Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.02.2020 10:22 - СМРАД В ОБРАЗОВАНИЕТО !
Автор: jitanosten Категория: Други   
Прочетен: 691 Коментари: 2 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

СМРАД  В  ОБРАЗОВАНИЕТО

         Представете си обикновена гимназия, в голям град в страната! Сред многото възрастни учители има такъв, който е създал дете на 51 години и в момента то е ученик в трети клас, а учителят е на 62 години. Всеизвестно е, че принципни учители със свое мнение за всичко, са недолюбвани от ръководствата на българските училища. На сегашните директори са нужни послушни учители, които не създават проблеми с нестандартното си мислене. Тъй като учителят няма на кого да разчита в отглеждането на детето си, а съпругата му три дни в седмицата е командирована в страната, той се обръща с молба към колежката си по Информационни технологии, която прави седмичната програма на часовете, за съдействие. Нужно му е, поне тези три дни, в зависимост от смяната, да няма последен или първи час, за да може да заведе детето си на училище или да го прибере от там. Колежката реагира адекватно и по времето, когато детето на учителя е първи и втори клас, той може да се грижи за него. За беда, в училището се завръща друга колежка по Информационни технологии, който изземва функциите на първата и вече тя прави седмичната програма. За да се хареса на ръководството, тя прави програмата на учителя така, че той не може да бъде полезен в отглеждането на сина си, защото има нулеви часове, свободни часове след това и задължително последни часове. В същото време, колежката прави програма без свободни часове на други колеги, близки до ръководството и дори има такива, които имат още един свободен ден през седмицата, без да им се налага да отглеждат малко дете или други ангажименти. Всичко това, за да подчертае тя, колко велика е, защото може да навреди на колегата си и да натрупа точки пред ръководството на училището.

    Навсякъде, където се работи има хора, които по една или друга причина не си допадат. Но да си учител и умишлено да вредиш на колега, да отглежда нормално детето си, определено е акт гнусен и недостоен! На всичко отгоре, тази колежка също има малко дете! Нейната програма, както сигурно се досещате, е възможно най-благоприятна за самата нея! Тя се смята за майка и учител, независимо умишленото вредителство срещу колегата си! Така, на пръв поглед  тази вътрешноведомствена несправедливост не изглежда чак толкова порочна, но благодарение на нея синът на учителя ходи половината срок гладен на училище, а веднъж на улицата е нападнат от две циганчета и е открадната малката му раница, с дрехите за физическо възпитание. При друг случай детето е нападнато от улично куче.То е стресирано а учителят е отчаян, защото нищо не може да стори в конкретния случай.

         Ето тук вече изпъква липсата на човещина и елементарен морал, не къде да е, а у една „учителка“! За какви нови технологии говорим, за какви нови почини в образованието, щом ни липсва елементарна човещина?! От ден на ден децата стават все по агресивни, „възпитавани“ и обучавани именно от такива  учители! Липсата на критерии за добро и зло, до голяма степен се оформя в училище. Нали се досещате, как евентуално „възпитава“ учениците тази учителка? Това е само един малък акцент, но той е достатъчно показателен, за състоянието на българското образование!

    Други хора, на възрастта на учителя биха казали, че преди години ходехме на училище, без някой да ни придружава. Да, така беше, но тогава ИМАХМЕ ДЪРЖАВА и закони, които се спазват! На престъпниците тогава и през ум не им минаваше да нападнат дете, а сега само за изминалата 2019 година, на територията България, според статистиката има покушения над 321 деца, от които седем безследно изчезнали!

    Изводите си направете сами….!

 

                                                                            Красимир  Бачков




Гласувай:
5


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. morskipesni - Да си вдига шапката. Скапана система, която побърква хората.
11.02.2020 10:59
Никакво образование няма отдавна. Нормалните, съвестни хора си губят времето и се съсипват без полза.
цитирай
2. germantiger - ...
11.02.2020 11:36
напълно съм съгласен с човешйкото в текста и неговата девалвация,но ще те поправя категорично в това:

- казваш че на сегашните директори им били нужни послушни учители

НА ДРУГАРИТЕ 45 ГОДИНИ ИМ ТРЯБВАХА ОЩЕ ПО-ПОСЛУШПНИ И НАГЛИ СЛУХТЯЩИ УЧИТЕЛИ

- казваш, че днес колежката е постъпила така нечовшки с него

ПРЕДИ 1989 Г.ЦЕЛИЯ СОЦИУМ ОКОКЛО ТОЗИ РОДИТЕЛ НАД 50 Г. ЩЕШЕ ДА БРЪМЧИ, ГОВОРИ И ДА С ЕПОДИГРАВА ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТ ДНЕС С НЕГО
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: jitanosten
Категория: Политика
Прочетен: 1430676
Постинги: 936
Коментари: 767
Гласове: 1551
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031