Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.12.2011 19:13 - Сидни Готлиб: Официалният отровител на ЦРУ
Автор: zahariada Категория: История   
Прочетен: 3615 Коментари: 2 Гласове:
7

Последна промяна: 01.12.2011 20:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Сидни Готлиб: Официалният отровител на ЦРУ

Източник

image

Има истории, които правят Централното разузнавателно управление, подобно на пандениум от малоумни заговорници. Насилие, фарс, излизащи извън всякакъв здрав смисъл - всички тези експерименти, които бяха провеждани в продължение на години, просто поразяват разума. Те всички са продукт на неспокойния ум на един човек: Сидни Готлиб.

Сидни Готлиб доказа на света, че има няколко неща, по-опасни от химик с метафизични наклонности, особено ако те са подкрепени от амбиция. Роден през 1918 г., Готлиб е признат за негоден за военна служба по време на Втората световна война. Вместо да тръгне на война, той се записва в Университета на Уисконсин, и завършва със степен по химия. Степента не му помогнала да избегне армията, но събудила голям интерес от страна на ЦРУ.

Когато започнала Студената война, ЦРУ отчаяно търсила начин да получи над противника предимство. Добрата стара военна стратегия не работела. Необходимо било да се измислят нови. По това време, изглежда, за ЦРУ не съществували лоши идеи.

Assassinations Galore Full size

image

Готлиб използва LSD в много от своите брейнсторминг сесии (тактика, когато едно лице или група от хора, изразяват най-иновативните и абсурдни идеи по темата), което не е изненадващо, защото родените като резултат от тези сесии, идеи се въртяли около по-нататъшно използване на LSD. Неговите идеи не са били ясно дефинирани. Това означава, че той просто смятал, че LSD може да бъде полезно в производството на нови идеи, но също така смятал, че лекарството може да се използва за контролиране на ума. Тази идея се харесала на ЦРУ, и в продължение на две десетилетия, Готлиб отговарял за проекта MK-ULTRA.

Проектът MK-Ultra е доста неясен план зареден с дози от LSD почти всеки, до когото проекта е можел да достигне. В Сан Франциско проститутки, на които ЦРУ плащало тайно да дават на своите клиенти LSD, а след това ги оставяли в една стая с двустранно огледало  така, че агентите са били в състояние да наблюдават какво се случва с тях. В Кентъки, LSD са давали на душевно болни хора, като се твърдяло, че това е част от т лечението. В цялата страна, затворниците са тъпкани с LSD, и след това извършвали експерименти върху тях за контролиране на съзнанието. ЦРУ дори се опитало да дискредитира Фидел Кастро, опрашвайки телестудиото с наркотици, където той е трябвало да бъде под влиянието на LSD, когато дава интервюта.


Проектът е изобилствал с провали заради небрежност. Един човек е загинал, а много са развили психични заболявания. Заключението на Готлиб е, че LSD прави човек много по-податлив на внушение, но и никакъв "контрол над съзнанието," във всеки случай, не до такава степен, че да доведе до планираните резултати.

Когато Готлиб не опитвал да разбие мозъка на някого, той се опитвал да трови хората. Той бил един от тези, които изобретили скандалната "отровна пура" и "експлодираща миди", които са били предназначени да убият Кастро. Целта била да не убива винаги - понякога просто целта е да се дразни. Той имал намерение да напръска обувките на Кастро с талий. Той предполагал, че това ще доведе до факта, че на Кастро ще му окапе известната брада, но с много по-голяма вероятност талият би го убил. Талий е толкова токсичен, че често е наричан "отровител на отровителите".


Една от идеите на Готлиб, да отрови Кастро, вместо това, е била използвана за иракски генерали. Сюжетът се върти около отровна носна кърпа сложена в джоба на костюм. Но това не сработило. В още един неуспешен опит за убийство използвал отровна паста за зъби, предназначена за министър-председателя на Република Конго Патрис Лумумба. Тази паста вместо химическото вещество е трябвало да има отровен биологичен агент. Това е малко извън обхвата на епархията на Готлиб, така че той трябвало да експериментира с различни биологични агенти, като едра шарка и туберкулоза. Въпреки това, Лумумба умира през 1961 г. във въстанието.

Когато,Готлиб, през 1972г. се оттегля от ЦРУ за да работи в Индия с прокажени (не, наистина), той станал шеф на техническия персонал.Имайки достъп до записите, той унищожава около 80 процента от изключително чувствителни за правителството и ЦРУ файлове, много от които са били негови собствени разработки. И ако знаем за едра шарка, заразената паста, напръсканото телестудио с LSD и експлодиращи миди, можем само да гадаем, какви други безумни проекти, не са направени публично достояние.

 




Тагове:   отровител,   ЦРУ,   готлиб,


Гласувай:
7



Спечели и ти от своя блог!
1. анонимен - Георги Марков...
01.12.2011 19:36
Георги Марков...
цитирай
2. dalida - Опитите в концлагерите са доказателство за употребата на отрови
01.12.2011 22:57
Хитлер също е искал да командва мозъци. За това в лагерите на смъртта с живота си са платили милиони затворници. Има филми и книги за тези смърти. Затова ние човеците трябва да кажем - НЕ, НА ВОЙНАТА! Само МИРЪТ ще запази човечеството за хилядолетия напред, мир без отрови-токсини и терористи - убийци.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39753731
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031