Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.03.2017 20:30 - Ние бяхме дългокоси
Автор: zax Категория: Други   
Прочетен: 765 Коментари: 1 Гласове:
7

Последна промяна: 25.03.2017 20:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Знаехме че в комунизма и социализма има и такива които работят на „частно“ и само за себе си. Частните кооперативи и всички които се водят Ентелегенти и им беше разрешено да носят бради и мустаци /сега след толкова време разбирам че системата не е могла да раздели религиозните от културните белетрични водевили/.

Но работехме и за тях, щото от лаф и гъза си не можеха да обършат .... не можаха ли??? ВИЖТЕ ГИ СЕГА. А другите, покрай които всеки семкаджия пред киното минаваше ниско под тъча и паничките пред кенефите.

Кенеф – знаете ли колко се печелеше от паничка пред кенеф на заведение?!!! КОЛКО!!! По ЖанВиденовото време 750лв - до 1500 ... срещу заплата 3.7DM

Ентелегентите като дейци на КУЛТ-УРАТА които и полицаите не подяждаха че бил с брада а в зеления пашапорт е като яре.

Да, ние ходехме с дълги коси и за разлика от посочените ни гонеха понякога с до 4-ри лади /тогава още нямаше НИВА/, събирахме се в училищните дворове и в кварталните детски градини и ни гонеха. Но се знаехме, .... разделени по набори всеки знаеше другите какво вършат – шамари заради общото благо не липсваха.

Когато имаше Хайка .... всички бяхме „чисти“. Чисти ли???? Случвало се е квартално идиотче след 3-ри дневно отсъствие /присъствие в пожарната/ да се появи с тениска до кръста в кръв. Такива нямат място между нас, .... каквото ще да прави но с никой който е от маалата. Бой и Вън!! .... Такива после се предлагаха като мутреси с досие от панделата.

Ние бяхме дългокосите, ние бяхме новатори и изобретатели – НИЕ!
Паничката пред кенефа още е пълна, но от нея няма и стотна от процента за НАС.

Няма как да Ви пожелая благоденствие, Няма смисъл да гласувам за да се преизбирате. Нямате капацитет с който да покажете че освен да сринете цяла държава може да изградите поне колиба – въпреки че за почти 30-години впрегнахте всички светила на Българското образование във фарса наречен .... РЕФОРМА.

Реформа на какво? Каква е целта на реформата? Чий интереси защитава? С какви механизми? Дългосрочност?!!!!

Ние бяхме дългокоси – слушахме РОК и Диско, протестирахме но .... сега разбираме колко лошо ни подведоха. Сега сте Вие – полуостриганите, преди вас бяха босите глави. Срамувам се от поколенията които в стремежа за някаква си свобода създадохме.

Създадохме безмозъчни терористи, дори да не са в новините те вече са навсякъде- по пътищата, в училищата, в институциите.

Срамувам се .... но нали това наричат Еволюция?!

Сега като Динозавър пиша в blog.bg и си чакам полюцията – тъждественото тържествие на съвремието.


 


 


За грешки в текста по БЕЛ, който има време да люпи семки и брои. 
 


 


 


 




Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. zax - Кои бяха в Лагерите, потомците им ...
25.03.2017 20:57
Кои бяха в Лагерите, потомците им сега са зад границите на България. Защо бе нужно с плява да се гори Балкана?!

Това за първи път ли е или традиция в българската история няколко рода да си играят заради личен интерес с .... дори устоите не държавата.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zax
Категория: Забавление
Прочетен: 2174114
Постинги: 1540
Коментари: 4204
Гласове: 7486
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол