стоев,директор на Института за космически изследвания и технологии-Българска академия на науките, филиал Стара Загора,специалист по археоастрономия,геомантична активност, физика...,който даде официално изричното си съгласие за участие в експертния екип. Проф. Стоев е провеждал в екип с директора на Ямболската Астрономическа обсерватория Юлия Върбанова и специалисти от Ямболския музей дългогодишни археоастрономически изследвания на светилищния комплекс на Зайчи връх,които стават фундаментални за тази нова наука в България и света. 
 
 
Доцент Стоев ни привежда пример с археологическите проучвания на Ески джамия в Стара загора,под която са разкрити задължителните за такива съоръжения натрупвания в същия порядък: 

„Интересни са откритията, които археолози правят при разкопки в молитвения салон през 2001 г. Разкрити са основите на еднокорабна, едноабсидна християнска църква от втората половина на XI и началото на XII век. А под нея възкръсват останките на тракийски некропол. Според специалистите, християнската църква вече не е съществувала по време на изграждането на джамията, но планът на джамията следва нейните основи“.

Директорът на Института за космически изследвания и технологии е категоричен,че и Безистенът следва тази историческо-култова традиция,която е неотменим задължителен закон,както и че Ямболската Ески джамия задължително следва тези правила,без да знае въобще дори,че Ямболци имат безпорни спомени,че тя е преустроената християнска Църква Св.Св.Константин и (?)...Елена,която е била съществена част от Централния градски храмов комплекс на Безистена.

3.В същата сфера на изследванията да се включат и радиезисти с безспорни енергетични качества,духовни лица,хора на изкуството и независими изследователи.
Общината на най-древния Първопрестолен град на най-могъщата Одриска тракийска държава на най-великата и древна човешка световна цивилизация-Тракийската,и още повече Българската държава,са ДЛЪЖНИ ДА РАЗКРИЯТ ДРЕВНИТЕ АРХЕОЛОГИЧЕСКИ ,ДУХОВНИ И КУЛТУРНИ ХОРИЗОНТИ НА ГРАДА НИ,НА СТРАНАТА НИ БЪЛГАРИЯ И ДРЕВНАТА НИ ИСТИНСКА ИСТОРИЯ!

Общонародният Съвет на старейшините при Комитета за спасение на БЕЗИСТЕНА декларира,че ще отстояваме тези Български свещени процеси и мероприятия,както и неприкосновеносттана материалните,културните и духовните ни светини и Трако= Българският древен сакрален произход и характерна всички култови народностни обекти, с всичките сили и могъщество на Свещения Великомъченически Многострадален Български народ и водителството на Господ Бог Исус Христос,Света Богородица, Святият Дух и Вси Светии,Които закрилят свещеното ни дело,Ямболци,града ни, България и всички Българи навред по света!
АМИН!

ДА БЪДЕ И ЩЕ ПРЕБЪДЕ БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКИЯТ РОД!

12 ЮНИ 2013 ГОДИНА
ЯМБОЛ

Инж.Иван Дунчев,Съпредседател на Комитета за спасение на Безистена










 
 






Гласувай:
2


Вълнообразно


1. bezistena - МАРИЯ МАГДАЛЕНА И ИСУС ВИ ОБИЧАТ!
12.06.2013 12:49
Няма да публикуваме и отговаряме на анонимни и скверни автори-каузата ни е свещена и не търпи анонимност или оскверняване! Сакралната материя носи непредвидими последици за злоумишлени сквернители!Даряваме ви с Любов и Жива Вода в изобилие-пийте,жадни Души,и елате с Любов!
Бъдете благословени!Исус и Мария ви обичат!ни!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bezistena
Категория: История
Прочетен: 7679824
Постинги: 1789
Коментари: 3511
Гласове: 44114
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 1
2. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 2
3. СВЕТИ И ОБИЧАЙ
4. ВЪЛШЕБНИКЪТ
5. Кои ме спасиха от мъртвото вълнение на ХАРМАНИТЕ!
6. БОГИНЯТА МАЙКА
7. ДРЕВНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК
8. - НЕПОЗНАТИТЕ БЪЛГАРСКИ ПЛАНИНИ - 3
9. ИЗМАМАТА,НАРЕЧЕНА ВИЗАНТИЯ
10. ЦАРЯТ НА СЛАВАТА
11. БУРОВ:Не изоставяйте Родината си!
12. Сайта на Роден Край™
13. ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ - ЕДНА СМАЙВАЩА КАРТА, КОЯТО ЩЕ РАЗСЪРДИ МНОЗИНА! СПАРОТОК,
14. ИДВАЙТЕ СИ...
15. БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ!
16. Езотеричен сайт.Инженер открива БГ топоними по цял свят
17. Българин с Боговдъхновено слово и перо!
18. Пада лъжата за дивашкия ориенталски вид на Българите
19. Епохалната фалшификация ДРЕВНОГРЪЦКА КУЛТУРА И ЦИВИЛИЗАЦИЯ е 100%открадната Трако-Българска
20. Писмо от бъдещето към Българите !
21. Декларация за геноцид над Българите
22. Земя свещена, Българска, богата - ти Райско кътче .
23. БЪЛГАРИТЕ СА НАЙ-ИНТЕЛИГЕНТНИ
24. Хитринки за стартиране на клиповете vbox7 и You Tube
25. Обръщение към администраторите на блога
26. Малко полезност за блогърите по отношение на вграждането на графични обекти в блог.бг В МОМЕНТА!
27. Любовно Писмо от Бог
28. Неизвестната цивилизация и мистериозните строители на мистичните великански мегалити в Далечния Изток на Русия, плашещи заговорниците срещу Българите
29. Историята на мартеничката за измислената лястовичка и скритите мегалитни светилища на "извънземните" Българи от мошениците братя Златарски.част 2
30. За всички феноменни Български лингва археолози:излезте от тресавището на официалната първосигнална десакрализирана опростачена етимология!