Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.10.2019 13:07 - Издателство Емас – Колекция Музи, част 2
Автор: mese4inkata Категория: Други   
Прочетен: 2116 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 24.10.2019 13:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Красивите ретро корици на Колекция Музи продължават да изникват една след друга. Харесвам усещането за началото на 20-ти век, което лъха от тях, когато всичко е било толкова различно. Не хубаво или лошо, просто различно. Началото на века е времето на много открития, разцвет на културата и изкуството във водещите европейски страни, който после се пренася из цяла Европа и който неизменно води до подражание от другите държави.

Част 1 на колекцията - http://mese4inkata.blog.bg/drugi/2018/12/26/izdatelstvo-emas-kolekciia-muzi.1639982

 

Танцьорката от Париж –Анабел Абс / 18 лв

ТАНЦЪТ БЕШЕ МОЯТ ОТГОВОР НА ВСИЧКО, КОЕТО ЖИВОТЪТ ИЗИСКВАШЕ ОТ МЕН

Двайсетте години на миналия век. В Париж е издаден романът „Одисей“, предизвикал преди това скандал в САЩ и спрян от продажба със съдебно дело поради „неприлично съдържание“. В Европа „Одисей“ е станал литературното явление на века, а неговият автор, ирландецът Джеймс Джойс, е обявен за най-големият експериментатор и най-великият писател на всички времена. След дълги митарствания, след години на крайна нищета по чужди държави и домове, Джеймс Джойс е намерил своето място в Париж. Градът, привличащ като магнит писатели, художници, артисти, музиканти от цял свят, го чества като гений.

Под крилото на гения расте нежно цвете - неговата дъщеря Лучия. Расте сред най-великите представители на парижката бохема и търси своето място в живота, място, където няма да е дъщерята на Джойс, а тя, Лучия. И младото момиче намира призвание в модерния танц, ставайки една от най-аплодираните танцьорки в този преситен от изкуство град. Но успехът на младото момиче не е причина за гордост на бащата и на майката. Колкото и модерен да е в своето творчество, геният показва своите жестоки граници в живота...

Съдбата на една млада жена в търсене на свобода и любов. Истинската история на Лучия Джойс.

„По впечатляващ начин авторката събужда за живот Джойс, Бекет и много други - и тяхното стихийно творческо битие сред бохемата на Париж засиява в ярки цветове.“ Обзървър

 image

Мадмоазел Коко и ароматът на любовта – Мишел Марли / 17 лв

В ТЪРСЕНЕ НА АРОМАТА НА ЛЮБОВТА

Париж, 1919. Коко Шанел е успяла да съгради успешна модна къща. Но любимият ѝ - Бой Капел - загива в катастрофа и тя е като парализирана от скръб. Появява се идея - да създаде парфюм в памет на голямата любов и единствено тази мисъл я връща към живота.

Търсейки аромата на ароматите, Коко среща Дмитрий Романов, руски княз в изгнание, и заминава с него за Южна Франция, царството на благоуханията. Заобиколена от невероятните ухания и в обятията на пробуждащата се нова любов, тя скоро попада на следа - следата на аромата, дал вечния „Шанел №5“.

КОКО ШАНЕЛ - ЕДНА НЕВЕРОЯТНА ЖЕНА И ЕДНО ГОЛЯМО СЪРЦЕ. ТОВА Е НЕЙНАТА ИСТОРИЯ.

image

Музата на Виена – Каролине Бернард / 19 лв

МУЗА

МУЗИКАНТКА

ЛЮБИМА

Надали има в историята друга жена, вдъхновявала, любила, съпътствала живота на толкова гениални мъже, както Алма Шиндлер-Малер-Гропиус-Верфел.

Густав Климт, Александер фон Цемлински, Макс Буркхарт, Густав Малер, Оскар Кокошка, Валтер Гропиус, Франц Верфел - художници, композитори, театрали, писатели, поети, архитекти - едни от най-великите творци на Виенския сецесион са били завладени от нейната красота, чар и интелект. Но дали това е донесло щастие в живота на тази необикновена жена, дали е удовлетворило копнежите на нейния неспокоен дух?

Историята на една от най-възхитителните жени на Виена от края на XIX - началото на XX век

image

Художничката – Мери Бесон / 17 лв

Изкуството беше нейният живот, Кандински - нейната съдба

1902-ра. Габриеле Мюнтер, която всички наричат Ела, най-сетне е намерила своето място в света на изобразителното изкуство. И своя учител. Родена в Берлин, тя от ученичка знае, че рисуването е нейното предопределение. Но Берлин и близките не могат да й дадат нищо в търсенето на нови изразни средства. Целта е Мюнхен, групата "Фаланга" на модерни, експериментиращи творци. Там са новите майстори. Там е и руснакът Василий Кандински, геният. А какво по-добро от това да станеш ученичка на най-добрия? А какво по-вълнуващо, ако той те забележи и като жена?

1902-ра. Ела се чувства музата на гения. Получила е двайсет и пет страстни, обещаващи целувки... и разбира, че професорът е отишъл на гарата да посрещне съпругата си Аня от Русия. Съпругата, за която никой не е знаел.

1902-ра. Годината, в която Ела разбира, че се е влюбила безвъзвратно. В женен мъж. В неверен мъж.

image



Тагове:   колекция музи,


Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mese4inkata
Категория: Други
Прочетен: 1184309
Постинги: 599
Коментари: 54
Гласове: 16652
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930