Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.03.2018 19:23 - Разгаданата тайна на абонирането за властта на управляващите лошо
Автор: mihailts Категория: Други   
Прочетен: 3327 Коментари: 1 Гласове:
18


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
    Две са възможностите за преизбиране на управляващите лошо: 
   1. Те са много умни и лъжат избирателите при добри и лоши изборни закони .
   2. Изборните закони са лоши.
   Управляващите лошо , които са преизбирани повече от веднъж , са абонирани за властта . 
   При добри изборни закони е възможно управляващи лошо да излъжат веднъж избирателите и да са преизбрани , но е практическа нула вероятността , те да излъжат обществото втори път . 
   Лошите изборни закони гарантират абонамента за властта на управляващи лошо . Пример за такива закони :
   - Не е гарантирано законно отстраняване от властта на избраните , когато не изпълняват обещаното ;
   - Има привилегировани и дискриминирани кандидати за власт и техните избиратели , а изборният резултат зависи само от привилегированите . Най-разпространената привилегия е членство в партия или връзка с нея : 
   - Избраните вземат винаги гласовете на всички избиратели . 
    При добри изборни закони изборите са свободни и може да се избере добро или лошо управление . При лоши изборни закони изборите не са свободни и се избира само лошо управление . Управляващите казват винаги , че изборните закони са добри и че изборите са свободни . Кога те казват истината и кога лъжат , се разбира от разгаданата тайна на абонирането за властта на управляващи лошо . Тя е : когато държавата е с нисък жизнен стандарт и  е назад в класирането по свобода на словото , а има абонирани за властта , изборните закони са лоши и изборите не са свободни . 
   Пример за управляващи лошо , който се разбира най - добре , като се знае виетнамската народна мъдрост " по една постъпка може да съдиш за 10 000 други  " : Топлофикация  принуждава свалилите радиаторите си , да плащат за топлина от тръбите , които минават през апартаментите им . Това е проблем , който засяга много граждани и може много лесно да се реши , като се обвият тръбите с топлоизолационни материали . Тогава от изолираните тръби ще се получава много малко топлина и сметките за парно ще са много ниски . Заради този проблем се самозапалиха български граждани . Управляващите вместо да го решат , препоръчаха на психолози , да работят с рискови групи , за предпазване от самозапалване ?! По това време кметицата на София Фъндъкова обеща да се уреди законно изолирането на тръбите , но не изпълни обещанието си . От възникването на проблема до днес нито една от парламентарно представените партии не предлага от парламентарната трибуна или чрез свои министри в министерския съвет лесният начин за неговото решаване . Затова всеки техен депутат и всеки техен министър участва в лошо управление . 



Гласувай:
18


Вълнообразно


1. vaquero - mihailts,
05.03.2018 21:28
При нас и законите са лоши, и избирателите са тъпи, и управляващите са престъпници.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mihailts
Категория: Други
Прочетен: 667050
Постинги: 162
Коментари: 601
Гласове: 27314
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031