Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.10.2016 22:44 - Мистичната сила на АРОМАТИТЕ
Автор: dinaid Категория: Други   
Прочетен: 622 Коментари: 0 Гласове:
3



 За първи път проявих любопитство към ароматите, след като се запознах с книгите на Вера Крижановска - Рочестър. Това са езотерични романи, които за търсачите на окултното са като извор за жадния. Потапяш се  сред средновековни замъци, тайни лаборатории, скрити проходи и подземни тунели. Героите използват силата на аромата, за да останат незабелязани от обикновените хора. Много силно ме впечатлиха сцените, в които младият неофит отваря, така да се каже, междуизмерен тунел, при което за целта специално поставя определен брой триножници, в които горят ароматни треви. При това - страничен наблюдател, незапознат с окултното, вдъхвайки аромата, който се носи от триножниците - не изпитва никакъв страх дори и при силно плашещи гледки. А самият неофит придобива нужната смелост и увереност - да изпълни докрайimage заклинанието.
       В друга сцена използват успокояващи и упойващи аромати, при което всички обитатели на замъка изпадат в дълбок сън. В трета сцена - аромати предизвикващи определен вид халюцинации.image Четейки всичко това - у мен се зароди натрапчивото любопитство - да разбера как действат ароматите на човека, каква е тяхната сила, как влияят на организма?    Резултатът от моето проучване се оказа доста любопитен... Най-чистият извлек на аромата - неговата есенция - така да се каже, е събрана в Етеричните масла. " Етеричното масло е това, което дава уханието на розовия цвят или на розмариновата клонка. Представлява течност под формата на малки капчици или сакчета в растенията. Молекулярната структура на етеричните масла прилича на тези на човешките хормони и това обяснява силното им въздействие върху човешкият организъм. Използването на етерични масла е наука и изкуство.Тези масла не са мазни и всъщност са силно летливи т.е. изпаряват се бързо. Всяко етерично масло притежава различни свойства и възможности за въздействие."  Вдишвайки аромата - попада в носната лигавица и използвайки обонянието на човека, изпраща нервни импулси до лимбичната система, където се обработва информацията, получена от лигавицата на носа чрез обонятелните нерви. Всеки човек има различно обоняние и различни представи за мирис, ароматерапията също действа индивидуално на различните хора.
  Ароматните масла и благовония се използват за подобряване на ума и предразполагане към медитация. Затова в църкви и храмове винаги се палят благовония./като-тамян-в нашите църкви/image
  Освен това и всеки човек има свой собствен аромат - умът носи аромата. Дори и след смъртта - аромата остава. Духът притежава същия мирис.
Единствено водата е способна да изчисти астралното поле и миризмата.
  С помощта на ароматерапията могат да се лекуват психически заболявания. Приятният мирис дава отпускане, разхлабване, помага да се освободим от тревожните мисли и емоции.
  Ароматерапията е допълнителна част към Аюрведа, но много важна. Основната й цел е - лечение на Ума. Помага при медитация и концентрация, успокоява нервната система, отпуска и удовлетворява ума. Ароматът носи-мисъл форма. Самият елемент-аромат-това е тънкият, изначалният елемент на Земята. Ароматите представляват тка наречената-тънка храна, чрез която можем да подкрепяме и храним тънкото тяло. Затова когато помиришем някой аромат-нашето тънко тяло вече се е наситило на това.
  Етеричните масла съдържат огромно количество прана. image
Маслата проникват чрез енергиините канали -меридианите и помагат за прочистване на нервната система, чувствата и ума. Едно масло се използва за успокояване, друго за освежаване, трето прогонва лошите мисли...
 Светли мисли и ...
Следва продължение.
image



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dinaid
Категория: Други
Прочетен: 8000
Постинги: 4
Коментари: 0
Гласове: 3
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031